Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  21:59:20

Στο καναβάτσο Δ. Παπαγγελόπουλος και Ν.Παππάς από τις καταγγελίες του Σάμπυ Μιωνή. Αμοιβαίες σκληρές κατηγορίες Κυβέρνησης και Αλ. Τσίπρα για μεθόδους παρακράτους, χαφιεδισμού και κατάπτωσης της Δικαιοσύνης. Κύριο

Η ΝΔ ζήτησε διαγραφή του Νικ. Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αλ. Τσίπρας τον κάλυψε. Η Κουμουνδούρου ομιλεί για σκευωρία Μιωνή- Κυβέρνησης και αποκαλύψεις σε βάρος Σαμαρά- Παπασταύρου, χωρίς στοιχεία ακόμα ανομίας.

Σε δύσκολη θέση το δίδυμο Παπαγγελόπουλου- Παπά, με πολλές νέες κατηγορίες ανοικτές για την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής αλλά και το αίσθημα μιας βρώμικης αποφοράς για τη δυσώδη κατάσταση στη Δικαιοσύνη, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, Και τις αμοιβαίες κατηγορίες με βαρείς χαρακτηρισμούς για παρακράτος και μεθόδους Μαφίας ανάμεσα σε Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, μετά τη σφοδρή αντιπαράθεση που ξέσπασε με την κυβέρνηση, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρούν να περάσουν στην αντεπίθεση σχετικά με το ηχητικό ρίχνοντας βέλη στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση αναφορικά με την οικονομία ή το κονδύλι για την καμπάνια «Μένουμε σπίτι».

Ωστόσο τα ερωτήματα είναι αμείλικτα, μετά το ηχητικό ντοκουμέντο των συνομιλιών του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, το οποίο, όπως σχολιάζουν μέλη της κυβέρνησης, υπερβαίνει ακόμη και τα πλέον ευφάνταστα σενάρια κινηματογραφικής ταινίας.

Τα όσα λέει ο Νίκος Παππάς στον επιχειρηματία, στο μυστικό ραντεβού τους στην Κύπρο, το 2016, εγείρουν μείζον θεσμικό και πολιτικό ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ: ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και alter ego του Αλέξη Τσίπρα, παραδέχεται πως το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε τις παράλληλες δραστηριότητες -outsourcing- του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από τις οποίες «κάποιοι έβγαζαν πολλά λεφτά», όπως λέει ο ίδιος.

Με απροκάλυπτο τρόπο, ο πρώην υπουργός Επικρατείας, ομολογεί στον Σάμπι Μιωνή ότι η ηγεσία της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έδειχνε ανοχή στις παρακρατικές μεθόδους πλουτισμού των υπουργών της αρκεί οι δουλειές που έκαναν να μην εμποδίζουν «την ατζέντα» του «μαγαζιού». Απροκάλυπτα, επίσης, ο Νίκος Παππάς εμφανίζεται να ζητά από τον κ. Μιωνή να κατασκευαστούν καταγγελίες για την Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αντάλλαγμα την αθώωση του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου.

Ακόμη και η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Νίκος Παππάς, όπως φαίνεται στο ηχητικό, απέναντι στον συνομιλητή του, δείχνει άνθρωπο έτοιμο για όλα, κυνικό, που δεν έχει ενδοιασμούς και ηθικούς φραγμούς, προκειμένου να πετύχει τον στόχο του «μαγαζιού», πολύ μακριά από τις υποτιθέμενες αξίες της «πρώτης φοράς Αριστεράς».

Με διαδικασίες εξπρές στην Εισαγγελία η ηχογραφημένη συνομιλία Παππά–Μιωνή
Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Βαγγέλη Ιωαννίδη, απεστάλη η ηχογραφημένη συνομιλία του πρώην υπουργού Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Ο Εισαγγελέας θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε έρευνα για τα καταγγελλόμενα περί ψευδορκίας του πρώην υπουργού Νίκου Παππά καθώς εκτός από την ηχογραφημένη συνομιλία, ο κ. Ιωαννίδης έχει στα χέρια του και αντίγραφο της κατάθεσης του στην Προανακριτική Επιτροπή.

Κυβέρνηση σε ΣΥΡΙΖΑ: Διαγράψτε τον Νίκο Παππά
Η κυβέρνηση με δήλωση του Στέλιου Πέτσα ζήτησε τη διαγραφή του Νίκου Παππά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. «24 ώρες μετά την αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά. Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα. Γνώριζε την ύπαρξη παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι, τι έκανε γι αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά, τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη; Σε κάθε περίπτωση, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό».

Τσίπρας: Μαφιόζικες πρακτικές, ανύπαρκτων σκανδάλων
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση έχει φέρει τη χώρα σε ύφεση και τώρα θέλει να στρέψει την ατζέντα αλλού. Μάλιστα από το Μεσολόγγι όπου βρέθηκε για επίσκεψη ο κ.Τσίπρας σχολιάζοντας το ηχητικό με τη συνομιλία Παππά-Μιωνή και τα όσα ακούγονται για «ατζέντα μαγαζιού» και «πολλά λεφτά» είπε «βλέποντας αυτή την εξέλιξη προφανώς και θέλει να στρέψει την ατζέντα αλλού. Ανασύρει από το συρτάρι πρακτικές πρακτόρικες, μαφιόζικες, μια σκανδαλολογία ανύπαρκτων σκανδάλων, για να κρύψει το ένα και μοναδικό σκάνδαλο.

Το μεγάλο σκάνδαλο στη χώρα είναι ότι παρέλαβε 37 δισεκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα δημόσια Ταμεία και έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε μια εφιαλτική προοπτική. Σπαταλάει τα χρήματα αυτά χωρίς όμως να στηρίζει, ούτε τους εργαζόμενους, ούτε τους επιχειρηματίες, ούτε τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας. Αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο. Και σε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο που αφορά τη ζωή, το αύριο, την προοπτική της μεγάλης πλειοψηφίας των ελληνίδων και των Ελλήνων θα κληθεί να δώσει απαντήσεις».

Πέτσας: Ο Τσίπρας έχει δύο επιλογές

Απαντήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κάλυψε τον Νίκο Παππά, ζητά ο Στέλιος Πέτσας.

Με δήλωσή του, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζει σκωπτικά την απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από το Μεσολόγγι, έκανε λόγο για μαφιόζικες πρακτικές, ανύπαρκτων σκανδάλων για να κρυφτεί η ύφεση. Ο Στέλιος Πέτσας καλεί τον Αλέξη Τσίπρα είτε να διαγράψει τον Νίκο Παππά, είτε να αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους.

«Ο κ. Τσίπρας αντί να απαντήσει επί της ουσίας και να αποβάλει τον κ. Παππά, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα. Ας μην έχει όμως αυταπάτες. Έχει μόνο δύο επιλογές. Είτε θα διαγράψει τον κ. Παππά, είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους. Περιμένουμε την απάντησή του. Το θέμα δεν κλείνει. Θα θέτουμε συνεχώς τον κ. Τσίπρα προ των ευθυνών του», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Θύελλα μετά τη συνομιλία Μιωνή-Παππά: Κατηγορίες για παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ, «ατζέντα του μαγαζιού», «πολλά λεφτά»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline