Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:26:31

ΥΠΟΙΚ: Δεν τόλμησε νέα "δήμευση των ιδιοκτησιών", με παράταση της μείωσης των ενοικίων κατά 40%, μέχρι και τον Σεπτέμβριο, και στον χώρο του λιανεμπορίου. Κύριο

Μόνο για δύο ακόμα μήνες η μείωση-προστασία και σε λιγότερους κλάδους επαγγελμάτων και σε μήνες από όσους ζητήθηκαν από διάφορους φορείς.

Μέσα σε συνθήκες βέβαιης μείωσης του τουρισμού από ξένους και Έλληνες, τα αιτήματα για παράταση της μείωσης του ενοικίου(που έχουν προκαλέσει ήδη έντονα αισθήματα οργής και πικρίας από μικρομεσαίος ιδιοκτήτες σε όλη την Ελλάδα_), καθώς και άλλα αιτήματα ενίσχυσης-αναπλήρωσης υπήρξαν πολλά και από πολλούς φορείς, όπως αναλύαμε χθες. Δεν ικανοποιήθηκαν τελικά αρκετά λχ για το λιανεμπόριο, για επέκταση των εκπτώσεων ενοικίων έως το τέλος 2019 κ.α.

Καρανίκας (ΕΣΕΕ): Δυσάρεστη έκπληξη η εξαίρεση του λιανεμπορίου από την επέκταση της μείωσης ενοικίου

Κορωνοϊός: Ποιους αφορά η μείωση ενοικίου 40% για Ιούλιο και Αύγουστο

Την υπουργική απόφαση με την οποία προσδιορίζονται οι πληττόμενες επιχειρήσεις, για τις οποίες θα ισχύσει η μείωση ενοικίου 40% και για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Πρόκειται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού, των Μεταφορών, της Εστίασης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Δήλωση Βεσυρόπουλου

Σε δήλωσή του, ο Υφυπουργός Οικονομικών τονίζει, «η κυβέρνηση έχει πλήρη αντίληψη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένοι κλάδοι και επιχειρήσεις, καθώς και συνολικά της δυναμικής της οικονομίας. Όπως είχαμε προαναγγείλει, το μέτρο της απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2020 θα ισχύσει για αυτές τις επιχειρήσεις, προσθέτοντας τον κλάδο της εστίασης. Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις όπου και όταν χρειάζεται, με σκοπό να στηρίξουμε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενους».

Δυσάρεστη έκπληξη χαρακτήρισε, την εξαίρεση του λιανεμπορίου από την επέκταση της μείωσης ενοικίου σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Γιώργος Καρανίκας.

Όπως δήλωσε ο: «Η απόφαση του Υπ.Οικονομικών να μην συμπεριλάβει και το λιανικό εμπόριο, όπως έπραξε για την εστίαση, στην επέκταση της μείωσης ενοικίου 40% για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο αποτέλεσε μία δυσάρεστη έκπληξη για τον εμπορικό κόσμο της χώρας. Εφόσον η παράταση αφορά τις πληττόμενες επιχειρήσεις δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή αυτή η εξαίρεση του ελληνικού εμπορίου από μία ρύθμιση - ανάσα σε μία περίοδο κατά την οποία ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων έχει υποστεί κατακρήμνιση.

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ -ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οδυνηρή απόφαση για χιλιάδες ιδιοκτήτες, που μελετά με προσοχή ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταικούρας. Παράταση μέχρι... Σεπτέμβριο στη μείωση ενοικίων σε καφέ, εστιατόρια, ταβέρνες και σε λιανεμπόριο. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 23:18

Προβληματισμοί για τη νεκρή πελατεία σε τουριστικές περιοχές σε φαρμακεία, σούπερ μάρκετ.
Είναι βέβαιο ότι οι χιλιάδες ιδιοκτήτες θα δυσφορήσουν και θα διαμαρτυρηθούν για την νέα απώλεια εισοδήματος.
Τo δικαίωμα να απαλλαγούν από την πληρωμή του 40% των ενοικίων επαγγελματικής στέγης όχι μόνο για τον Ιούνιο για χιλιάδες επιχειρήσεις φαίνεται ότι εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Κατά την διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης του υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα με εκπροσώπους των εταιρειών της οργανωμένης εστίασης, συζητήθηκε ότι το μέτρο της μείωσης, κατά 40%, των επαγγελματικών μισθών για τις επιχειρήσεις καφέ και εστιατορίων, θα παραταθεί για ένα ακόμη τρίμηνο, δηλαδή μέχρι και τον Σεπτέμβριο, Και σύμφωνα με άλλες απόψεις και για τον χώρο του λιανεμπορίου.

Ο υπουργός Οικονομικών εξετάζει με προσοχή όλες τις παραμέτρους και όλες τις συνέπειες του θέματος, καθώς δέχεται εισηγήσεις για επέκταση του μέτρου σε τουριστικές περιοχές, που μαστίζονται από την φετινή πτώση σε άλλα καταστήματα, όπως τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ. Κατά τα άλλα, χρειάζεται να αποσαφηνιστούν ποιοι ακριβώς ΚΑΔ (Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας) θα ενταχθούν στο μέτρο, καθώς αρκετοί φούρνοι και ζαχαροπλαστεία έχουν ως συμπληρωματικό ΚΑΔ δραστηριότητα καφέ.

Το συγκεκριμένο μέτρο, όπως αναφέρει το capital.gr, θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουλίου – η προηγούμενη ρύθμιση ίσχυε μέχρι το τέλος Ιουνίου – και θα αφορά στο δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, αν και δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί και ο Σεπτέμβριος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline