Σάββατο 20 Απριλίου 2024  11:01:40

Ομολογήσει ή όχι, το βέβαιο είναι ότι η βιτριολίστρια θα προφυλακισθεί. Το εκτιμά ως βέβαιο και ο Σάκης Κεχαγιόγλου, που προβάλει ως μείζον το ψυχικό της πρόβλημα. Κύριο

Κεχαγιόγλου: Ο,τι και να πει στην απολογία της για το βιτριόλι, η Εφη θα προφυλακιστεί. Σήμερα Τρίτη είναι προγραμματισμένη η απολογία της 35χρονης και σύμφωνα με την εκτίμηση του συνηγόρου της, «δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να μην προφυλακιστεί». Άγνωστο εάν και ποιά θα καταθέσει σήμερα στον ανακριτή. «Θα κριθεί προσωρινά κρατούμενη, ανεξαρτήτως του τι θα πει η ίδια».

Την πρόβλεψη ότι η 35χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με το βιτριόλι θα προφυλακιστεί, έκανε ο συνήγορος υπεράσπισής της, Σάκης Κεχαγιόγλου. «H συμπεριφορά της κατηγορουμένης δεν έχει αλλάξει. Δεν είναι θέμα αρνήσεως συνεργασίας μαζί μου, στο κάτω κάτω είμαι ο δικηγόρος της και η ίδια μου ζήτησε να αναλάβω την υπεράσπισή της. Είναι άρνηση απέναντι σε όλη τη δικογραφία. Είναι σαν να μην την αφορά. Σαν να είναι ένα τρίτο πρόσωπο, απομακρυσμένο, που δεν το αφορά αυτή η υπόθεση», ανέφερε ο γνωστός δικηγόρος σε δηλώσεις του στο Mega. Oπως μάλιστα, επεσήμανε, στις συνομιλίες τους η 35χρονη Εφη δεν χρησιμοποίησε τη φράση «είμαι αθώα», αλλά του είπε μόνο ότι «δεν με αφορά αυτή η υπόθεση». «Χωρίς φαγητό και ύπνο για τέταρτη ημέρα».

Παρά το γεγονός ότι η κατηγορούμενη αρνείται να αποδεχτεί την πραγματικότητα της δικογραφίας και έχει αποστροφή προς την όλη υπόθεση, (χωρίς να διατρέφεται και να κοιμάται κανονικά) ο κ. Κεχαγιόγλου δήλωσε θα συνεχίσει να την υπερασπίζεται καθώς όπως τόνισε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, δεν θέλει να εγκαταλείπει «οποιονδήποτε κατηγορούμενο που είναι κρατούμενος και βρίσκεται στο πάτωμα». Αναφερόμενος στην ψυχολογική κατάσταση της εντολέως του, δήλωσε ότι είναι άυπνη και χωρίς φαγητό για τέταρτο 24ωρο.

Σήμερα Τρίτη είναι προγραμματισμένη η απολογία της και σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Κεχαγιόγλου, «δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να μην προφυλακιστεί. Θεωρώ ότι θα κριθεί προσωρινά κρατούμενη, ανεξαρτήτως του τι θα πει η ίδια». Κατά πληροφορίες του κ. Κεχαγιόγλου, οι αρχές θα εισφέρουν νέα στοιχεία στη δικογραφία, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει εύσημα στην ΕΛ.ΑΣ. για την εξαιρετικά μεθοδική –όπως χαρακτηριστικά ανέφερε– δουλειά που έκανε για να ξεδιαλύνει την υπόθεση, ανεξαρτήτως της εμπλοκής ή μη της εντολέως του.

Στις δηλώσεις του στο Μega, τέλος, ο συνήγορος υπεράσπισης της 35χρονης στάθηκε στη σημασία της ψυχιατρικής εκτίμησης (σ.σ. σε μία διατύπωση-προάγγελο της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει από την Τρίτη) για ένα «έγκλημα που γίνεται μια φορά στα 30 χρόνια στην Ελλάδα». Όσο για την κατηγορία που απαγγέλθηκε στην 35χρονη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ο Σάκης Κεχαγιόγλου εξέφρασε την άποψη πως «η κατηγορία για την 35χρονη θα έπρεπε να είναι βαριά σκοπούμενη σωματικά βλάβη και όχι απόπειρα ανθρωποκτονίας», από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με μια επίθεση με καυστικό υγρό. Θεωρώ», είπε, ότι πρόθεση της επίθεσης «ήταν να τραυματίσει και όχι να σκοτώσει».

Διευκρίνισε μάλιστα πως η 35χρονη δεν χρησιμοποίησε τη φράση «είμαι αθώα», αλλά του είπε «δεν με αφορά αυτή η υπόθεση»

Εκτίμησε πως ίσως αυτή η στάση της κατηγορούμενης να έχει την ψυχολογική ερμηνεία της στο σοκ της σύλληψης ή να έχει να κάνει με απώθηση των όσων της συμβαίνουν και αλλάζουν τη ζωή της.

Κατά πληροφορίες του κ. Κεχαγιόγλου, μάλιστα, οι αρχές θα εισφέρουν νέα στοιχεία στη δικογραφία. Επαίνεσε δε την ΕΛΑΣ για την εξαιρετικά μεθοδική δουλειά που έκανε για να ξεδιαλύνει την υπόθεση ανεξαρτήτως της εμπλοκής ή όχι της εντολέως του.
Στάθηκε τέλος στην σημασία που έχει η ψυχιατρική εκτίμηση ειδικά για ένα «έγκλημα που γίνεται μια φορά στα 30 χρόνια στην Ελλάδα».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline