Κυριακή 12 Ιουλίου 2020  18:45:44

Ο Σάμπυ Μιωνή φαίνεται έχει εφεδρείες κατά του ΣΥΡΙΖΑ (πέρα από τις άλλες οκτώ μαγνητοταινίες). «Αυθεντικό και χωρίς συρραφή» είναι το ηχητικό Παππά - Μιωνή, σύμφωνα με ιδιωτική πραγματογνωμοσύνη, που προσκόμισε στην Προανακριτική. Κύριο

Έκθεση ανεξαρτήτου ιδιώτη πραγματογνώμονα φέρεται να απέστειλε στην προανακριτική επιτροπή ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή. Σύμφωνα με πληροφορίες, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το ηχητικό ανάμεσα στον ίδιο και τον Ν. Παππά είναι γνήσιο και δεν έχει υπάρξει καμία συρραφή.

Ο επιπ0λαιος συνομιλητής, πρώην υπουργός Επικρατείς αρχικά είχε ισχυριστεί ότι πρόκειται για κοπτοραπτική του Εβραίου επιχειρηματία, ωστόσο λίγο αργότερα ουσιαστικά αναίρεσε τη θέση του, κάνοντας αυτοκριτική κι αναλαμβάνοντας την ευθύνη την ευθύνη για όσα ομολογεί και παραδέχεται στην πρώτη μαγνητοταινία.

Σύμφωνα με την « έκθεση γνησιότητας» του ειδικού επιστήμονα και καθηγητή, ο συνολικός καταγεγραμμένος χρόνος της συνομιλίας των δύο ανδρών ήταν 47 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Η έκθεση εργαστηριακής εξέτασης έγινε στις 26/6 και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «από αυτή προκύπτει ρητώς ότι δεν εντοπίστηκαν σε κανένα σημείο της καταγραφής απότομες μεταβολές των ηχητικών συχνοτήτων. Αντιθέτως, η ομαλότητα των μεταβάσεών τους δεικνύει τη μη συρραφή του περιεχομένου του ηχητικού αρχείου».

Στο κείμενο αναφέρεται επίσης ότι «ύστερα από τη συνδυαστική αξιολόγηση των εργαστηριακών ευρημάτων και συγκριτικών αποτελεσμάτων που εκτενώς αναφέρονται στα σχετικά κεφάλαια της παρούσης, καταλήγουμε στα τελικά συμπεράσματα που διατυπώνονται ως ακολούθως: Το υπό εξέταση ηχητικό αρχείο, το οποίο επικυρώνεται από τον εντολέα δικηγόρο ως ακριβές αντίγραφο εκ του ενιαίου σειριακού διαύλου που κατατέθηκε στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής την 22/6/2020 με διάρκεια 47 minutes 40 sec, παράχθηκε διαμέσου συσκευής καταγραφής ηχητικού σήματος και δεν φέρει κανένα ίχνος συρραφής, αποτελώντας ενιαία ηχητική καταγραφή».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε τμήμα της σελίδας 13 στο οποίο υπήρχε η αναφορά «ακατάληπτο». «Η φράση της σελίδας 13 του κειμένου απομαγνητοφώνησης η οποία δηλώνεται ως ακατάληπτη διαπιστώθηκε ύστερα από την αποθορυβοποίηση και ενίσχυση του ηχητικού αρχείου πως πρόκειται για την: (...) "οι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να μας προσεγγίσουν να είναι απόλυτοι"».

ΣΥΡΙΖΑ: Ζήτησε παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την «παράνομη κασέτα Μιωνή» (...και όχι ψευδή ή κατασκευασμένη-μονταρισμένη).
Αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, κατέθεσαν το μεσημέρι της Παρασκευής η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και ο υπεύθυνος για θέματα δικαιοσύνης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Φώτης Κουβέλης με βασικό θέμα την ηχογραφημένη συνομιλία του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνη με τον τέως υπουργό Νίκο Παππά.

Αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα,κατέθεσαν το μεσημέρι της Παρασκευής η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και ο υπεύθυνος για θέματα δικαιοσύνης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Φώτης Κουβέλης με βασικό θέμα την ηχογραφημένη συνομιλία του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνη με τον τέως υπουργό Νίκο Παππά.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια σε σχέση την ηχογραφημένη συνομιλία, κανόντας λόγο για παράνομο αποδεικτικό μέσο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, η πραγματογνωμοσύνη αποφαίνεται ότι το ηχητικό είναι γνήσιο και δεν έχει υποστεί ουδεμία συρραφή. Η πραγματογνωμοσύνη, όπως και κάθε έγγραφο που διαβιβάζεται στην προανακριτική επιτροπή, διανέμεται στους εισηγητές των κομμάτων προκειμένου να το αξιολογήσουν και λαμβάνει γνώση και ο ελεγχόμενος, δηλαδή Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώθηκε τη Δευτέρα ότι μπορεί να σχολιάσει ή να αντικρούσει με έγγραφο υπόμνημά του όποιο στοιχείο ή έγγραφο διαβιβάζεται στην επιτροπή, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η ηχογραφημένη συνομιλία Παππά- Μιωνή, που προκάλεσε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης στο πολιτικό σκηνικό, είναι στα χέρια εισαγγελέα, καθώς έχει διαταχθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για την «παράνομη ηχογράφηση Μιωνή». Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος- που έχει κατηγορήσει για κατασκοπεία τον κ. Μιωνή για την ηχογράφηση της συνομιλίας με τον κ. Παππά- την προηγούμενη εβδομάδα αποχώρησε από την προανακριτική επιτροπή καταγγέλλοντας παραβίαση των βασικών δικαιωμάτων του. «Ο Παπαγγελόπουλος έχει ατζέντα»

Στη συνομιλία Παππά- Μιωνή που κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή ο εισαγγελέας, ο υπουργός Επικρατείας έκανε αναφορά στον ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αναφέροντας ότι έχει δική του ατζέντα. «Έχει τη δική του ατζέντα, και αυτό το σημείο το δικό σου...Μαθαίνω για ποιον είναι, αλλά το σημείο το δικό σου είναι που γίνεται το conflict... Ότι με τη δική του ατζέντα κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εγώ δεν είμαι αφελής. Ξέρω και καταλαβαίνω ότι σε αυτό το επίπεδο της πολιτικής [ακατάληπτο}Καμία αντίρρηση! Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, ότι κάποιοι βγάζουνε λεφτά. Λεφτά!», ανέφερε ο κ. Παππάς. «Και αυτό μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το είδαμε. Το no go είναι όταν η ατζέντα τους κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού.

Εκεί δεν είναι... Δεν υπάρχει δηλαδή έτερο... Μεγάλε, εάν κρίνουμε ότι το μαγαζί το βοηθάς, μπορείς να είσαι εδώ και να κάνεις και το outsourcing το δικό σου ας πούμε. Κατάλαβες;», αναφέρει σε άλλο σημείο. Μιλώντας στο πολιτικό συμβούλιο της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι τα όσα είπε σε αυτή τη συνομιλία δεν αντικατόπτριζαν τις πεποιθήσεις του, αλλά προσπαθούσε να καθησυχάσει τον κ. Μιωνή. «Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω», είπε ο Νίκος Παππάς, κάνοντας λόγο για «λάθη ύφους και ουσίας» που «έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline