Σάββατο 11 Ιουλίου 2020  03:58:24

Οι 29 χώρες, που δηλώσαμε ότι θα δεχθούμε τουρίστες, αλλά πρέπει κι αυτές να το επιτρέψουν. Δεν περιλαμβάνονται ΗΠΑ, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ολλανδία. Κύριο

Μέσα στον Ιούνιο θα δοθούν οι εγκρίσεις για ταξίδια στους πολίτες τους, με πρώτη την Γερμανία, ενώ θα υπάρξει από την Ελλάδα και δεύτερη λίστα ευπρόσδεκτων τουριστών από άλλες χώρες.

Άρχισε η πρώτη στόχευση της τουριστικής μας επιδίωξης εφέτος, της τόσο δύσκολης..Ανακοινώθηκε η λίστα με τις χώρες, από τις οποίες η Ελλάδα θα δέχεται τουρίστες από τις 15 Ιουνίου με αεροπορικές πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η λίστα με τις 29 χώρες, διαμορφώθηκε ύστερα από μελέτη του επιδημιολογικού προφίλ των χωρών προέλευσης των τουριστών και αφού ελήφθησαν υπόψη οι χθεσινές ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), καθώς και η σχετική εισήγηση της Eπιτροπής Λοιμωξιολόγων.
Στους επισκέπτες από τις παρακάτω χώρες θα πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος.

Για όλες τις άλλες χώρες εξακολουθούν να ισχύουν οι υπάρχοντες κανόνες.
H λίστα, η οποία θα διευρυνθεί με αφετηρία την 1η Ιουλίου θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Σε κάθε περίπτωση, η επιδημιολογική παρακολούθηση και αξιολόγηση θα είναι συνεχής.

Αναλυτικά η λίστα των χωρών είναι η ακόλουθη:

Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία. Με πρώτους στόχους για μεγάλους αριθμούς τουριστών τη Γερμανία, τη Κίνα, την Αυστραλία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline