Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:14:20

Τα σύνορα έκλεισαν για τους Σέρβους

Σημειώνεται πως στην αναστολή της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου, παρά τις διαμαρτυρίες της Κυβέρνησης αλλά και επωχούμενων με Ι.Χ. επισκεπτών έως τα σύνορα, η συνέβαλε αποφασιστικά η έξαρση της πανδημίας στη γειτονική χώρα.

Με ανησυχητικά ποσοστά κρουσμάτων αλά και θανάτων και βεβαίως με κατάδηλους κινδύνους διασποράς σε άλλες χώρες. Με πρώτη την τουριστική Ελλάδα. Η απαγόρευση ξεκίνησε να ισχύει από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης. Η απόφαση αυτή ελήφθη με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων και την έξαρση του κορωνοϊού στη γειτονική χώρα.

«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αναφέρεται επίσης ότι η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνει χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία. Η αντίδραση της Σερβικής κυβέρνησης Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας ϊβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ ότι από αύριο στις έξι η ώρα το πρωί η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα για τους πολίτες της Σερβίας.

«Το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενημέρωσε την πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα ότι η Ελλάδα θα κλείσει από αύριο τα σύνορα της για τους πολίτες της Σερβίας εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις που θα υπάρχει ειδική άδεια» ανέφερε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων ο Ίβιτσα Ντάτσιτς. Ο ΥΠΕΞ της Σερβίας κάλεσε τους πολίτες που προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν για την Ελλάδα να μην το πράξουν για να μην ταλαιπωρηθούν. Ο υπουργός Εμπορίου και Τουρισμού Ράσιμ Λιάγιτς δήλωσε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ν1 ότι «η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης στην Σερβία και με δεδομένο ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό πολλοί Σέρβοι τουρίστες».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline