Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:52:52

Τέλη φθινοπώρου αρχίζουν τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης ταινίας «Καποδίστριας» του Γιάννη Σμαραγδή. Διεθνή συμπαραγωγή με γυρίσματα σε Ρωσία, Ελλάδα και Ελβετία. Κύριο

«Καποδίστριας» - Μια ταινία πάνω στη μεγαλύτερη πολιτική φυσιογνωμία της νεώτερης Ελλάδος, συμφιλιωτική και αισιόδοξη που ορά ευεργετικά προς το μέλλον.

Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, πιστός στο πνεύμα των ταινιών με μεγάλες βιογραφίες προσωπικόητων του Ελληνισμού που έχει δημιουργήσει μέχρι τώρα όπως «Καλή σου νύχτα, κυρ Αλέξανδρε» (Παπαδιαμάντης), Καβάφης, El Greco, Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι (για τον ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη) και η πολυβραβευμένη διεθνώς ταινία Καζαντζάκης, οι οποίες έχουν ως άξονα το ελληνικό αίσθημα και το παλίμψηστο του Ελληνικού πολιτισμού, προετοιμάζει με ταχείς ρυθμούς την ταινία Καποδίστριας.

Μια ταινία συμφιλιωτική και αισιόδοξη που θα ορά ευεργετικά προς το μέλλον με την επιθυμία πως θα είναι έτοιμη να προβληθεί στην επέτειο των 200 χρόνων από την εθνεγερσία των προγόνων μας και την ελπίδα ότι θα είναι αληθινά χρήσιμη για τις ψυχές των Ελλήνων, αναδεικνύοντας το μεγαλείο του μεγάλου Έλληνα και πατριώτη Ιωάννη Καποδίστρια.

Εν όψει των μελλοντικών γυρισμάτων στην Ελλάδα, επισκέφτηκε τους χώρους όπου θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα στο Ναύπλιο, στην Κέρκυρα, την Αίγινα, την Ύδρα, τη Μάνη. Πρόσφατα επισκέφθηκε το Ναύπλιο για δεύτερη φορά, αφού πριν από λίγους μήνες ο δήμαρχος Ναυπλίου εν αναμονή των γυρισμάτων της ταινίας Καποδίστριας, τον βράβευσε!!!
Το ενθαρρυντικό και αισιόδοξο είναι ότι σε όλες τις περιοχές που εμφανίστηκε ο σκηνοθέτης για την προεργασία της ταινίας ανιχνεύοντας τους χώρους των γυρισμάτων, γνώρισε αποθεωτική υποδοχή τόσο από τις τοπικές Αρχές όσο και από τους απλούς ανθρώπους που του μετέφεραν με ιδιαίτερη θέρμη την αισιόδοξη αναμονή τους για την ταινία, η οποία πριν καν γυριστεί, εισπράττει ενθουσιώδεις χαρακτηρισμούς.

Συνάντηση με τον δήμαρχο Ναυπλίου Δημήτρη Κωστούρο

Στην πρόσφατη συνάντηση του λαοφιλούς και πολυβραβευμένου σκηνοθέτη με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, ήταν παρών και ο Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας στο Ναύπλιο Κωνσταντίνος Δέδες.

Συζητήθηκαν οι τρόποι που μπορεί να συμβάλλει ο Δήμος στα γυρίσματα της ταινίας στην πόλη του Ναυπλίου, όπου κατέχει ξεχωριστή θέση στην ταινία.
Μετά τη θερμή συνάντηση, ο Γιάννης Σμαραγδής δήλωσε στα ΜΜΕ:

«Ο λόγος της επίσκεψής μου είναι η μέλλουσα ταινία «Καποδίστριας». Θέλω να σας πω ότι μέσα στο τελευταίο διάστημα είναι η δεύτερη φορά που συναντιέμαι με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων και είμαι περιχαρής γι' αυτό, διότι και την πρώτη φορά που μου έκανε την τιμή στο Διεθνές Φεστιβάλ που διοργανώνεται εδώ να με βραβεύσει, αλλά και τώρα διαισθάνομαι έναν άνθρωπο ο οποίος είναι του ιδίου αισθήματος, με την ίδια αγάπη για ό,τι μας γέννησε, την πατρίδα μας, τον Ελληνισμό αλλά και τον Καποδίστρια που μας πλούτισε με το ήθος του και το θεμελιώδες έργο του στις απαρχές της Ελεύθερης Ελλάδος.

Εμείς επιθυμούμε να κάνουμε μια ταινία συμφιλιωτική και αισιόδοξη. Διότι ένας λαός όπως είμαστε εμείς που έχει τριπλό πολιτισμό, η μοναδική χώρα στον κόσμο που το έχει επιτύχει, έχουμε ευθύνες για το μέλλον μας. Και το μέλλον το δικό μας, του Ελληνισμού και των παιδιών μας είναι να συμφιλιωθούμε. Είναι να φύγουμε από τους διχασμούς. Ο Καποδίστριας είναι το μοναδικό πρόσωπο που μπορεί, αν τον ακολουθήσουμε, να μας οδηγήσει στα ανώτερα και υψηλότερα φρονήματα των Ελλήνων από τότε που υπάρχει Ελληνισμός και πολιτισμός».

Στην ερώτηση «Πότε μπορούμε να περιμένουμε ολοκληρωμένο το αποτέλεσμα;» δήλωσε:

«Αυτήν τη στιγμή είμαστε στην αναζήτηση των κεφαλαίων για την ολοκλήρωση του προϋπολογισμού της ταινίας. Ο εγκλεισμός λόγω του κορωνοϊού, όπως παντού, μας πήγε πίσω όμως πιστεύω ότι θα αρχίσουμε τα γυρίσματα περί τα τέλη του φθινοπώρου από την Ελλάδα και θα ακολουθήσουν τα γυρίσματα στη Ρωσία και την Ελβετία, ώστε στο τέλος του '21 να είναι έτοιμη η ταινία. Υπολογίζουμε να γίνουν τρεις πρεμιέρες συγχρόνως: στην Ελλάδα, στη Μόσχα και στη Γενεύη της Ελβετίας».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline