Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  07:00:27

Ήταν και παρέμεινε σκευωρία ΣΥΡΙΖΑ-εισαγγελέων ότι το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είχαν στοιχεία για μίζες των 10 Ελλήνων πολιτικών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από την NOVARTIS. Κύριο

Έκλεισε ο φάκελος στις ΗΠΑ με κοινή συμφωνία και πρόστιμο για «εξαγορά μόνο γιατρών». Πλήρης δικαίωση των αποκλειστικών μας έγκυρων ρεπορτάζ τα τελευταία τρία χρόνια. Απόλυτη η επαλήθευση, κόντρα στις ψευδολογίες και τη λάσπη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κάποιων ανακριτών, ότι ουδέποτε υπήρξαν ούτε προέκυψαν μέχρι σήμερα στοιχεία για εξαγορά Ελλήνων πολιτικών.

Έκλεισε στις ΗΠΑ, όπως αναμενόταν από τους καλά γνωρίζοντες, και δεν κιτρινολογούσαν ή υπηρετούσαν σκοπιμότητες, το θέμα Novartis με εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ του φαρμακευτικού κολοσσού, της επιτροπής Κεφαλαιαγοράςς και του αμερικανικού υπ. Δικαιοσύνης για την υπόθεση στην Ελλάδα. Θύματα των μεθοδεύσεων αυτών οι Παν. Πικραμένος, Ευαγ. Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Άδωνης Γεωργιάδης, Δημήτρης Αβραμόπουλος κ.α. οι οποίοι κατασυκοφαντήθηκαν, ταλαιπωρήθηκαν, διασύρθηκαν και υπέστησαν άδικους διασυρμούς και συκοφαντίες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr η υπόθεση έκλεισε μόνο με ένα χρηματικό πρόστιμο στην εταιρεία Novartis ύψους 112. εκατ. δολαρίων (92,3 εκατ. συν 20,5 εκατ. σε τόκους), ενώ δεν υπήρξε καμία απόδειξη περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων. Σύμφωνα με το κείμενο της Επιτροπής η Novartis συμμετείχε σε προγράμματα καταχρηστικών πληρωμών ή προνομίων σε «δημόσιους και ιδιωτικούς παρόχους υγείας (σ.σ. προφανώς εννοεί νοσοκομεία) στη Νότια Κορέα, το Βιετνάμ και την Ελλάδα σε αντάλλαγμα τη συνταγογράφηση ή τη χρήση προϊόντων Novartis ή Alcon».

Ετσι, αποδεικνύεται σε φιάσκο και με τη βούλα των ΗΠΑ η περιβόητη εμπλοκή πολιτικών προσώπων, επιβεβαιώνοντας έτσι τη θεωρία της πολιτικής σκευωρίας.

Η ανακοίνωση της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

«Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε σήμερα ότι η Novartis AG, η παγκόσμια εταιρεία φαρμακευτικής και υγειονομικής περίθαλψης που εδρεύει στη Βασιλεία της Ελβετίας, συμφώνησε να πληρώσει πάνω από 112 εκατομμύρια δολάρια για να εξοφλήσει χρεώσεις παραβίασης στις διατάξεις των βιβλίων και των αρχείων και των εσωτερικών λογιστικών ελέγχων του FCPA.

Η Επιτροπή διαπιστώνει ότι οι τοπικές θυγατρικές ή οι θυγατρικές της Novartis ή της πρώην θυγατρικής της Alcon Inc. συμμετέχουν σε προγράμματα για την πραγματοποίηση καταχρηστικών πληρωμών ή την παροχή προνομίων σε δημόσιους και ιδιωτικούς παρόχους υγείας στη Νότια Κορέα, το Βιετνάμ και την Ελλάδα σε αντάλλαγμα τη συνταγογράφηση ή τη χρήση προϊόντων Novartis ή Alcon. Σύμφωνα με την διαταγή, αυτά τα σχέδια πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2012 και 2016 και ήταν γνωστά μεταξύ ορισμένων διαχειριστών των τοπικών θυγατρικών ή συνεργατών.

Η εντολή διαπιστώνει επίσης ότι η Novartis δεν διέθετε επαρκείς εσωτερικούς λογιστικούς ελέγχους στην πρώην επιχείρηση της Alcon στην Κίνα από το 2013 έως το 2015, οι οποίες χρησιμοποίησαν πλαστά συμβόλαια ως μέρος τοπικών χρηματοδοτικών συμφωνιών που προκάλεσαν μεγάλες απώλειες και είχαν ως αποτέλεσμα η Novartis και η Alcon να διαγράψουν περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια σε «κακό» χρέος».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline