Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  11:19:35

Με σοβαρό προσωπικό και οικονομικό κόστος. Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη: Το σκεπτικό της αποχώρησης από την Zeus + Dione, που δημιούργησε το 2007 και έκανε διεθνή φίρμα. Κύριο

Εργαζόμενη, μετά από λαμπρές σπουδές από νεαρή πτυχιούχος, δραστήρια χωρίς κούραση και με δημιουργική έφεση η 53χρονη Μαρέβα είναι αποφασισμένη να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις της συζύγου του Πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ.

Τέλος εμπορικής και καλλιτεχνικής δράσης μετά 13 χρόνια επιτυχίας .Η είδηση ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, αποχωρεί από τον επιχειρηματικό στίβο και τον χώρο της μόδας, επιβεβαιώνεται ανεπισήμως - αλλά πλήρως από το περιβάλλον της οικογένειας και από συνομιλητές τους. Διακριτικά, όπως όλη η συμπεριφορά της έως τώρα ίσως.

Η κυρία Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη αποχωρεί από τη θέση της Προέδρου και για χρόνια Διευθύνουσας Συμβούλου της εταιρείας Zeus + Dione, όπου υπήρξε συνδημιουργός και συνιδρύτρια από το 2007.

Ταυτόχρονα, αποχωρεί από την αντιπροεδρία του μη κερδοσκοπικού σχήματος Endeavor Greece, που είχε ως αντικείμενο την υποστήριξη νέων επιχειρηματιών και startups.

Όπως φαίνεται και από την παρακάτω σημερινή ανάρτηση στο ΓΕΜΗ νέα πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος αναλαμβάνει η κα. Δήμητρα Κολοτούρα ενώ η κα. Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη είναι η πρώτη φορά από την σύσταση της Zeus + Dione που δεν κατέχει θέσει στο Δ.Σ..

Το πρακτικό του νέου Δ.Σ.

praktiko

Η θητεία το νέου διοικητικού συμβουλίου έχει ξεκινήσει ήδη από τις 5 Ιουνίου και η αποχώρηση της Μαρέβα Μητσοτάκη αποτελεί έκπληξη καθώς πέρυσι τον Ιούνιο η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων είχε αποφασίσει την παράταση της θητείας της ως προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου έως τον Ιούνιο του 2024 με δυνατότητα παράτασης έως και το 2025.

2020j-zeus

Το ίδιο διάστημα υπήρξαν τροποποιήσεις και στο καταστατικό της Zeus + Dione και σύμφωνα με πληροφορίες πέρα από την διοικητική αποχώρηση θα υπάρξει και μετοχική για την σύζυγο του πρωθυπουργού. Παράλληλα πληροφορίες θέλουν και την αποχώρηση της από την Endeavor Greece, σκέλος του διεθνούς οργανισμού που βοηθάει στην οικονομική ενίσχυση και στην δικτύωση νέων επιχειρηματιών.

H ιστορία της Zeus + Dione

Τα προϊόντα Zeus + Dione έκαναν την εμφάνιση τους πριν από περίπου 8 χρόνια και όπως έλεγαν το 2014 στο News24/7 ήταν και μια προσπάθεια αναγέννησης της ελληνικής παραγωγής στον συγκεκριμένο τομεά.

«Πριν φτιαχτεί η εταιρία, ψάχναμε για ένα χρόνο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ποιος κάνει και τι. Ταξιδεύαμε πάρα πολύ. Θέλαμε όλη η πρώτη ύλη να είναι αυστηρά ελληνική και να ενεργοποιήσουμε τις εθνικές μας δυνατότητες. Ακόμα και τα υφάσματα θέλαμε να είναι ελληνικά. Εκεί συνειδητοποιήσαμε ότι η Ελλάδα παράγει μόνο μετάξι και αυτό συμβαίνει στο Σουφλί. Δεν υπάρχουν πια οι βιομηχανίες οι μεγάλες, όπως η "Πειραϊκή Πατραϊκή" ή άλλες που παρήγαγαν βαμβακερά. Μετά ξεκίνησε ο αγώνας δρόμου να βρούμε βυρσοδεψεία. Κατά την αναζήτηση, αντιληφθήκαμε γρήγορα ότι επίσης τα περισσότερα βυρσοδεψεία έχουν κλείσει και αρκεστήκαμε σε αυτά της Κρήτης, του Βόλου και λίγων της Αθήνας».

Τα επόμενα χρόνια παρουσίασε έντονη ανοδική πορεία με τα προϊόντα της να έχουν εισέλθει δυναμικά στις διεθνείς αγορές. Σε επίπεδο πωλήσεων το 2018 (σ.σ. όπου είναι και ο τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) οι πωλήσεις ανήλθαν σε 2,08 εκατ. ευρώ σημαντικά αυξημένες σε σχέση με την περασμένη χρήση όπου ήταν 1,78 εκατ. ευρώ.

Μέλλον και παρελθόν

Επί της ουσίας, το μέλλον της Zeus + Dione συνδέεται με κρίσιμες αποφάσεις για πιθανή αναζήτηση κεφαλαίων με στόχο την διεύρυνση της δραστηριότητάς της.

Ως αποτέλεσμα η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη έκρινε ότι δεν θα ήταν παραγωγικό ή επωφελές για την εταιρεία, να ανοίξει ένας μελλοντικός κύκλος συζητήσεων σχετικά με την πορεία της εταιρείας και τα κεφάλαιά της - και με την Πρόεδρό της ως μόνιμο αντικείμενο σχολιασμού. Άλλωστε δεν έχει ξεχάσει τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, που δέχθηκε πριν ακόμη γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λένε συνομιλητές της.

Η Μαρέβα δούλεψε επί 8 χρόνια ανελλιπώς στην εταιρεία, ενώ διαρκές μέλημά της υπήρξε η ανάδειξη και αξιοποίηση ελληνικών υλικών (όπως υφάσματα ή δέρματα από βυρσοδεψεία που ακόμα λειτουργούν στην περιφέρεια), καθώς και νέων ταλαντούχων ανθρώπων από την Ελλάδα (τεχνίτες μεταξύ άλλων, με στόχο να δημιουργούνται και θέσεις εργασίας στην εγχώρια αγορά).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline