Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  11:01:23

Μετά το διαζύγιο από τον κοσμητοπώλη Μάνο Πεθερουδάκη, η 45χρονη πολιτικός Όλγα Κεφαλογιάννη γυρίζει σελίδα με τον 52χρονο συνθέτη Μίνω Μάτσα, που γύρισε και αυτός με την ηθοποιό Μαρία Κίτσου. Κύριο

Για πρώτη φορά η πρώην υπουργός Τουρισμού και βουλευτής Αθηνών, (εκτός Κυβερνήσεως μετά την άρνηση πέρυσι τον Ιούλιο του Κυρ. Μητσοτάκη να μη της δώσει μαζί με το υπουργείο Τουρισμού και εκείνο του Πολιτισμού, όπως ζητούσε) θέλησε να μιλήσει για τα προσωπικά της. Δέκα χρόνια μετά το γάμο της τον Ιανουάριο του 2010,σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στη Μαρία Λεμονιά στο «Π.Θ».

«Ο χωρισμός & το νέο ξεκίνημα

Η Ολγα Κεφαλογιάννη, επιτυχημένη δικηγόρος και πολιτικός για περισσότερα από δώδεκα χρόνια, πρώτη σε σταυρούς στην Α' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία επί τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ποτέ δεν απασχόλησε τα MME με την προσωπική της ζωή. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι τα επαγγελματικά «πρέπει» την απέτρεψαν από το να είναι ειλικρινής με τον κόσμο που την αγαπά και δείχνει σταθερά στο πρόσωπό της την προτίμησή του: «Είναι ωραίο να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και με τον κόσμο που σε ξέρει, σε πιστεύει και σε ακολουθεί. Υπό αυτή τη λογική θεώρησα ότι είναι πιο σωστό να είμαι εγώ εκείνη που θα ανακοινώσει ότι γύρισα σελίδα στην προσωπική μου ζωή».

Κάνει μια παύση και συνεχίζει: «Κάθε χωρισμός κρύβει και μια δυσκολία. Σηματοδοτείται ένα τέλος. Κάθε τέλος είναι και ένα μικρό πένθος. Με τον πρώην σύζυγό μου διατηρώ πολύ καλές σχέσεις. Είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ και σέβομαι. Πώς θα μπορούσε να συμβαίνει το αντίθετο άλλωστε, όταν περάσαμε 15 χρόνια μαζί και έχουμε μοιραστεί ένα κομμάτι της ζωής μας; Οταν αντιληφθήκαμε ότι τα πράγματα έκαναν τον κύκλο τους, δεν εθελοτυφλήσαμε, αντιθέτως σκεφτήκαμε ότι είναι καλύτερο να πάμε παρακάτω. Στη ζωή δεν πρέπει να φοβόμαστε τις αλλαγές».

Η τελευταία φορά που είδα την Ολγα Κεφαλογιάννη ήταν δέκα μέρες πριν από το lockdown, όταν με είχε προσκαλέσει σε μια υπέροχη μουσική παράσταση στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο που είχε επιμεληθεί ο συνθέτης Μίνως Μάτσας, ένα μουσικό ταλέντο που επέστρεψε από την Αμερική πριν από μερικά χρόνια και έχει γράψει τη μουσική σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές. Ανάμεσά τους το σίριαλ «Το Νησί» αλλά και η ταινία «Ευτυχία» που αναφέρεται στη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Η πρόσκλησή της στη συγκεκριμένη παράσταση δεν ήταν τυχαία. Αντλώντας θάρρος από το γεγονός ότι η Ολγα υπήρξε ανέκαθεν ένας άνθρωπος ευθύς που δεν κρύφτηκε ποτέ με πρόσχημα την ιδιότητά της, τη ρωτώ για το νέο κεφάλαιο στον ιδιωτικό της βίο. «Ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον. Εκεί που έχεις κάνει το πρόγραμμά σου και λες "αποκλείεται" και "ποτέ", τότε είναι που συμβαίνουν όλα. Οφείλουμε να δεχόμαστε τις ανατροπές. Αυτή άλλωστε είναι και η μαγεία της ζωής».

«Είναι αλήθεια ότι όταν πρωτογνωριστήκατε με τον Μίνω Μάτσα εκείνος δεν ήξερε ποια ήσουν;» τη ρωτώ: «Αυτό ισχύει. Μόλις είχα παρακολουθήσει μια παράσταση όπου εκείνος είχε γράψει τη μουσική. Οταν μας σύστησαν θέλησα να του δώσω συγχαρητήρια για τη δουλειά του. Θυμάμαι ότι με ρώτησε με τι ασχολούμαι. Εξεπλάγην προς στιγμήν, αλλά γρήγορα αντιλήφθηκα ότι πρόκειται για έναν γνήσιο καλλιτέχνη που δεν έχει μεγάλη σχέση με τα κοινά. Αυτό πάντα κρύβει τη δική του γοητεία. Η ανθρώπινη επαφή που είναι πέρα και πάνω από επαγγελματικές ιδιότητες και ταμπέλες αποδεικνύεται ενδιαφέρουσα».

Εκτοτε η Ολγα Κεφαλογιάννη παρακολουθεί στενά τη δουλειά του: «Εχει γράψει πολύ ωραία μουσική τόσο για το θέατρο όσο και για τον κινηματογράφο, αλλά και πολλά τραγούδια που τραγουδάμε όλοι μας, αλλά πολύς κόσμος ίσως αγνοεί ότι είναι δικά του. Οπως τη μουσική για το "Καράβια βγήκαν στη στεριά"». Πολιτική και τέχνη δεν είναι όμως δυο αντίθετοι κόσμοι; «Είναι ωραίο να συναντιόνται τα φαινομενικά αντίθετα και να εμπλουτίζονται. Είναι ένας πολύ εποικοδομητικός τρόπος εξέλιξης των πραγμάτων», υποστηρίζει.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline