Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  20:43:29

«Ο Ερντογάν μας φερόταν στον Λευκό Οίκο σαν τον Μπενίτο Μουσολίνι». Με τις πλάτες του Ντ. Τραμπ, που ....ζήλευε τον νέο- Σουλτάνο. Οι αποκαλύψεις του Τζον Μπόλτον, για τις κρυφές συναλλαγές των δύο αυταρχικών ηγετών και «καλών φίλων». Κύριο

Πλήρης επιβεβαίωση του δημοσιεύματος στις 19 Ιουνίου, πολύ την ελεύθερη κυκλοφορία του βιβλίου και με βάση αποκλειστική συνεργασία μας, για τις σκοτεινές συναλλαγές Τραμπ και Ερντογάν (από παλιά με συνεργασίες σε κατασκευές και τα τεχνικά έργα και των δύο στην Τουρκία).

Ο τούρκος πρόεδρος είναι ακόμη ένας «αυταρχικός ηγέτης» με τον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί «ειδύλλιο», περιγράφει στο νέο αποκαλυπτικό βιβλίο του ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ. Και δηλώνει σίγουρος πως ο ένοικος του Λευκού Οίκου πολύ θα ήθελε να του μοιάσει και να κυβερνά την Αμερική όπως κυβερνά εκείνος την Τουρκία. Στο αποκαλυπτικό του δημοσίευμα χθες στα ΝΕΑ ο Περικλής Δημητρολόπουλος, καταγράφει την αποκάλυψη του κ.Μπότον ότι ο Τούρκος Πρόεδρος επικοινωνούσε με τον Λευκό Οίκο με ύφος και ήθος Μπενίτο Μουσολίνι, όπως ακριβώς ο Ιταλός δικτάτορας στο μπαλκόνι, με εκείνες τις κωμικές αρχηγικές, πόζες και εκφράσεις του- με τη διαφορά ότι ο Ερντογάν χρησιμοποιούσε τον ίδιο τόνο και την ίδια ένταση και στο τηλέφωνο κάθε φορά . «... Ήταν σαν να μας κάνει μάθημα από το Οβάλ Γραφείο» τονίζει ο συγγραφέας για την αυθάδεια του Τούρκου Προέδρου, χάρη στις πλάτες-και τις κρυφές συναλλαγές- με τον Ντ. Τραμπ, καθώς παράλληλα προβαίνει σε σειρά συγκλονιστικών αποκαλύψεων για τις στενές σχέσεις των δύο.

Οργισμένη Άγκυρα, μετά τις αποκαλύψεις: "Παραπλανητικό" το βιβλίο του Μπόλτον όσον αφορά τις συνομιλίες και συναλλαγές των Ερντογάν-Τραμπ

Η Τουρκία υποστήριξε προχθές, Τετάρτη, πως το βιβλίο του αμερικανού πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας Τζον Μπόλτον παρουσιάζει "παραπλανητικά" και "παραποιημένα" τις συνομιλίες ανάμεσα στον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Σε χαμηλότερο τόνο, αλλά αρκετά τραυματισμένη διεθνώς και μέσα στην Τουρκία, φοβούμενη νέες αποκαλύψεις εάν προκαλούσε, ενώ αντίθετα, ο Ντ. Τραμπ εκτόξευσε απειλές και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και του άλλοτε στενού του συνεργάτη, που τον εγκατέλειψε απογοητευμένος.

Συγκεκριμένα χθες, μετά την κυκλοφορία του βιβλίου πριν τρείς ημέρες, Φαχρετίν Αλτούν, ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, δήλωσε μέσω του Twitter ότι ο Ερντογάν και ο Τραμπ κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να αποκαταστήσουν τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και ότι ο Τραμπ "έκανε πολύ περισσότερα ακούγοντας με προσοχή έναν σημαντικό σύμμαχο στο ΝΑΤΟ απ' ό,τι μερικές από τις προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις".

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Μεταξύ πολλών άλλων, ο Μπόλτον αναφέρει στο βιβλίο του πως ο Ερντογάν έδωσε στον Τραμπ ένα υπόμνημα που έγραφε ότι η τουρκική κρατική τράπεζα Halkbank, η οποία ερευνάται από την εισαγγελία της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης για παραβίαση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιράν, είναι αθώα.

«Ο Τραμπ είπε τότε στον Ερντογάν πως θα το φροντίσει, εξηγώντας πως οι εισαγγελείς της Νότιας Περιφέρειας δεν είναι δικοί του άνθρωποι, αλλά άνθρωποι του Ομπάμα, ένα πρόβλημα που θα διορθωνόταν όταν θα αντικαθίσταντο από τους δικούς του ανθρώπους», γράφει ο Μπόλτον.
Ο Τζέφρι Μπέρμαν αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του εισαγγελέα της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, το περασμένο Σαββατοκύριακο Η εισαγγελία διεξάγει επίσης έρευνα εις βάρος του προσωπικού δικηγόρου του Τραμπ, του Ρούντολφ Τζουλιάνι.

«Η πρόσφατη έκδοση ενός βιβλίου γραμμένου από έναν πρώην υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο παρουσιάζει παραπλανητικά, μονόπλευρα και παραποιημένα τις συνομιλίες του ηγέτη μας προέδρου Ερντογάν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ», υποστηρίζει ο Αλτούν. Και προσθέτει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει τις προτεραιότητες της Τουρκίας με κάθε ευκαιρία «τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά», περιλαμβανομένου του ζητήματος της Halkbank.
Αμερικανοί εισαγγελείς κατηγορούν την Halkbank και στελέχη της ότι χρησιμοποίησαν εταιρείες βιτρίνα στο Ιράν, την Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από το 2012 έως το 2016 για να παρακάμψουν τις αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος του Ιράν. Συνάντηση των διαδίκων με τον δικαστή για τον καθορισμό της ημερομηνίας της δίκης έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιουνίου.

Στο βιβλίο του, ο Μπόλτον γράφει πως ο Ερντογάν έδωσε στον Τραμπ ένα υπόμνημα που έγραφε ότι η τουρκική κρατική τράπεζα Halkbank, η οποία ερευνάται από την εισαγγελία της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης για παραβίαση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιράν, είναι αθώα.
"Ο Τραμπ είπε τότε στον Ερντογάν πως θα φροντίσει το θέμα, εξηγώντας πως οι εισαγγελείς της Νότιας Περιφέρειας δεν είναι δικοί του άνθρωποι, αλλά άνθρωποι του Ομπάμα, ένα πρόβλημα που θα διορθωνόταν όταν θα αντικαθίσταντο από τους δικούς του ανθρώπους", γράφει ο Μπόλτον.
Ο Τζέφρι Μπέρμαν εξαναγκάσθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο να παραιτηθεί από τη θέση του εισαγγελέα της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης. Η εν λόγω εισαγγελία διεξάγει επίσης έρευνα σε βάρος του προσωπικού δικηγόρου του Τραμπ, του Ρούντολφ Τζουλιάνι.

19. 6.2020..ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΌ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

-Στις αποκαλύψεις του βιβλίου του Τζον Μπόλτον, που θέλει να απαγορεύσει ο Ντ. Τραμπ και εκείνες που αφορούν σε σκοτεινές συναλλαγές με τον Τ. Ερντογάν. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 00:35

Σε βάρος των Κούρδων και της Συρίας, σε κουκούλωμα τραπεζικού σκανδάλου και ανάκρισης στις ΗΠΑ και στενή συνεργασία με τον γιο Ερντογάν υπουργό Οικονομικών.
Στο πολυσυζητημένο βιβλίο του πρώην συμβούλου Ασφαλείας «The Room Where It Happened» οι αποκαλύψεις αυτές θα δημιουργήσουν και αρνητικό κλίμα για το καθεστώς Ερντογάν και τον ίδιο προσωπικά.

Σε δύσκολη θέση και εκνευρισμό μεγάλο προκαλεί στον αλαζονικό Ντόναλντ Τραμπ έχει προκαλέσει ο πρώην σύμβουλος Ασφαλείας Τζον Μπόλτον στο πολυσέλιδο βιβλίο του «Στην αίθουσα όπου συνέβη» (The Room Where It Happened), το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 23 Ιουνίου. Αν δεν απαγορευθεί τελικά.

Σε μία προσπάθεια να μη δουν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες από την πρώτη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ, όπως τουλάχιστον τις περιγράφει ο σύμβουλός του στις 577 σελίδες του βιβλίου του, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ήδη κινήσει τη νομική διαδικασία για να μη βρεθεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων – έστω και αν έχουν ήδη τυπωθεί εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα.

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, σε δηλώσεις του στο Fox News, επιμένει ότι πρόκειται για απόρρητες πληροφορίες και επομένως ο Τζον Μπόλτον, τον οποίο απαξιώνει προσωπικά,, παραβίασε τον νόμο. «Ήταν ένα ξοφλημένος τύπος. Του έδωσα μία ευκαιρία», δήλωσε ο Τραμπ για τον άνθρωπο που ήταν επί μήνες το δεξί του χέρι.

Αυτές τις δήθεν οι απόρρητες πληροφορίες που η κυβέρνηση Τραμπ προσπαθεί να προστατεύσει 'ήδη έχουν προκαλέσει συγκλονιστικές εντυπώσεις για χειρισμούς σε σχέση με την Κίνα, την Σαουδική Αραβία, τη Ρωσία και άλλα σοβαρά ζητήματα στην Ευρώπη. Ανάμεσα τους και κάποιες σκοτεινές συναλλαγές με τον παλαιό του φίλο, από μεγάλες μπίζνες και κατασκευές στη Τουρκία, στον οποίο δίνει πλήρη κάλυψη σε κάθε του αυθαιρεσία και παρανομία .;.

ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Εκτός των άλλων αποκαλύψεων, ο Μπόλτον αναφέρει επίσης περιπτώσεις όπου ο Τραμπ προσπάθησε να βάλει στο αρχείο εγκληματικές έρευνες για να εξυπηρετήσει ομολόγους του. Η Washington Post δημοσιεύει μια συζήτηση το 2018 με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Μπόλτον αναφέρει ότι ο Ερντογάν έδωσε στον Τραμπ ένα σημείωμα που ισχυρίζεται ότι μια τουρκική εταιρεία που βρισκόταν υπό έρευνα στις ΗΠΑ είχε απαλλαγεί από τις κατηγορίες που τη βάραιναν.

Ο Τραμπ έπειτα είπε στον Ερντογάν ότι θα φρόντιζε τα πράγματα, εξηγώντας ότι οι συγκεκριμένοι εισαγγελείς δεν ήταν δικοί του, αλλά του Ομπάμα, ένα πρόβλημα που θα επιλυόταν όταν θα αντικαθίσταντο από τους δικούς του. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία και επέτρεψε στην Τουρκία να αναλάβει τη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος παρά τις προειδοποιήσεις από τη δική του κυβέρνηση και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τον πρώην σύμβουλό του για την εθνική ασφάλεια, Τζον Μπόλτον.

Ο Τραμπ είπε στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεφωνική κλήση στις 14 Δεκεμβρίου 2018 ότι ο Μπόλτον θα συντάξει μια δήλωση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν κερδίσει τον αγώνα ενάντια στο ISIS και ότι άφηναν την Τουρκία να αντιμετωπίσει τα απομεινάρια της ομάδας στη Συρία.

Ο Μπόλτον αποκάλυψε λεπτομέρειες της συνομιλίας, η οποία προηγήθηκε της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής στη Συρία, στην οποία εξέφρασαν αντίθεση, σχεδόν όλες οι χώρες, σχεδόν όλοι οι πολιτικοί ηγέτες και με όλους τους τρόπους, στο βιβλίο του "The Room Where It Happened", το οποίο πρόκειται να δημοσιευθεί την επόμενη εβδομάδα. Τουρκικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες/εφημερίδες έλαβαν αντίτυπο του βιβλίου, την έκδοση του οποίου ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να μπλοκάρει.
Μετά το τηλεφώνημα Ερντογάν, ο Τραμπ ζήτησε έπειτα από τον Μπόλτον να το "τακτοποιήσει ήσυχα, αλλά φεύγαμε από τη Συρία επειδή το ISIS είχε τελειώσει".
Σε μια μεταγενέστερη τηλεφωνική κλήση με τον Μακρόν, ο Τραμπ αγνόησε τις προειδοποιήσεις του Γάλλου προέδρου για το ISIS και την τύχη των Κούρδων μαχητών, που συμμάχησαν με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ, ενάντια στην τζιχαντιστική ομάδα.

"Ο Τραμπ τον αγνόησε (τον Μακρόν), λέγοντας ότι τελειώσαμε με το ISIS και ότι η Τουρκία και η Συρία θα φροντίσουν τα υπόλοιπα", δήλωσε ο Μπόλτον. "Ο Μακρόν απάντησε ότι η Τουρκία επικεντρώθηκε στην επίθεση ενάντια στους Κούρδους και θα συμβιβαζόταν με το ISIS".
Οι ανησυχίες του Μακρόν επαναλήφθηκαν από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ο οποίος είπε ότι "ο Ερντογάν δεν ενδιαφέρεται για το ISIS", δήλωσε ο Μπόλτον. Εν τω μεταξύ, είπε ότι αυτός και ο Πομπέο συμφώνησαν ότι οι απόψεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας για τους Κούρδους ήταν "ασυμβίβαστες".

Ο Μπόλτον είπε ότι ο Ερντογάν προσπάθησε να καθησυχάσει τον Τραμπ για τη μεταχείριση των Κούρδων.
"Ο Ερντογάν προσπάθησε να πει ότι αγαπούσε τους Κούρδους και ότι ισχύει και το αντίστροφο, αλλά πρόσθεσε ότι το YPG-PYD-PKK (τρεις κουρδικές ομάδες σε Τουρκία και τη Συρία, τα εννέα αρχικά των οποίων ο Ερντογάν 'πέταξε' σαν να συλλαβίζει το όνομά του) χρησιμοποιεί τους Κούρδους, και δεν τους εκπροσωπεί".
"Τα είχαμε ακούσει όλα αυτά και πριν, και ήταν τυπική προπαγάνδα του Ερντογάν", είπε ο Μπόλτον.

Ο Μπόλτον είπε επίσης ότι η δέσμευση του Τραμπ προς τον Ερντογάν να αποχωρήσει από τη Συρία προηγήθηκε μερικών φράσεων που ανταλλάχθηκαν για την τουρκική κρατική Halkbank, η οποία ήταν υπό έρευνα, για παραβίαση κυρώσεων στο Ιράν.
"Ο Τραμπ ξεκίνησε λέγοντας ότι πλησιάζαμε πολύ σε ένα ψήφισμα για τη Halkbank. Μόλις μίλησε με τον [υπουργό Οικονομικών] Μνούτσιν και τον Πομπέο, και είπε ότι θα ασχοληθούμε με τον μεγάλο γαμπρό του Ερντογάν (υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας) για να το λήξουμε", είπε ο Μπόλτον.

Συνεχίζεται η δικαστική έρευνα για τη Χάλκμπανκ. Το κατηγορητήριο του Οκτωβρίου εναντίον της Χάλκμπανκ χαρακτηρίζει τον Ερντογάν και τον γαμπρό του και υπουργό Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαράκ, ως ανώνυμους συνωμότες.
Ο Μπόλτον αποκάλυψε επίσης πληροφορίες σχετικά με τα αιτήματα της Τουρκίας σχετικά με το κίνημα του Γκιουλέν, τη διαμάχη σχετικά με την κράτηση του αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον και την υπόθεση Χάλκμπανκ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline