Σάββατο 20 Απριλίου 2024  19:37:00

Κακά μαντάτα για Τσίπρα- ΣΥΡΙΖΑ από τα χθεσινά γκάλοπ, πέρα από την ψαλίδα. Αρχηγική πτώση Τσίπρα, αρνητικές κρίσεις στο 67%. Ψηφοφόροι περσινοί, τώρα υπέρ Μητσοτάκη και Κυβέρνησης. Κύριο

Κακά μαντάτα για Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ από τις χθεσινές δημοσκοπήσεις πέρα από την ψαλίδα διαφοράς.


1. Αρχηγική πτώση Τσίπρα, αρνητικές κρίσεις στο 67%. Ψηφοφόροι περσινοί, τώρα υπέρ Μητσοτάκη και Κυβέρνησης.

2. Σοβαρές ρηγματώσεις και αποστασιοποιήσεις στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και έντονες αμφισβητήσεις γραμμής, πολιτικής αλλά και ηγεσίας.

3. Ο χαμηλός βαθμός αντιπολιτευτικής πρότασης οδήγησε στο γκάλοπ της MARC στο " Πρώτο Θέμα να υπολείπεται ο ΣΥΡΙΖΑ και στους δέκα μεγάλους τομείς δράσης της Κυβέρνησης, όπως Ψηφιακό Κράτος, Ασφάλεια και Δημόσια Τάξη, Υγεία, Εθνικά θέματα, Δημόσια Διοίκηση, Μεταναστευτικό, Οικονομία, Δικαιοσύνη, Παιδεία, Πρόνοια". Πουθενά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έρχεται πρώτος για την επιτυχημένη κριτική του ή τις προτάσεις του. Όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο ανησυχητικά, με ρηγματώσεις μέσα στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δύο στους τρεις πολίτες κρίνουν θετικά έως τώρα την Κυβέρνηση Μητσοτάκη (67,3%) αλλά και τον τρόπο, που ασκεί τα καθήκοντά του ο Πρωθυπουργός (67,8). Θετικό πρόσημο στην αξιολόγηση της Κυβέρνησης το ....42,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ποσοστό πρωτοφανές για κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης. Αρνητικοί το 56,4%. Στην αξιολόγηση Μητσοτάκη, θετικοί οι νεοδημοκράτες με 94,4% αλλά με ποσοστό πρωτοφανές για κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά με ποσοστό 44% οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρνητικοί και εδώ το 55,6%. Στο ερώτημα εάν ήταν καλύτερα με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση μόλις το 44,3% από τους ψηφοφόρους του πέρυσι τον Ιούλιο απαντά θετικά. Επίσης ένα ποσοστό 20% θεωρεί τον Κυρ. Μητσοτάκη καλύτερο Πρωθυπουργό έναντι 66,7% στον Αλέξη Τσίπρα. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 11,4% του πανελλήνιου συνόλου, από τους οποίους το 42,8% είναι αποστασιοποιημένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις δημοσκοπήσεις της ΜΕΤRON ANALYSIS για το ΒΗΜΑ, η ψαλίδα είναι 37,7% και 19,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Στο 72% οι αρνητικές εντυπώσεις για την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, με τις θετικές μόνο 17%. Αρνητικές πολύ και αυξημένες επίσης οι κρίσεις τον Ιούνιο για τον Αλέξη Τσίπρα στο 67%, ενώ οι θετικές μειώθηκαν στο 23%.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline