Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:32:32

Αλέξης Πατέλης: «Είμαστε ήδη τρεις gay ανώτερα στελέχη στην Κυβέρνηση. Πιθανώς να υπάρχουν και άλλοι σε χαμηλότερες βαθμίδες».. Ποιοί είναι οι άλλοι δύο γενικοί γραμματείς υπουργείων. Κύριο

Μητσοτάκης με ειλικρινή διακήρυξη και νέα πολιτική: Έμφαση στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του για τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της χώρας, την προώθηση της ισότητας σε όλους τους τομείς και την καταπολέμηση των διακρίσεων κάθε είδους και τη διασύνδεση των θεμάτων αυτών με τα προβλήματα ανάπτυξης της χώρας ανέπτυξε χθες στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη Αλέξης Πατέλης.. Συγκροτημένος, καλός γνώστης και με αναλυτική-διαλεκτική δηλώνει ικανοποιημένος γιατί ο Πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα της διαφορετικότητας στη βάση των ισότιμων δικαιωμάτων και ειδικότερα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στη βάση της φιλελεύθερης ιδεολογίας, της καταπολέμησης των διακρίσεων και του αναγκαίου εκσυγχρονισμού της χώρας σε διάφορους τομείς...

«Κατά τη δική μου αντίληψη η εξάλειψη των ανισοτήτων είναι ένας από τους τρόπους, με τους οποίους θα μπορέσουμε να επιταχύνουμε την οικονομική ανάπτυξη.. Κατά τη διάρκεια της κρίσης έφυγαν από την Ελλάδα περίπου 800.000 Έλληνες, Προφανώς ο κύριος λόγος ήταν οικονομικός, δεν ήταν όμως ο μόνος. Πολλοί που ανήκαν στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα έφυγαν επειδή συνειδητοποίησαν το ποιοί είναι και θέλησαν να ζήσουν πιο. άνετα σε μια πιο ανεκτικής κοινωνία. Αντίστοιχα, υπάρχουν γυναίκες' οι οποίες στο εξωτερικό κάνουν πολύ μεγάλη καριέρα. Ξέρουν πολύ καλά ότι στην Ελλάδα δεν θα τις έπαιρναν στα σοβαρά.».

- Π.Θ.:Αρκεί η φωνή ΛΟΑΤΚΙ στο Μαξίμου ; Δεν νοιώθετε απελπιστικά μόνος ;
- Δεν είμαι μόνος. Ανοικτά ΛΟΑΤΚΙ είναι επίσης ο Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Νίκος Γιατρομανωλάκης, αμφότεροι γενικοί γραμματείς( σ. NPN.... ο ένας γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ και πρόεδρος του ENTERPRIZE GREECE από την Καβάλα, Και χωρίς καμιά σχέση με τον επίσης Γρηγόρη Δημητριάδη, ανηψιό του Πρωθυπουργού και γενικό διευθυντή του Γραφείου του. Ο δεύτερος είναι γραμματέας του Σύγχρονου Πολιτισμού στο υπουργείο Πολιτισμού, γιός του συγγραφέα και καθηγητή Γ, Γιατρομανωλάκγ).Πιθανώς να υπάρχουν και άλλοι, σε χαμηλότερες βαθμίδες. Τώρα είμαστε τρείς ΛΟΑΤΚΙ στην Κυβέρνηση, στην προηγούμενη δεν υπήρχε ούτε ένας, οπότε είναι μια πρόοδος. Κάπως έτσι προχωρούν τα πράγματα και οι κοινωνίες αλλάζουν. Πολλές φορές είμαστε σκληροί με τη χώρα μας, αλλά η Ελλάδα έχει αλλάξει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνιỨ,.

Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Έτοιμος να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας ειδικής «ατζέντας» με έμφαση στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, δήλωσε προχθές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τον χαιρετισμό του στο Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο για τα «Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Εργασιακό Περιβάλλον». «Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι στο επιτελείο μου περιλαμβάνονται και μέλη της», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως «όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και στα δικαιώματα». Όπως επισήμανε, στην Ευρώπη οχτώ στους 10 πολίτες θεωρούν ότι έχουν υποστεί άδικη μεταχείριση στη δουλειά τους και στην Ελλάδα, ένας στους 4 δηλώνει ακόμα πως δεν θα αισθανόταν άνετα, έχοντας συνάδελφο ένα ΛΟΑΤΚΙ άτομο».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε δε πως οι διακρίσεις δεν είναι μόνο οι ορατές, όπως οι προσλήψεις και οι απολύσεις ή οι τυχόν μισθολογικές διακυμάνσεις, αλλά και έμμεσες «η λεκτική βία, η απειλή, η παρενόχληση. Ο αποκλεισμός από μία προαγωγή. Ακόμη και ο λόγος ή το βλέμμα που απευθύνουμε στον διπλανό μας». «Στον πολιτισμό μας δεν έχουν θέση οι διακρίσεις λόγω φύλου, φυλής, γλώσσας, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου. Μόνο έτσι, κάθε άτομο θα μπορεί να αναπτύσσει τις μοναδικές του αρετές.

Αλλά και το σύνολο θα μπορεί να γεύεται, με τη σειρά του, το απόσταγμα όλων των διαφορετικών καρπών του. Ο αγώνας, λοιπόν, για ισότητα στη διαφορετικότητα είναι -πρώτα από όλα- αγώνας για κοινωνική ισότητα και ευημερία.» Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε και τις ευθύνες που αναλογούν στις επιχειρήσεις, «καθώς η εργασία είναι μοχλός της καθημερινής ζωής. Και δεν είναι τυχαίο ότι, ήδη, στον χώρο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, συμπεριλαμβάνεται, πλέον, και ο όρος «inclusive employer». Που στα ελληνικά θα μεταφράζαμε, όχι και πολύ δόκιμα, ως «συμπεριληπτικό εργοδότη».

Οι «συμπεριληπτικές», λοιπόν, επιχειρήσεις είναι, συνήθως, νεοφυείς. Με εργαζόμενους πιο μικρής ηλικίας, «αμόλυντους» από τις διακρίσεις του παρελθόντος. Είναι, όμως, και μεγάλες πολυεθνικές. Που -δρώντας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου- έχουν διαπιστώσει ότι η επιτυχία κρύβεται όχι στους διαχωρισμούς, αλλά στις δημιουργικές συνθέσεις. »Αυτές, θα έλεγα, αποτελούν τις επιχειρήσεις του 21ου αιώνα. Και είμαι έτοιμος να συμβάλλω στη διαμόρφωση μιας ειδικής «ατζέντας» με έμφαση στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι στο επιτελείο μου περιλαμβάνονται και μέλη της».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline