Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  04:49:29

Μέτωπο συναντίληψης από ΑΥΓΗ, DOCUMENTO, KONTRA, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΣΤΙΑ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ότι ο Αντ. Σαμαράς ποδηγετεί-εκβιάζει τον Κυρ. Μητσοτάκη. Τα σενάρια με αφορμή την ματαίωση του ανασχηματισμού. Κύριο

Συνήθως με ενιαίες και αναπαραγόμενες πληροφορίες, τα έως τώρα σενάρια για συγκρούσεις Σαμαρά-Μητσοτάκη διαψεύστηκαν από τις εξελίξεις.

Ένα ακόμα εκτενές δημοσίευμα, από τα αλλεπάλληλα των τελευταίων ημερών, για τον ρόλο του Αντώνη Σαμαρά στα εσωτερικά τ ης ΝΔ από την ΑΥΓΗ, με σχόλια και πληροφορίες, επίσης με ευρεία αναδημοσίευση-αναπαρωγωγή από άλλες εφημερίδες αλλά και ορισμένες Ιστοσελίδες του χώρου της Αντιπολίτευσης..

Γενικότερα, θεωρείται ότι υπάρχει ένα κάποιο μέτωπο συναντίληψης από ΑΥΓΗ, DOCUMENTO, KONTRA, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΣΤΙΑ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ότι ο Αντ. Σαμαράς ποδηγετεί-εκβιάζει τον Κυρ. Μητσοτάκη. Τελευταία περίπτωση τα σενάρια με αφορμή την ματαίωση του ανασχηματισμού.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ «ΑΥΓΗΣ»

«...Τι κρύβεται πίσω από την παρερμηνεία των δηλώσεων Μητσοτάκη που επικαλέστηκε η Αρ. Πελώνη - Στα πηγαδάκια των βουλευτών της Ν.Δ. συζητούν την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, που αξιώνει να μείνει υπουργός ο Γ. Βρούτσης , να μην σπάσει το υπουργείο του Άδ. Γεωργιάδη και να πάει στο Δικαιοσύνης η Κεραμέως - Ευ. Βενιζέλος: "Θα μπορούσε η χώρα να με χρειαστεί σε μια μεγάλη κρίση"

Αναβρασμό και γενικευμένη αμηχανία πυροδοτούν στο κυβερνητικό οικοδόμημα οι πρωθυπουργικές παλινωδίες στο θέμα του ανασχηματισμού. Το «μπάχαλο'» που προκάλεσε η αρχική εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Ισραήλ περί «διορθωτικών κινήσεων» στο κυβερνητικό σχήμα επιβεβαίωσε... άθελά της η Αριστοτελία Πελώνη, καθώς αποκάλυψε ότι «μετά από αυτό, δεν ξέρω πώς προέκυψε ο καταιγισμός τηλεφωνημάτων και δημοσιευμάτων περί ανασχηματισμού εντός των επόμενων ημερών»! Έφτασε δε στο σημείο να ισχυριστεί (ΣΚΑΪ 100,3) ότι «παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού»!

Παράλληλα, στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. κυκλοφορεί η φημολογία ότι υπάρχει «δάκτυλος Σαμαρά» πίσω από την προχθεσινή διαρροή - οπισθοχώρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους συνεργάτες του ότι «δεν θα γίνει ανασχηματισμός μέσα στις επόμενες εβδομάδες».
«Για την ώρα δεν θα υπάρξει κάποια κίνηση, αλλά κάποια στιγμή θα γίνουν οι διορθώσεις» περιορίστηκε να δηλώσει χθες η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος. Στον απόηχο δε των πληροφοριών ότι θα «καρατομηθούν» ή θα μετακινηθούν αρκετοί υπουργοί (Γ. Βρούτσης, Στ.Πέτσας, Χ. Θεοχάρης, Άδ. Γεωργιάδης, Ν. Κεραμέως, Λ. Αυγενάκης) ισχυρίστηκε ότι «η γενική εικόνα της κυβέρνησης είναι καλή. Το κυβερνητικό έργο προχωρά και οι πολίτες δεν ασχολούνται με την ανακύκλωση αυτής της συζήτησης»!

Βουλευτές της Ν.Δ. εκφράζουν την ανησυχία -μέσω της «Α»- ότι «η παράταση, πλέον, της αγωνίας υπουργών και υφυπουργών λειτουργεί παραλυτικά για το κυβερνητικό έργο ενόψει του τιτάνιου έργου να περιοριστούν οι συνέπειες της ύφεσης». Επιβεβαιώνουν δε πως «πράγματι ακούγεται πως ο ανασχηματισμός αναβλήθηκε λόγω παρέμβασης του Αντώνη Σαμαρά σε στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού».

Σύμφωνα με κάποιες διαρροές και πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να αξιώνει την παραμονή του Γ. Βρούτση στο υπουργικό σχήμα αλλά και τη μη κατάτμηση του υπουργείου (σ.σ.: Ανάπτυξης και Επενδύσεων) του Άδ. Γεωργιάδη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντ. Σαμαράς αξίωσε τη μετακίνηση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως στο υπ. Δικαιοσύνης, γεγονός που εγείρει ερωτήματα αναφορικά με το πεδίο των εξελίξεων στην υπόθεση Νοβάρτις. Κύκλοι του Μαξίμου αφήνουν να διαρρεύσει ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας προαλείφεται για το υπουργείο Εργασίας, καθώς ο Γ. Βρούτσης αναμένεται να πληρώσει το... τίμημα για το φιάσκο των vouchers των 600 ευρώ προς τους επιστήμονες.

«Μας ενδιαφέρουν οι πολιτικές, όχι τα πρόσωπα»

«Ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να κλείσει το θέμα του ανασχηματισμού, το οποίο ο ίδιος ανακίνησε, επειδή και ο ίδιος έχει εμπλακεί στην εν κρυπτώ χρηματοδότηση των μέσων» τονίζει (Kontra) ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

«Με μια τόσο πετυχημένη κυβέρνηση, με ένα τέτοιο τεράστιο success story, όπως περιγράφεται συνήθως, δεν καταλαβαίνω τα προβλήματα που βρίσκει ο κ. Μητσοτάκης» υπογράμμισε με καυστική διάθεση η Ό. Γεροβασίλη. Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατέστησε σαφές ότι «δεν μας αφορούν τα πρόσωπα, αλλά οι πολιτικές της Ν.Δ., κι αυτό που θα είχε ενδιαφέρον θα ήταν αν η Ν.Δ. αποφάσιζε να αλλάξει πολιτική».
«Οι αλλαγές προσώπων δεν σημαίνουν αλλαγή κατεύθυνσης στη λογική της κυβέρνησης και στις βασικές πολιτικές επιλογές που έχει κάνει για την αγορά εργασίας και για την οικονομία» τόνισε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου....».

Άλλες πληροφορίες αναφερόμενες στο θέμα του ανασχηματισμού, αναφέρουν ότι μπήκε «όπισθεν» από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έθεσε «βέτο» για τις διορθωτικές κινήσεις που σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντ. Σαμαράς εξέφρασε αντιρρήσεις στον Πρωθυπουργό απαιτώντας να παραμείνουν στο κυβερνητικό σχήμα οι: Βρούτσης, Γεωργιάδης, Μηταράκης ενώ ζήτησε και αναβάθμιση της Κεραμέως.

Επιπλέον, η Εστία αναφέρει ότι βέτο σε σχέση με το ενδεχόμενο «σπάσιμο» των υπουργείων τους, άσκησαν και οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης.

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι ο πρώην πρωθυπουργός απέστειλε μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου μέσω τρίτου , προειδοποιώντας ότι τυχόν απομάκρυνση ή υποβάθμιση των πολιτικών του τέκνων θα αποτελέσει αιτία πολέμου, ζητώντας συγχρόνως αξιοποίηση και βουλευτών της επιρροής του. Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, φέρεται να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη μετακίνηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κάτι που, σύμφωνα με την «Αυγή» σχετίζεται με την εξέλιξη του σκανδάλου Novartis, την παραμονή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση αλλά, με λιγότερη ζέση πάντως, και του Άδωνι Γεωργιάδη στο Ανάπτυξης. Μάλιστα, η «Εστία» αναφέρει ότι από την απάντηση Μητσοτάκη στα αιτήματα Σαμαρά θα κριθούν πολλά, αναφορικά με τις εξελίξεις στο εσωκομματικό μέτωπο της ΝΔ.

Άλλωστε, καταλήγοντας στο ρεπορτάζ της η «Εστία» υποστηρίζει ότι η πλευρά Μητσοτάκη έριξε ήδη την πρώτη προειδοποιητική βολή, καθώς η ΕΡΤ μετέδωσε πρώτη την πληροφορία για τη δίωξη του συζύγου της Ελένης Ράικου, με την κατηγορία της παράνομης συνταγογράφησης ύψους 1,7 εκατ. ευρώ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline