Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:29:47

Η Πανεπιστημίου, μεγάλο αγκάθι στα σχέδια του Κώστα Μπακογιάννη, που συνιστά «ψυχραιμία και υπομονή». Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας χθες έγινε εφιάλτης για τα ΙΧ. Κύριο

Πρεμιέρα ταλαιπωρίας και κατηγορίες ότι ο Μπακογιάννης βιάζεται πολύ και ότι εκβιάζει τα πράγματα.

Πολύωρη ταλαιπωρία περίμενε τους οδηγούς που κινούνταν στο κέντρο της πρωτεύουσας λόγω των νέων ρυθμίσεων στο πλαίσιο της έναρξης των έργων για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας.

Από τις 8 το πρωί η κίνηση στη λεωφόρο Αμαλίας, την Πανεπιστημίου αλλά και το τέλος της Βασιλίσσης Σοφίας στο ρεύμα προς Σύνταγμα ήταν αυξημένη.

Νωρίτερα το πρωί, οι ουρές για όσους κατευθύνονταν στο Σύνταγμα και στη συνέχεια προς την Ομόνοια έφταναν μέχρι την Καλλιθέα στην άνοδο της Συγγρού και στο Χίλτον στην κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι εικόνες που καταγράφονται από το πρωί δίχασαν τους κατοίκους και τους περαστικούς από το κέντρο της Αθήνας με άλλους να υποστηρίζουν ότι η προσπάθεια αυτή «αξίζει τον κόπο» και άλλους να αναρωτιούνται «αυτό έλειπε από την Αθήνα;» και να σχολιάζουν αρνητικά το μέγεθος των αλλαγών και τον πιεστικό χρόνο. 

Σύμφωνα με το επόμενο βήμα του Μεγάλου Περιπάτου - καθώς το πρώτο έγινε πριν από λίγα 24ωρα στην Βασιλίσσης Όλγας - η στενεύει κατά το ήμισυ, από το ύψος της Βουκουρεστίου έως την Αιόλου, με εκατομμύρια Αθηναίους αλλά και επισκέπτες της πρωτεύουσας να καλούνται να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες κυκλοφορίας.

Σε μια πρώτη αξιολόγηση των μέχρι στιγμής παρεμβάσεων για τον Μεγάλο Περίπατο, στα στοιχεία που χρήζουν βελτίωσης είναι η προειδοποιητική σήμανση για τους ανυποψίαστους οδηγούς οχημάτων, καθώς και η προβληματική επιβίβαση του κοινού σε λεωφορεία και τρόλεϊ στις στάσεις της Πανεπιστημίου εμπρός από τα Προπύλαια.

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο, δεν υπάρχει εμφανής και έγκαιρη προειδοποίηση για όσους εισέρχονται στο κέντρο ότι εκτελούνται έργα επί κεντρικών οδών. Αν κάποιος αγνοεί ή έχει προς στιγμήν λησμονήσει τον Μεγάλο Περίπατο, πιθανότατα θα βρεθεί εγκλωβισμένος στο αναμενόμενο μποτιλιάρισμα των πρώτων ημερών. Ενδεχομένως θα έπρεπε να έχει δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στον παράγοντα της επί τόπου προειδοποίησης, δεδομένου ότι οδοί όπως π.χ. η Πανεπιστημίου είναι σύμφυτοι με την καθημερινότητα, επί δεκαετίες. Οποιαδήποτε μεταβολή σε βαθιά ριζωμένες συνήθειες της πόλης προϋποθέτει και απαιτεί αυξημένη ενημέρωση.

Κάθε αρχή και δύσκολη...
Κάθε αρχή και δύσκολη. Με τη φράση αυτή στελέχη της Τροχαίας σχολίασαν την εικόνα που παρουσίαζε σήμερα το πρωί το κέντρο της Αθήνας. Στελέχη της Τροχαίας εκτιμούσαν πως αύριο η κατάσταση θα είναι καλύτερη καθώς οι οδηγοί – ειδικά όσοι δεν γνώριζαν για τις αλλαγές – έχουν πλέον ενημερωθεί και δεν θα παρατηρηθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα που καταγράφηκαν σήμερα. «Είναι ένα στοίχημα για όλους. Είναι πιλοτική η εφαρμογή του σχεδίου. Παρακολουθούμε διαρκώς την κατάσταση, καταγράφουμε τα όποια προβλήματα και αναζητούμε λύσεις» είπαν χαρακτηριστικά στο Βήμα.

Αθήνα-κέντρο: Πιλοτικό το πρόγραμμα περιορισμού κίνησης ΙΧ και δικύκλων

Με αφορμή την έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας από την Πέμπτη 11 Ιουνίου στην Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας και στην οδό Ηρώδου Αττικού, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε τα εξής: «Είμαστε υπερήφανοι που ξεκινά το έργο του Μεγάλου Περιπάτου για δύο λόγους. Ο πρώτος, γιατί γίνεται πράξη το όραμα της Μελίνας Μερκούρη και του Αντώνη Τρίτση. Ο δεύτερος, γιατί το κέντρο ανοίγει για όλους και όχι μόνο για τα ΙΧ όπως γίνεται σήμερα. Και είναι ένα έργο που γίνεται με ιδιαίτερο τρόπο.

Δεν το εξαγγέλλουμε και φέρνουμε μπουλντόζες για να κλείσουν δρόμους. Κάθε μέρα θα το βλέπουμε όλοι στην εξέλιξή του, θα το περπατάμε μαζί. Ο Μεγάλος περίπατος αλλάζει την Αθήνα. Βάζει τέλος στα μηχανάκια πάνω στα πεζοδρόμια και δίνει 2000 θέσεις στάθμευσης δικύκλων, μας δίνει 50.000 τμ ελεύθερου χώρου και αυξάνει την ταχύτητα των διαδρομών των λεωφορείων, δηλαδή περισσότερα δρομολόγια. Επιτρέπει στα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις να δουλεύουν ανεμπόδιστα. Μακριά από την άναρχη στάθμευση και το κυκλοφοριακό χάος. Εδώ ξεκινά μία επανάσταση ισορροπίας. Είναι η επανάσταση στο δικαίωμα της μετακίνησης του πεζού, του ποδηλάτη και του επιβάτη".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline