Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:55:25

Βρούτσης: Έρχονται αυξήσεις στις προσωρινές συντάξεις και προκαταβολή μέρους του εφάπαξ

Ο υπουργός τόνισε ότι στο τέλος του Ιουλίου «για πρώτη φορά στην ιστορία του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας θα πληρωθούν μαζί κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Αναδρομικά οκτώ μηνών σε 250.000 δικαιούχους επικουρικής σύνταξης θα δοθούν εντός του Ιουλίου σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Ο υπουργός προανήγγειλε αυξήσεις στις προσωρινές συντάξεις και προκαταβολή μέρους του εφάπαξ.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι «ο Ιούλιος είναι ένας μήνας καθοριστικός. Στις 9 Ιουλίου, 250.000 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης θα έχουν τα αναδρομικά των οκτώ μηνών τους, όπως είχαμε δεσμευτεί».
Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι «καταργούμε την αντισυνταγματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και του νόμου Κατρούγκαλου και δίνουμε σε αυτούς τους ανθρώπους τα χρήματα που δικαιούνται και που τους ανήκουν».

Ακόμη πρόσθεσε: «Στα μέσα Ιουλίου ετοιμαζόμαστε να παρουσιάσουμε τη μεγάλη μεταρρύθμιση, την ψηφιακή σύνταξη «Άτλας», η οποία ήδη λειτουργεί ήδη πιλοτικά και είμαστε στις τελευταίες διευθετήσεις».

Ακόμη ο υπουργός τόνισε ότι στο τέλος του Ιουλίου «για πρώτη φορά στην ιστορία του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας θα πληρωθούν μαζί κύριες και επικουρικές συντάξεις. Μετά την υλοποίηση του E-EΦΚΑ και την ενοποίηση όλων των φορέων απονομής συντάξεων, 1.250.000 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης θα πάρουν την επικουρική τους νωρίτερα, περίπου δέκα μέρες νωρίτερα και την ίδια μέρα που θα πάρουν και τις κύριες».

Αυξάνεται από 50% σε 80% η προσωρινή σύνταξη

Όσο για τις προσωρινές συντάξεις, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι οι συνταξιούχοι που παίρνουν προσωρινή σύνταξη 50%, αυτή ανεβαίνει αυτόματα στο 80%.
Για το εφάπαξ, ο κ. Βρούτσης τόνισε: «Όπως γνωρίζουμε ποτέ δεν προβλεπόταν προκαταβολή για το εφάπαξ, τώρα με νομοθετική παρέμβαση που έρχεται το επόμενο διάστημα(πιθανώς μέσα στον Ιούλιο), δίνουμε για πρώτη φορά προκαταβολή στους φορείς απονομής των ταμείων σε ένα ποσοστό που θα ορίσουμε με υπουργική απόφαση».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline