Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  15:49:16

Νέα αποστασιοποίηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής από την βάρβαρη διακυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ. Η αιχμηρή ομιλία του την κηδείας του άτυχου ομογενή Γ. Ζαπάντη, θύματος της αστυνομικής βίας. Κύριο

«Σαν ελληνορθόδοξη κοινότητα είμαστε τόσο λυπημένοι, απογοητευμένοι και πολλές φορές και θυμωμένοι με αυτήν την αδικία που έγινε σε βάρος ενός αδελφού μας.».

Σε ατμόσφαιρα έντονης συγκινησιακής φόρτισης πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστον, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, η εξόδιος ακολουθία για τον ομογενή, Γιώργο Ζαπάντη, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά την επίθεση με τέιζερ που δέχθηκε από αστυνομικούς μέσα στο σπίτι του στις 21 Ιουνίου. Με άδικο και βάρβαρο τρόπο.

Στην ομιλία του, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος εξέφρασε την πικρία , την απογοήτευση και την οργή της ομογένειας για τη δολοφονία αυτή ως ηγέτης της ,ενώ επιπλέον εξέφρασε στήριξή του στη μητέρα του Γιώργου Ζαπάντη. «Μετά τον αποχαιρετισμό μας στον Γιώργο, η καρδιά, τα μάτια μας και ο νους μας στρέφονται προς τη μητέρα, την Αθανασία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος, πιο αφύσικο πράγμα, μια μητέρα να κηδεύει το παιδί της» είπε χαρακτηριστικά. Η Αρχιεπισκοπή σε μια άλλη εκδήλωση στήριξης ανακοίνωσε ότι ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας. Δεν θέλησε όμως να πυροδοτήσει εντάσεις και μαζικές διαμαρτυρίες στους δρόμους, όπως ζητούσαν ορισμένοι παράγοντες της ομογένειας.

«Σαν ελληνορθόδοξη κοινότητα είμαστε τόσο λυπημένοι, απογοητευμένοι και πολλές φορές και θυμωμένοι με αυτήν την αδικία που έγινε σε βάρος ενός αδελφού μας. Δεν θα κάνω κήρυγμα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν έχω μπροστά μου ένα νεκρό παλικάρι, αλλά θα απευθυνθώ στην μητέρα του», επεσήμανε με σημασία ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Εξοργισμένη δηλώνει η ελληνική κοινότητα στη Νέα Υόρκη για τον θάνατο του Γ. Ζαπάντη μετά από υπερβολική χρήση βίας από τους αστυνομικούς που τον χτύπησαν, με εγκληματική μανία, τρεις φορές με τέιζερ. Αξιωματούχοι ζητούν μάλιστα να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του.
«Τα γεγονότα αυτής της υπόθεσης ακόμη αναλύονται αλλά όσα ήδη γνωρίζουμε είναι πολύ ανησυχητικά. Θα πρέπει να γίνει μία πλήρης, ξεκάθαρη και ανεξάρτητη έρευνα για το τι συνέβη» δήλωσε ο Κώστας Κωνσταντινίδης.

Παράλληλα, ομογενείς εκφράζουν αγανάκτηση επειδή η υπόθεση δεν έχει καλυφθεί εκτενώς από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Η οικογένεια αναμένει την έκθεση ανεξάρτητου ιατροδικαστή, αλλά και την ανάλυση των βίντεο για να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα για το τι συνέβη το βράδυ της 21ης Ιουνίου.

Στις 4 Ιουνίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του προέδρου της Δημοτικής Περιφέρειας του Μπρούκλιν, Έρικ Λιρόι Άνταμς, και του ομογενούς γερουσιαστή της 22ης Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, Ανδρέα Γουνάρδη, και ύψωσε τη δική του φωνή διαμαρτυρίας τόσο για την άδικη και παράλογη δολοφονία του 47χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκούς αστυνομικούς στις 25 Μαΐου στη Μινεάπολη όσο και για τη στυγερή δολοφονία της 26χρονης τεχνικού του ιατρικού κλάδου για έκτακτα περιστατικά, Μπριόνα Τέιλορ, όταν τον προηγούμενο Μάρτιο, αστυνομικοί εισέβαλαν παράνομα στο διαμέρισμά της στην πόλη Λούισβιλ της Πολιτείας του Κεντάκι.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, που ακολουθεί το παράδειγμα και βαδίζει στα βήματα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ιακώβου στον διαχρονικό, πανανθρώπινο αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και ισονομία όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως διακρίσεων, έστειλε αμέσως μετά το πέρας της διαμαρτυρίας ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης προς τους αγαπητούς αδελφούς και τις αγαπητές αδελφές των οποίων, όπως είπε, τα δικαιώματα έχουν καταπατηθεί βάναυσα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline