Σάββατο 20 Απριλίου 2024  04:38:50

Η Φ. Γεννηματά επαληθεύει τη διάψευση του Βαρδή Βαρδινογιάννη ότι επιδιώκει κοινό κόμμα ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ. Καμία συνάντηση και μάλιστα ειδικού σκοπού με τον Αλέξη Τσίπρα. Κύριο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει, παραμένει ό ίδιος. Το ΚΙΝΑΛ σε αυτόνομη πορεία.»

Από τις αρχές της πανδημίας είναι γνωστό ότι ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και η σύζυγος του Μαριάνα έχουν περιορίσει σημαντικά τις επαφές και συναντήσεις τους, αν και εργάζονται καθημερινά στα γραφεία τους στο Μαρούσι και στη Εκάλη.. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας έχει μηδενίσει κάθε επαφή του με πολιτικά πρόσωπα και ηγετικούς παράγοντες κομμάτων, χωρίς καμία διάθεση να εμπλακεί σε μεταξύ τους κινήσεις, σχέδια και αντιπαλότητες. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για κινήσεις σε βάρος της σημερινής Κυβέρνησης, της ΝΔ, υπέρ και κατά κανενός κόμματος και επιπλέον για ..... παρεμβάσεις ζυμώσεων και ανατροπών στο πολιτικό σκηνικό και χρηματιστήριο. Εκδοχές βασισμένες σε φαντασιώσεις και σενάρια για αφελείς.

Απολύτως αναληθές χαρακτήρισε η με εξώδικη δήλωσή που απέστειλε στον Δ. Μπεκιάρη εκδότη και διευθυντή των ιστοσελίδων lapolitica.gr και periodista.gr ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, δημοσίευμα για δήθεν συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα με σκοπό, αφού είχε προετοιμάσει το σχέδιο με την κ,. Γ Γεννηματά να ενωθούν, λέει, τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης για τη δημιουργία ενιαίου προοδευτικού φορέα.
Στο εξώδικο καλούσε τον κ. Μπεκιάρη να αποσύρει το άρθρο το οποίο μιλούσε για συνάντηση Βαρδινογιάννη – Τσίπρα σε περίοδο που βρίσκονταν σε εξέλιξη παρασκηνιακές επαφές και διεργασίες συνεννόησης του ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής".

Υποστηριζόταν ότι ο Βαρδής Βαρδινογιάννης τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός ενιαίου πολιτικού φορέα στο χώρο της κεντροαριστεράς και μάλιστα ότι δήθεν ανέπτυξε ανάλογη δραστηριότητα παραγοντισμού.

Στο εξώδικό του ο επιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης αναφέρει ότι το περιεχόμενο του δημοσιεύματος είναι παντελώς αναληθές. Και για την δήθεν πρόθεση και για τη δήθεν συνάντηση, την ανύπαρκτη.. Μετά το εξώδικο αλλά και τη καταφανή ανακρίβεια όσων ισχυρίζονταν ότι οι ιστοσελίδες απέσυραν το δημοσίευμα.
"Δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε τους ισχυρισμούς του κυρίου Βαρδινογιάννη. Δεν έχουμε δηλαδή λόγο να αμφισβητήσουμε το γεγονός ότι ουδέποτε, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Σε κάθε περίπτωση και επαναλαμβάνοντας ότι δεν αμφισβητούμε τους ισχυρισμούς του Βαρδή Βαρδινογιάννη, αφαιρούμε το επίμαχο δημοσίευμα από τις σελίδες του Lapolitica.gr, ενώ θα ακολουθήσει σχετικό άρθρο από την συντάκτρια του ρεπορτάζ", σημειώνεται.

Φ. Γεννηματά: Αυτόνομη η πορεία του ΚΙΝΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει.

Tην αδιαπραγμάτευτη αυτονομία του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε η επικεφαλής του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, κλείνοντας κάθε συζήτηση περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει. Με έντονα τα σημάδια κόπωσης από τον βυζαντινισμό στο εσωτερικό του, εγκλωβισμένος στις αντιφάσεις του, πορεύεται χωρίς πυξίδα» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Και συνέχισε: «Επιχειρεί να καλύψει την πρόσφατη ιστορία του με την αφαίμαξη της μεσαίας τάξης, την αμηχανία του από την απουσία πολιτικής πρότασης με νέα Ζάππεια, εμπόριο ελπίδας και κακέκτυπες μαρκίζες της σοσιαλδημοκρατίας».

Όσον αφορά το ΚΙΝΑΛ, ξεκαθάρισε ότι «η αυτόνομη πορεία δεν είναι ένα σύνθημα ή μια τακτική ίσων αποστάσεων».
«Έχει πολιτικό περιεχόμενο και ουσία και δίνει προστιθέμενη αξία στον εργαζόμενο, στον άνεργο, στον συνταξιούχο, στον αγρότη, στον επιστήμονα, στον επαγγελματία, στον νέο και τη μεσαία τάξη. Όσο περισσότερο αυτό γίνεται ορατό και κατανοητό τόσο οι δυνάμεις του τεχνητού διπολισμού ενοχλούνται».
Την ίδια ώρα, άσκησε δριμεία κριτική στα υπόλοιπα κόμματα, υποστηρίζοντας ότι η ατζέντα της σοσιαλδημοκρατίας επιστρέφει δυναμικά απέναντι «στη συντήρηση που, αμήχανη από την αποκάλυψη του αδιεξόδου των νεοφιλελεύθερων δογμάτων, επιχειρεί να εμφανιστεί ρητορικά και προσχηματικά μεταλλαγμένη».

Και συνέχισε: «Απέναντι στην ιδεοληπτική "Αριστερά" που αντιλαμβάνεται τις κρίσεις ως ευκαιρία λαϊκισμού και τυχοδιωκτισμού. Όλοι αυτοί ξέμειναν χωρίς αφήγημα και γι' αυτό εμφανίζονται μιμητές. Η σοσιαλδημοκρατία έχει σήμερα μια μεγάλη ευκαιρία να βγει από τις βεβαιότητες και τους αναχρονισμούς που την κρατούν συρρικνωμένη και μακριά από την εξουσία».

Ερωτηθείσα για την έξοδο από την καραντίνα και την επόμενη ημέρα, η κα Γεννηματά υποστήριξε ότι «την κύρια ευθύνη την έχει η κυβέρνηση για να μείνουμε ασφαλείς και προτεραιότητα είναι η άμεση περαιτέρω ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ, η ενίσχυση των νοσοκομείων αναφοράς, η υγειονομική θωράκιση των νησιών, η λειτουργία εκτεταμένου δικτύου πρώτης γραμμής με πολλά τεστ».
«Οι δυσκολίες είναι ακόμα μπροστά μας. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να μην επιτρέψει στο φόβο και την ανασφάλεια να πάρουν ενδημική μορφή» ανέφερε, επίσης.

«Το να αισθάνονται όλοι υγειονομικά ασφαλείς είναι για εμάς θεμελιώδες αδιαπραγμάτευτο ανθρώπινο δικαίωμα στο οποίο δεν χωράει κανένας συμβιβασμός. Παράλληλα είναι αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη της χώρας και την αντιμετώπιση ανισοτήτων που μπορεί να οδηγήσουν ολόκληρες περιοχές της Ελλάδας -πολλά νησιά- σε μαρασμό» κατέληξε η κα Γεννηματά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline