Τετάρτη 17 Απριλίου 2024  01:52:59

Ο Νίκος Παππάς μεσάζοντας για χρυσοφόρες αποστολές μετά τον Μιωνή και τον Μαρινάκη, τώρα με αποκαλύψεις Καλογρίτσα. ΝΔ και υπουργοί σε μπαράζ επίθεσης προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα πλέον. Κύριο

Η νέα αποκάλυψη για τα τρία εκατ. ευρώ ως δανεικά και αγύριστα από τη γνωστή οικογένεια των Λιβανέζων επιχειρηματιών, των τριών αδελφών Χούρη.

Πυρ ομαδόν δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση καθώς στις αποκαλύψεις για το παρακράτος και τους Νίκο Παππά, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και Πάνο Καμμένο (και τα ποσά που ζητούσε ο Ν. Παπάς για διάφορες δουλειές τρίτων από τον Εβραίο επιχειρηματία Σ. Μιωνή και τον εφοπλιστή Βαγ. Μαρινάκη) έρχονται να προστεθούν και τα όσα καταμαρτυρεί ο Χρήστος Καλογρίτσας για την υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες και τα τρία εκατ. ευρώ ως δανεικά και αγύριστα.

Πυρ ομαδόν δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση καθώς στις αποκαλύψεις για το παρακράτος και τους Νίκο Παππά, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και Πάνο Καμμένο έρχονται να προστεθούν και τα όσα καταμαρτυρεί ο Χρήστος Καλογρίτσας για την υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες.

Το «μαγαζί» και το Μαξίμου

Η αποκάλυψη του Χρήστου Καλογρίτσα υποψήφιου για την αγορά τηλεοπτικής άδειας το 2016 την περασμένη Τετάρτη στο δικαστήριο ότι έλαβε για λογαριασμό της εταιρείας «Τοξότης», τρία εκατ. ευρώ από εταιρεία του εξωτερικού για εικονική σύμβαση, υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του Μεγάρου Μαξίμου έχουν βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.

Υπουργοί της κυβέρνησης, στελέχη της ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα για τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα, καθώς ο τελευταίος –στο δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος»- φέρεται να κατονομάζει το Νίκο Παπά ως το ιθύνοντα νου, πίσω από την ιστορία χρηματοδότησής της, με σκοπό -όπως καταγγέλλεται- την έκδοση εγγυητικής επιστολής για την συμμετοχή στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται τη στιγμή που ακόμη δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος από τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο υπογείων συναλλαγών του Ν. Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις για τα όσα γίνονταν στο «μαγαζί» χαρακτηρίζοντας «ανατριχιαστικά» για τη Δημοκρατία όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

«Πριν βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, ο κ. Τσίπρας, ας εξηγήσει στον ελληνικό λαό τα όσα γίνονταν στο «μαγαζί», όπως έλεγε ο κ. Νίκος Παππάς, στενότερος συνεργάτης του και πρωταγωνιστής όσων ανατριχιαστικών για τη Δημοκρατία μας πληροφορούνται οι Έλληνες» αναφέρει ο κ. Πέτσας και προσθέτει:

«Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για εικονικές συμβάσεις, εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια και για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ ή όλα γίνονταν με την έγκρισή του για να δημιουργήσει καθεστώς;
Αντί να λέει λόγια του αέρα, περιμένουμε σήμερα τις απαντήσεις του».

Δύο δρόμοι για τον Παππά

Σε ανάλογο μήκος κύματος ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεργιάδης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «να μην κρύβεται» και ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Σε ότι αφορά τον Νίκο Παππά, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι έχει δύο δρόμους συμπληρώνοντας ότι «Ο κ. Παππάς οφείλει άμεσα, αύριο να προχωρήσει σε μήνυση κατά του κ. Καλογρίτσα για τους ισχυρισμούς του ή σε διαφορετική περίπτωση, το ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποπέμψει τον κ. Παππά».

«Φάνηκε ότι ο Νίκος Παππάς έστησε τον διαγωνισμό για τις άδειες και μεσολάβησε υπέρ μιας εταιρείας κάνοντας συμφωνίες κάτω από το τραπέζι», είπε χαρακτηριστικά και παράλληλα κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να μην κρύβεται, πρέπει να πάρει αποφάσεις».
Τόνισε δε, πως η Ελλάδα δεν έχει ξεχάσει τα βοσκοτόπια της Ιθάκης και κάλεσε και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κύριοι Τσακαλώτος και Φίλης να μη μείνουν σιωπηλοί «όταν σφυρίζουν εκατομμύρια».

Απαιτείται πολιτική γενναιότητα

Για λειτουργία εξωθεσμικών κέντρων έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής καλώντας και αυτός με τη σειρά του τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση και να δώσει απαντήσεις για τα όσα καταλογίζει η πλευρά Καλογρίτσα για το «White House».
Ο κ. Καραμανλής ρωτήθηκε και σχετικά με το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» και την αποκάλυψη στο δικαστήριο την περασμένη Τετάρτη ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας, υποψήφιος για την αγορά τηλεοπτικής άδειας το 2016 και συνδεδεμένος με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έλαβε για λογαριασμό της εταιρείας «Τοξότης», τρία εκατομ. ευρώ από εταιρεία του εξωτερικού για εικονική σύμβαση, υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του Μεγάρου Μαξίμου και του κ. Ν. Παππά.
«Βλέπουμε στοιχεία συντριπτικά για αυτήν την υπόθεση. Βλέπουμε ότι λειτουργούσαν εξωθεσμικά κέντρα την περίοδο των προηγούμενων πέντε ετών και μια παράλληλη δομή εξουσίας. Οι ίδιοι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά στο τότε κυβερνών κόμμα έρχονται και κάνουν καταγγελίες.

Ο κ. Καλογρίτσας ήταν ένας εργολάβος ο οποίος ξαφνικά βρέθηκε με πολλά έργα και τεράστιο δανεισμό και στη συνέχεια βρέθηκε να τον έχουν πετάξει σαν μια «στυμμένη λεμονόκουπα».
Καλό είναι ο κ. Τσίπρας να πάρει μια ξεκάθαρη θέση και να διαχωρίσει τη θέση του από αυτές τις πρακτικές. Χρειάζεται πολιτική γενναιότητα από την πλευρά του κ. Τσίπρα» είπε ο κ. Καραμανλής.

Μόνη σχέση η άρνηση τηλεοπτικής άδειας

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν στη χτεσινή τους ανακοίνωση για την οποία μιλούν για προσπάθεια του κ.Καλογρίτσα «να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Nοβάρτις.
Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν.

Τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι».
Μάλιστα η Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στο MEGA, υποστήριξε ότι η μόνη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Καλογρίτσα είναι ότι του αρνηθήκαμε τηλεοπτική άδεια.

«Πρόκειται για δήθεν αποκάλυψη. Ο κ. Καλογρίτσας, προσπαθεί να μετατρέψει μια ιδιωτική αστική διαφορά σε πολιτικό ζήτημα. Η μόνη σχέση που είχαμε με τον Καλογρίτσα ως κυβέρνηση ήταν να του αρνηθούμε να λάβει άδεια για κανάλι γιατί δεν είχε να πληρώσει το τίμημα. Ο κ. Θεοδωρικάκος έχει συνεργασία και είναι συνέταιρος με τον κ. Καλογρίτσα. Άρα ίσως ξέρει κάτι παραπάνω για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες» σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

Ιδιωτικές συνομιλίες

«Δεν καταλαβαίνω την αναπαραγωγή ιδιωτικών συνομιλιών με όρους μου είπε και του είπα» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο ότι «η κυβέρνηση επέλεξε να επενδύσει σε ένα βούρκο αναπαραγωγής, κασετών και δήθεν σκανδάλων».
Σχολιάζοντας δε τις συνομιλίες Μιωνή-Παπά, υποστήριξε ότι από την κουβέντα των δύο «δεν προκύπτει κάτι πολιτικά μεμπτό για τον κ. Παππά».

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κασέτες από ιδιώτες για να δείξει τι; Ότι ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί κουβέντες που δεν ταιριάζουν σε έναν υπουργό; Θα είναι πιο προσεκτικός την άλλη φορά ο κ. Παππάς» συμπλήρωσε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline