Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:07:37

Ο Αδωνης Γεωργιάδης άρχισε να ξεκολλάει τα πολύπαθα μεγάλα τουριστικά έργα σε Κοιλάδα Κρανιδίου, νέα πτέρυγα του COSTA NAVARINO και Κασσιόπη Κέρκυρας. Κύριο

Τις επόμενες ημέρες οι πρώτες κατεδαφίσεις στο Ελληνικό.

Μπουλντόζες έβαλε τις περασμένες ημέρες η NCH Capital στην περιοχή Ερημίτης στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, οκτώ ολόκληρα χρόνια μετά την έναρξη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησής της. Ειδικά συνεργεία ξεκίνησαν τις διαδικασίες κατεδάφισης των παλιών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τον αριθμό άδειας 89390/13.12.2019. Μεσολάβησαν περισσότερες από δώδεκα προσφυγές στο ΣτΕ, στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στο Ειρηνοδικείο, προσφυγές δήμου, περιφέρειας και ομάδας έξι συγκεκριμένων κατοίκων, που αντιτίθενται στην επένδυση ύψους 120 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού συγκροτήματος.

Από το 2012 έως σήμερα κυβέρνησαν τη χώρα τέσσερις υπηρεσιακές και τέσσερις κανονικές κυβερνήσεις. Η περίπτωση της Κασσιόπης έχει περάσει έτσι στην Ιστορία ως ένα αρνητικό ρεκόρ σε μια χώρα που κανονικά θα έπρεπε να επισπεύδει την υλοποίηση επενδύσεων. H NCH Capital, που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη, επέμεινε στην Κέρκυρα. Αλλά οι περισσότεροι επενδυτές δεν είναι τόσο υπομονετικοί.

Η συνολική έκταση του ακινήτου στον Ερημίτη της Κασσιόπης ανέρχεται σε 490.000 τ.μ., εκ των οποίων άνω των 320.000 τ.μ. θα παραμείνουν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό. Η πρώτη φάση της επένδυσης περιλαμβάνει τις υποδομές και το ξενοδοχειακό συγκρότημα. Η δεύτερη περιλαμβάνει την κατασκευή 40 κατοικιών σε διαφορετικά σημεία της έκτασης και τη δημιουργία μαρίνας 60 θέσεων. Το πολυτελές ξενοδοχείο θα διαθέτει 166 δωμάτια και σουίτες και η διαχείριση θα δοθεί σε μεγάλη ξένη αλυσίδα. Για τα κτίρια έχει προβλεφθεί βιοκλιματικός σχεδιασμός που ακολουθεί τον κερκυραϊκό ρυθμό, το τοπικό παραδοσιακό στοιχείο, ενώ επιχειρείται το όλο συγκρότημα να εντάσσεται αρμονικά στο φυσικό τοπίο. Προβλέπονται ακόμα εξειδικευμένη μονάδα περιβαλλοντικής διαχείρισης, δημιουργία φυσικών μονοπατιών με ελεύθερη πρόσβαση προς την παραλία, εγκατάσταση συστημάτων αφαλάτωσης, βιολογικού καθαρισμού, ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων και κατασκευή υποδομών αντιπυρικής προστασίας.

Ο Ανδρέας Σάντης, managing director και επικεφαλής της NCH για την Ελλάδα, τα Δυτικά Βαλκάνια και την Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή πως «η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού οι εργασίες αυτές ουσιαστικά σηματοδοτούν την έναρξη της φάσης της υλοποίησης του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας για το έργο της Κασσιόπης.

»Σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός πρότυπου τουριστικού χωριού, για το οποίο όλοι οι Κερκυραίοι και όλοι οι Ελληνες θα είναι υπερήφανοι. Η επένδυση είναι της τάξεως των 120 εκατ. ευρώ και κατά τη διάρκεια της κατασκευής και λειτουργίας θα πληρωθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, ενώ, όπως είναι γνωστό, η βασική φιλοσοφία του έργου βασίζεται στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου του περιβάλλοντος χώρου».

Η επένδυση, ύψους 120 εκατ. ευρώ, προβλέπει σε πρώτη φάση τις υποδομές και το ξενοδοχειακό συγκρότημα και σε δεύτερη την κατασκευή 40 κατοικιών σε διαφορετικά σημεία της έκτασης και τη δημιουργία μαρίνας 60 θέσεων.

Περιοδεία Αδωνι σε τουριστικές επενδύσεις σε Πύλο, Ερμιόνη, Κασσιόπη -«Πάμε γερά!»

«Πάμε γερά» σημειώνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης σε σημερινή ανάρτησή του στο twitter αναφερόμενος στις τουριστικές επενδύσεις σε Πύλο, Ερμιόνη( Κοιλάδα Κρανιδίου) και Κασσιόπη, που ξεκίνησε η υλοποίησή τους.

«Χθες με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση εγκαινιάσαμε το πρωί το έργο στην "Κοιλάδα" της Dolphin (420εκ. Euro) εκεί μάθαμε την ενάρξη των εργασιών και στην Κασσιόπη στην Β. Κέρκυρα της NCH (120 εκ. Euro) και το απόγευμα ξεναγηθήκαμε στη νέα πτέρυγα του Costa Navarino της Temes (250 εκ. Euro). Πάμε γερά» όπως αναφέρει ο υπουργός.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline