Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:29:03

Η χειρότερη μέχρι τώρα δημοσκόπηση για τον ΣΥΡΙΖΑ στα ΝΕΑ, πέρα από ψαλίδες ποσοστών και δημοτικότητες. Μεγάλα ρήγματα και μετακινήσεις στη ΝΔ. Ήδη 13,7% των ψηφοφόρων του Ιουλίου μετακινήθηκαν στο χώρο της ΝΔ. Κύριο

Και 'άλλες πέντε αιρετικές συμπεριφορές –ρηγματώσεις το 31,5% των εκλογών του περασμένου Ιουλίου, οι oποίες εξηγούν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει καθηλωμένος μόνο στο 20%, ο Αλ. Τσίπρας σε αποδοχή μόλις 26%, ενώ αρχίζουν να έχουν ανησυχητικές απώλειες υπέρ της Κυβέρνησης και του Κυρ. Μητσοτάκη.

Τα πολλαπλά ανησυχητικά, που δείχνει για πρώτη φορά η δημοσκόπηση της GPO για ΤΑ ΝΕΑ το Σαββατοκύριακο- Ο Τσίπρας γνώριζε για τις συνομιλίες Παππά και τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και το 24, 1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Την εμπιστοσύνη των πολιτών στους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη καταδεικνύει η δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο. Αυτή η εμπιστοσύνη αποτυπώνεται στα ποσοστά που λαμβάνει η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου: Το κυβερνών κόμμα προηγείται και σε αυτή τη δημοσκόπηση, όπως και σε όλες τις προηγούμενες, με διψήφιο ποσοστό έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με το γκάλοπ της GPO η ΝΔ λαμβάνει 41%, έναντι 22% της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τη διαφορά, δηλαδή, να φτάνει τις 19 μονάδες. Ακολουθεί με 6% το ΚΙΝΑΛ, 5.5% το ΚΚΕ, 4% η Ελληνική Λύση, ενώ στο 2,5% περιορίζεται το ΜΕΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Όμως, το δυσχερές πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις για τις συνομιλίες του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, αποτυπώνει η δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύεται στην εφημερίδα.

Όπως μετέδωσε προχθές ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, στην ερώτηση «πιστεύετε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας γνώριζε όσα καταγγέλλονται σήμερα;» οι απαντήσεις που έδωσαν οι ερωτηθέντες είναι: Ναι 34,5%, Μάλλον Ναι 20,2%, Όχι 19,6%, Μάλλον Όχι 10,6%, ΔΞ/ΔΑ 15,1%.Με 24,1 συνολικά ναι και μάλλον ναι από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ποσοστό αμφισβήτησης της κομματικής πολιτικής- αντιπολίτευσης εντυπωσιακό μάλλον..Μετά το ποσοστό 13,7% των ψηφοφόρων που επέλεξαν τον περασμένο Ιούλιο τον ΣΥΡΙΖΑ να μετακινούνται στον χώρο της ΝΔ αλλά και στη δημοτικότητα-αποδοχή του Κυρ, Μητσοτάκη στο 55,8%,, έναντι 39,4% συνολικά της ΝΔ στις περσινές εκλογές.

Στην ερώτηση «πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρενέβαινε στη Δικαιοσύνη», το 39.6% απαντά Ναι, Μάλλον Ναι το 22,7%, Όχι το 19%, Μάλλον Όχι το 7,8%, ενώ ΔΞ/ΔΑ το 10,9%. Από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 27,4% , απαντά « ναι και μάλλον ναι¨κόντρα στη γραμμή και τις- ψευδείς, για το αντίθετο- διαβεβαιώσεις της Κουμουνδούρου και του Ν. Παππά. .

Το 62,3% πιστεύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρενέβαινε στη Δικαιοσύνη.

Την ίδια στιγμή, στην ερώτηση αν «υπήρχε παραδικαστικό κύκλωμα το οποίο συμμετείχε σε οικονομικές δοσοληψίες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», οι ερωτηθέντες απάντησαν: Συμφωνώ 36,2%, Μάλλον Συμφωνώ 17,5%, Διαφωνώ 26,7%, Μάλλον Διαφωνώ 4,2%, ΔΞ/ΔΑ 15,4%.

Το 53,7% των ερωτηθέντων δηλαδή πιστεύει ότι υπήρχε παραδικαστικό κύκλωμα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Τέλος, στη ερώτηση πως κρίνεται συνολικά το έργο της Κυβέρνησης ένα χρόνο μετά τις εκλογές, ένα γενικό ποσοστό στο 66,3% ,απαντά ότι το κρίνει « θετικό ή μάλλον θετικό» ( με τους νεοδημοκράτες στο 91, 1%), ενώ αξιοσημείωτο είναι πως από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ανάλογες καταφατικές απαντήσεις δίνει.......το 41%, με αρνητικούς το 53,5%.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline