Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  14:17:55

Όλοι επιχαίρουν και το δηλώνουν.... Πέτσας για Νοvartis: Γκρεμίστηκε η σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ. -Τσοβόλας: Δικαιώθηκε ο Παπαγγελόπουλος. -ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Ισοπεδώνει τη θεωρία περί σκευωρίας η απόφαση στις ΗΠΑ. Κύριο

Γεωργιάδης για εξωδικαστικό συμβιβασμό Novartis: Κόλαφος για τους σκευωρούς - Καμία απόδειξη χρηματισμού πολιτικών.

1.Η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για τη Novartis γκρεμίζει τη σκευωρία που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος πολιτικών του αντιπάλων και αφήνει εκτεθειμένη την ηγεσία του, ενώ δικαιώνει πλήρως τις θέσεις που από την αρχή διατύπωνε, τόσο ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όσο και ως Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Η ιστορία της Novartis, πρόσθεσε ο κ. Πέτσας, αφήνει έκθετο τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα προσωπικά, καθώς «όχι μόνο έστησαν μια σκευωρία για να σπιλώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους, αλλά δεν έκαναν τίποτα για να αποκαλυφθούν αυτοί που πραγματικά έβλαψαν το Ελληνικό Δημόσιο».
«Το μόνο που τους ενδιέφερε», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «είναι να στήσουν το "μαγαζί» τους ώστε να ελέγξουν τους "αρμούς» της εξουσίας. Όσο και να σιωπά ο κ. Τσίπρας, όσοι ευθύνονται για αυτή τη σκευωρία θα αποκαλυφθούν».

Παράλληλα, όπως είπε, η Δικαιοσύνη οφείλει απερίσπαστη να συνεχίσει τη δουλειά της ώστε αφενός να τιμωρηθούν όσοι ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο, και αφετέρου να αποκαταστήσει η Novartis τη ζημία που προκάλεσε στο Δημόσιο και τους πολίτες.
Για τον σκοπό αυτό, ο κ. Πέτσας έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει άμεσα την πρωτοβουλία να διερευνήσει κάθε πρόσφορο τρόπο ώστε να αποζημιωθεί το Ελληνικό Δημόσιο, ενεργοποιώντας τον κρατικό μηχανισμό και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

ΚΙΝΑΛ: Αυτοί που πρωτοστάτησαν στο παραδικαστικό θα απολογηθούν

H άθλια κατασκευή του ΣΥΡΙΖΑ και του παραδικαστικού κυκλώματος που έστησε με την βαθιά δεξιά έπεσε στο κενό», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής σχετικά με το κλείσιμο της υπόθεσης Novartis στις ΗΠΑ με διακανονισμό.
«Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της Novartis και οι ανακοινώσεις των αμερικανικών αρχών, ότι καμία εμπλοκή πολιτικών προσώπων δεν υπήρξε, βάζουν οριστικά ταφόπλακα στην σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν περιμένουμε να ζητήσουν συγνώμη από αυτούς που κατασυκοφάντησαν. Δεν έχουν αλλάξει στο παραμικρό. Τους αφήνουμε να αυτογελοιοποιούνται με τις ανακοινώσεις τους. Ο λαός θα τους κρίνει. Και αυτοί που πρωτοστάτησαν στο παραδικαστικό θα απολογηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

2.Τσοβόλας για Παπαγγελόπουλο: Τον δικαιώνει η συμφωνία ΗΠΑ – Novartis

Σύμφωνα με τον κ. Τσοβόλα, «ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ είναι βαριά εκτεθειμένοι για την προσπάθειά τους να συγκαλύψουν το σκάνδαλο NOVARTIS HELLAS με αποπροσανατολισμό των δικαστικών ερευνών και με απαράδεκτη προσπάθεια τρομοκράτησης των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών επί δύο συνεχή έτη».

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία των ΗΠΑ με τη NOVARTIS HELLAS, δικαιώνει τον πελάτη του, εκφράζει ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας.

Υποστηρίζει πως «η ΝΔ και τα παπαγαλάκια της » παραποίησαν το περιεχόμενο της συμφωνίας, η οποία – κατά τον κ. Τσοβόλα αποδίδει τεράστιες ευθύνες «στις Κυβερνήσεις των ετών περίπου 2012 και περίπου 2015».

Λέγοντας πως ο Παπαγγελόπουλος δικαιώνεται, συμπληρώνει ότι «ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ είναι βαριά εκτεθειμένοι για την προσπάθειά τους να συγκαλύψουν το σκάνδαλο NOVARTIS HELLAS με αποπροσανατολισμό των δικαστικών ερευνών και με απαράδεκτη προσπάθεια τρομοκράτησης των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών επί δύο συνεχή έτη».

Η δήλωση Τσοβόλα

Αναλυτικότερα, ο Δημήτρης Τσοβόλας στη δήλωσή του αναφέρει:
«Η ΝΔ και τα παπαγαλάκια της έσπευσαν να παραποιήσουν το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας, που αποδίδει τεράστιες ευθύνες στις Κυβερνήσεις των ετών περίπου 2012 και περίπου 2015.

Αντί να νιώσουν ντροπή και να σιωπήσουν, αφού οι ΗΠΑ εισπράττουν περίπου 350 εκατομμύρια δολάρια για δωροδοκίες και δωροληψίες που διαπράχθηκαν από την NOVARTIS HELLAS στην χώρα μας, αυτοί χαρακτηρίζουν την όλη υπόθεση ως σκευωρία και συγκαλύπτουν το σκάνδαλο NOVARTIS, αποφεύγοντας να διεκδικήσει η χώρα μας αυτά που δικαιούται.

Συγκεκριμένα στη συμφωνία αυτή αναγνωρίζει η NOVARTIS ότι μαζί με την NOVARTIS HELLAS και άλλους γνωστούς και αγνώστους οι οποίοι συνειδητά και εσκεμμένα συνενώθηκαν, συνωμότησαν, συνασπίστηκαν και συμφώνησαν μαζί και μεταξύ τους να διαπράξουν αδίκημα κατά των ΗΠΑ ως εξής:
Ευρισκόμενοι στο έδαφος των ΗΠΑ, μέσω των εργαζομένων και των πρακτόρων της, διέπραξαν διεφθαρμένες πράξεις σε συνέχεια μιας προσφοράς, πληρωμής, υπόσχεσης για πληρωμή και εξουσιοδότησης για την παροχή ο,τιδήποτε αξίας σε αλλοδαπό αξιωματούχο και σε οποιοδήποτε πρόσωπο, γνωρίζοντας ότι όλα ή ένα μέρος αυτών των χρημάτων και πραγμάτων αξίας θα ήταν, όπως και είχαν προσφερθεί, δοθεί και υποσχεθεί σε αλλοδαπό αξιωματούχο με σκοπό -μεταξύ άλλων:

Ι. να επηρεάσουν πράξεις και αποφάσεις του άνω αλλοδαπού αξιωματούχου υπό την επίσημη ιδιότητά του...
ΙΙ. να εξασφαλίσουν οποιοδήποτε παράνομο πλεονέκτημα και
ΙII. να παρακινήσουν τον ως άνω ξένο αξιωματούχο να χρησιμοποιήσει την επιρροή του εντός μιας ξένης Κυβέρνησης (δηλαδή της Ελληνικής Κυβέρνησης), ως εκ τούτου να τροποποιήσουν και να επηρεάσουν ενέργειες και αποφάσεις της ως άνω κυβέρνησης και οργανισμών και οργάνων της, προκειμένου να βοηθήσουν τη NOVARTIS HELLAS στην απόκτηση και τη διατήρηση επιχειρηματικής δραστηριότητας για αυτή και με αυτή, ή να κατευθύνουν επιχειρηματική δραστηριότητα προς την NOVARTIS HELLAS».

«Εκτεθειμένοι ΝΔ-ΚΙΝΑΛ»

Συνεχίζοντας ο κ. Τσοβόλας διερωτάται : «Αλήθεια στο ανωτέρω περιεχόμενο δεν βρίσκει η ΝΔ και τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ ανάμιξη Κυβερνητικών παραγόντων; Τι θα περίμεναν να γράψουν ονόματα αξιωματούχων και Κυβερνητικών παραγόντων, πράγμα που είναι θέμα της εσωτερικής ελληνικής δικαστικής διερεύνησης;

Και λίγη αλήθεια προς την ελληνικό λαό δεν βλάπτει. Ο κ. Παπαγγελόπουλος δικαιώνεται μέσα από αυτή τη συμφωνία ΗΠΑ – NOVARTIS.
Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ είναι βαριά εκτεθειμένοι για την προσπάθειά τους να συγκαλύψουν το σκάνδαλο NOVARTIS HELLAS με αποπροσανατολισμό των δικαστικών ερευνών και με απαράδεκτη προσπάθεια τρομοκράτησης των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών επί δύο συνεχή έτη.
Επιτέλους θα πρέπει η Ελλάδα να αφήσει την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της και να διεκδικήσει από την NOVARTIS HELLAS, χωρίς άλλη καθυστέρηση, αυτά που δικαιούται και είναι αποδεδειγμένα», καταλήγει η δήλωση του κ. Τσοβόλα.

3.ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Ισοπεδώνει τη θεωρία περί σκευωρίας η απόφαση στις ΗΠΑ

Για απόφαση κόλαφο των αμερικανικών αρχών «που ισοπεδώνει όλη την προπαγάνδα περί σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας επίθεση κατά της κυβέρνησης.

Για απόφαση κόλαφο των αμερικανικών αρχών «που ισοπεδώνει όλη την προπαγάνδα περί σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαβάζει στην ανακοίνωση των αμερικανικών Αρχών παραδοχή της Novartis «πως διέφθειρε αξιωματούχους για να επηρεάσει τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και υγειονομικών υπηρεσιών την περίοδο 2012-2015, δηλαδή την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά».
Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρει ότι αναμένει την αντίδραση του προσθέτοντας ότι «ίσως έτσι να εξηγείται η απόφαση του να ρίξει τώρα στην αρένα το παρακράτος των παράνομων ηχογραφήσεων, λίγες μέρες πριν δημοσιοποιηθεί η απόφαση αυτή που του ήταν ήδη γνωστή...».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η απόφαση- κόλαφος των αμερικανικών αρχών ισοπεδώνει τη θεωρία περί σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis.
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τις αμερικανικές αρχές, η Novartis συμφώνησε να πληρώσει 340 εκατ. ευρώ σε συμβιβασμό με το αμερικανικό Δημόσιο, από τα οποία τα 310 αφορούν αποκλειστικά και μόνο την παράνομη δραστηριότητα της στην Ελλάδα, παραδεχόμενη πως διέφθειρε αξιωματούχους για να επηρεάσει τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και υγειονομικών υπηρεσιών την περίοδο 2012-2015, δηλαδή την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά.

Πρόκειται για απόφαση-κόλαφο που ισοπεδώνει όλη την προπαγάνδα περί σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis.
Αναμένουμε να δούμε πώς θα σχολιάσει τώρα την παραδοχή της ίδιας της Novartis ο κ. Μητσοτάκης.

Ίσως έτσι να εξηγείται η απόφαση του να ρίξει τώρα στην αρένα το παρακράτος των παράνομων ηχογραφήσεων, λίγες μέρες πριν δημοσιοποιηθεί η απόφαση αυτή που του ήταν ήδη γνωστή...»

4.Γεωργιάδης για εξωδικαστικό συμβιβασμό Novartis: Κόλαφος για τους σκευωρούς - Καμία απόδειξη χρηματισμού πολιτικών

«Η απόφαση της Αμερικανικής δικαιοσύνης περί συμβιβασμού με τη NOVARTIS γράφει ρητώς ότι η NOVARTIS πληρώνει πρόστιμο διότι με αθέμιτες πρακτικές προκάλεσε υπερβολική συνταγογράφηση φαρμάκων της από γιατρούς και άλλους λειτουργούς της υγείας. Δεν λέει τίποτα για υπουργούς και κυβερνήσεις όσο και αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε ο Άδ. Γεωργιάδης

Στις εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο Novartis αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζοντας ότι «η απόφαση της Αμερικανικής δικαιοσύνης περί συμβιβασμού με τη NOVARTIS δημοσιεύθηκε ολόκληρη και γράφει ρητώς ότι η NOVARTIS πληρώνει πρόστιμο διότι με αθέμιτες πρακτικές προκάλεσε υπερβολική συνταγογράφηση φαρμάκων της από γιατρούς και άλλους λειτουργούς της υγείας. Το κείμενο δεν λέει τίποτα για Υπουργούς, δεν λέει τίποτα για κυβερνήσεις όσο και αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ανίκανοι όσοι χειρίστηκαν την υπόθεση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ 1:

«Μετά το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης βγήκε και η NOVARTIS Hellas με Δελτίο Τύπου και γράφει ότι η Novartis στο συμβιβασμό της δεν δέχθηκε καμία κατηγορία περί χρηματισμού πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα καθόσον όπως αποδεικνύεται και από τον εσωτερικό της έλεγχο αλλά όπως αποδείχθηκε και από την έρευνα της αμερικανικής δικαιοσύνης δεν υπήρξε καμία απόδειξη χρηματισμού πολιτικού στην Ελλάδα. Αυτό είναι επίσημο Δελτίο Τύπου της NOVARTIS Hellas. Άρα τι ακριβώς να πει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μας είχαν φάει τόσα χρόνια για την έρευνα του FBI που θα βγάλει τα φοβερά στοιχεία για τους Έλληνες πολιτικούς και η έρευνα του FBI έκλεισε με ρητή αναφορά σε μη πολιτικούς».

«Η χθεσινή εξέλιξη στην Αμερική είναι ένας πραγματικός κόλαφος για την ελληνική δικαιοσύνη και για τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς που έχουν χειριστεί μέχρι σήμερα αυτή την υπόθεση. Τι αποδεικνύεται; Ότι αν η ελληνική δικαιοσύνη αντί να ψάχνει επί 3,5 χρόνια τα πολιτικά πρόσωπα είχε επικεντρώσει την έρευνά της -την οποία είχε ξεκινήσει στην αρχή η κυρία Ράικου- στους γιατρούς και τους επαγγελματίες της υγείας, θα μπορούσε σήμερα και το ελληνικό δημόσιο να διεκδικεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τη Novartis. Σήμερα το ελληνικό δημόσιο παρακολουθεί τη Novartis Hellas να πληρώνει συνολικά 300 εκατομμύρια πρόστιμο στο Αμερικανικό κράτος, αλλά μηδέν ευρώ στο Ελληνικό κράτος».

Οξύμωρο

Πρόσθεσε μάλιστα πως «εγώ έχω κάνει αγωγή στη NOVARTIS, διεκδικώ μια μεγάλη αποζημίωση και θα γίνει και το εξής οξύμωρο. Όταν στο τέλος κερδίσω αυτήν την αγωγή θα έχω πάρει εγώ αποζημίωση από τη NOVARTIS και δεν θα έχει πάρει το ελληνικό δημόσιο. Για να καταλάβετε τι ανίκανοι είναι αυτοί που χειρίστηκαν την υπόθεση».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ -και λογικά- το έχει πάει χαμηλά, διότι αυτό το οποίο έγινε είναι κόλαφος για όλους αυτούς τους σκευωρούς» σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης για την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ σχετικά με το Νίκο Παππά τόνισε ότι «ο κύριος Παππάς σε κάθε εκπομπή που βγήκε -αν βάλετε τα βίντεο με τη σειρά- έχει πει και μια διαφορετική ιστορία. Για ποιο λόγο; Για να αποκρύψει το μείζον, ότι ακούγεται να λέει ότι ο Παπαγγελόπουλος έβγαζε πολλά λεφτά από την εμπλοκή του σε μία προσπάθεια, ας το πούμε, διαιτησίας δικαστικών υποθέσεων».

Έστριψε δια του αρραβώνος

«Η αρχική θεωρία του κυρίου Παππά ήταν ότι το ηχητικό ήταν παραποιημένο. Η δεύτερη θεωρία ότι δεν ήταν παραποιημένο αλλά ήταν παράνομο. Η τρίτη θεωρία ότι δεν εννοούσε τον κύριο Παπαγγελόπουλο αλλά εννοούσε τον κύριο Παπασταύρου. Η τέταρτη θεωρία ότι δεν εννοούσε τον κύριο Παπασταύρου, αλλά τον κύριο Μιωνή. Και η πέμπτη θεωρία «τελικά τα είπα, αλλά τα είπα λόγω παραληρήματος Μιωνή». Τι άλλο να σας πω τώρα;».

Σχετικά με την προανακριτική και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο υπουργός Ανάπτυξης σχολίασε ότι «ο κύριος Παπαγγελόπουλος έστησε ένα σόου εχθές και αποχώρησε. Είναι προφανές γιατί αποχώρησε. Διότι υπάρχει ένας εκδότης, ο οποίος έχει κάνει σειρά αναρτήσεων στο Τwitter, στο οποίο προαναγγέλλει νέο ηχητικό στην εφημερίδα του, το Σάββατο. Φαντάζομαι ότι ο κύριος Παπαγγελόπουλος δεν ήθελε Δευτέρα πρωί να πάει στην Προκαταρτική και να τον ρωτάνε για το νέο ηχητικό. Άρα στην ιδέα ότι κάποιοι μπορεί να έχουν νέα ηχητικά που αφορούν τον ίδιο, ο κύριος Παπαγγελόπουλος «έστριψε δια του αρραβώνος»».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline