Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  15:47:49

Ομάδες φοιτητών στη Θεσσαλονίκη προωθούν, ακόμα και με πανό, το αίτημα να περάσουν το φετινό έτος ..... χωρίς εξετάσεις. Αιτία, λένε, ο ψυχικός κλονισμός λόγω κορωνοιού. Τους λοιδορεί η φοιτητική οργάνωση της ΝΔ. Κύριο

Τα παράπονα τους περιλαμβάνουν τα πάντα και οι επινοήσεις δυσκολιών να παρακολουθήσουν τα μαθήματα πολλά, δηλαδή να τα διαβάσουν απλώς, όπως η παραλαβή των συγγραμμάτων, οι δυσκολίες πρόσβασης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέχρι ψυχολογικές δοκιμασίες και ευαισθησίες λόγω πανδημίας.

Ευθύβολα τα απαξιωτικά σχόλια του Στέφανου Κασιμάτη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ χθες για το θρασύ-εκφυλιστικό αίτημα ότι «θέλει κάτι πολύ ιδιαίτερο για να μπορείς να προωθείς ένα τέτοιο αίτημα με το πρόσωπο σου χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς και περιττές ντροπές, χωρίς καν να αισθάνεσαι την ανάγκη να δικαιολογηθείς στον εαυτό σου για τον κυνισμό σου». Υποστηρίζουν, προκαλώντας εντυπώσεις για την απαξίωση της επιστημονικής παιδείας στην Ελλάδα, ισχυριζόμενοι συγκεκριμένα ότι
"Δε φταίμε εμείς για την πανδημία και τις επιπτώσεις της", δηλώνουν οι φοιτητές επικαλούμενοι δυσκολίες πρόσβασης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και δικαιολογίες, γενικευμένες για τους πάντες, όπως η έλλειψη υπολογιστών, τα προβλήματα πρόσβασης στο Διαδίκτυο κλπ. Με αρκετούς συνδικαλιστές φοιτητές στην Αθήνα να βλέπουν πολύ ευνοικά το σχετικό αίτημα να περάσουν τις εξετάσεις σχεδόν χαριστικά, Με δήθεν βαθμολογίες από ρο πρώτο εξάμηνο, τη συμμετοχή στις παραδόσεις εξ αποστάσεως , την υποβολή κειμένων-μικρών εργασιών ηλεκτρονικά στους καθηγητές-εξεταστές και άλλες παρόμοιες μεθοδεύσεις.

Σάλος έχει προκληθεί μετά την διαμαρτυρία φοιτητών του ΑΠΘ που ζήτησαν να Θέλουν να προαχθούν όλοι χωρίς εξετάσεις. Οι φοιτητές του ΑΠΘ πραγματοποίησαν σχετικά συγκέντρωση διαμαρτυρίας με δύο πανό μάλιστα, στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. «Δε φταίμε εμείς για την πανδημία και τις επιπτώσεις της», δήλωσαν οι φοιτητές, επικαλούμενοι δυσκολίες πρόσβασης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, λόγω έλλειψης τεχνικών μέσων (υπολογιστές, σύνδεση στο διαδίκτυο), καθυστερήσεις στην παραλαβή των συγγραμμάτων, αλλά και «άγχος, φόβο, αγωνία, πίεση περνώντας δύο μήνες σε εγκλεισμό».
Η απαίτηση των φοιτητών του ΑΠΘ να πάρουν πτυχίο χωρίς εξετάσεις προκάλεσε αρνητικά σχόλια από την «γαλάζια» νεολαία:

Η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Το «ρωμαλέο» φοιτητικό κίνημα εδώ και δεκαετίες έχει βρει ευκαιρία να κλείνει σχολές με το έτσι θέλω για κάθε απίθανο λόγο. Τώρα που η χώρα πέρασε την πιο κρίσιμη δοκιμασία της και ενώ οι φοιτητές προετοιμάζονται για την εξεταστική τους, ακόμα και κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες, βλέπουμε μια θλιβερή μειοψηφία να ζητά τα ανήκουστα. Θέλουν πτυχίο χωρίς εξετάσεις. Σχολεία χωρίς πανελλήνιες. Δουλειά χωρίς προσπάθεια. Περιμένουμε και τον κύριο Τσίπρα να δικαιώσει τις κινηματικές τους προσπάθειες ζητώντας στα δυο πτυχία ένα μεταπτυχιακό δώρο.

Αυτό ξέρουν μόνο να κάνουν εδώ και χρόνια, όμως ευτυχώς τους κερδίζει κάθε μέρα το υγιές κομμάτι των φοιτητών. Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ θα συνεχίσει πιστή στις αρχές της να στηρίζει όλους τους φοιτητές που δεν ζήτησαν να τους χαριστεί τίποτα και θέλουν ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline