Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  16:34:43

Ανακούφιση σε Ιόνια νησιά, Πελοπόννησο, Ρόδο και Κρήτη. «Πράσινο φως» για απευθείας πτήσεις στις 15 Ιουλίου από την Βρετανία. Στις 200.000 υπολογίζονται οι πρώτες αφίξεις. Κύριο

Επίσης μέχρι τις 15 Ιουλίου έχει ορισθεί ο αναγκαστικός αποκλεισμός τουριστών από τη Σερβία, (λόγω νέας έξαρσης του κορωνοιού στη χώρα), που προκαλεί έντονες διαμαρτυρίες από την Κυβέρνηση και Σέρβους τουρίστες. Βέβαιη θεωρείται η άφιξη 100.000 επισκεπτών από την Σερβία τις επόμενες εβδομάδες.

Η θετική απόφαση ελήφθη κατόπιν εισήγησης των ειδικών και σε συνεργασία με τη βρετανική κυβέρνηση - Εκκρεμεί η απόφαση για την Σουηδία, επίσης χώρα αποκλεισμένη λόγω έξαρσης του κορωνοιού.
Το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των απευθείας πτήσεων από τη Βρετανία στις 15 Ιουλίου σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε, η απόφαση ελήφθη κατόπιν εισήγησης των ειδικών και σε συνεργασία με τη βρετανική κυβέρνηση.

Όσον αφορά τη Σουηδία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά στοιχεία και θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας το επόμενο διάστημα».

Η Ελλάδα περιλαμβάνεται τελικά στη «λευκή λίστα» με τις χώρες, απ' όπου οι ταξιδιώτες θα γίνονται δεκτοί από τις 10 Ιουλίου χωρίς να έχουν υποχρέωση 14ήμερης καραντίνας
Η Ελλάδα δεν είναι τελικά στην κόκκινη λίστα της Βρετανίας με τις χώρες που υποχρεούνται οι ταξιδιώτες τους να μπουν σε καραντίνα.

Το απόγευμα της Παρασκευής ανακοινώθηκε η «λευκή λίστα» με τις χώρες από όπου οι ταξιδιώτες θα γίνονται δεκτοί από τις 10 Ιουλίου χωρίς να έχουν υποχρέωση 14ημερης καραντίνας.

Τελικώς η χώρας μας -μαζί με άλλες όπως η Ισπανία, η Γαλλία και το Βέλγιο- περιλαμβάνεται στη λίστα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline