Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:42:13

Τελευταία προειδοποίηση για ΓΑΠ και Καστανίδη. Βουλευτές της Χαρ. Τρικούπη ζητούν τη διαγραφή τους και τους κατηγορούν για οπαδούς της «σύγκλισης με ΣΥΡΙΖΑ» και για αχαριστία απέναντι στη Φώφη Γ. και στο πώς τους εξέλεξε βουλευτές. Κύριο

Απειλές Γεννηματά για διαγραφές εάν στο εξής υπάρξουν απειθαρχίες απέναντι σε ομαδικές αποφάσεις. «Όποιος δεν τηρήσει από εδώ και μπρος τις αποφάσεις της ΚΟ θέτει τον εαυτό του εκτός».

Βαθύ το χάσμα ,που άνοιξαν με τη Χαριλάου Τρικούπη οι δύο απέχοντες « πρώην κορυφαίοι» αλλά και με τον κόσμο του ΚΙΝΑΛ ο οποίος σε συντριπτική πλειοψηφία του είχε τοποθετηθεί υπέρ ενός νέου νόμου για τις διαδηλώσεις. Ομοίως θετική άποψη εξέφρασαν βουλευτές και στελέχη που ζήτησαν και πέτυχαν αλλαγές στο Σ/Ν της Κυβέρνησης, με βάση το σχέδιο Νικ. Αλιβιζάτου για τον τότε δήμαρχο Γ. Καμίνη. Κατηγορούν τους ΓΑΠ και Καστανίδη για οπαδούς της «αριστερής σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ», από τη λεγόμενη προεδρική φρουρά της προέδρου του ΚΙΝΑΛ για αχαριστία,.

Γιατί ο ένας μετά την απόλυτη αποτυχία με του δικού του κόμματος του ΚΙΔΗΣΟ τοποθετήθηκε υποψήφιος βουλευτής στο νομό Αχαΐας, με βέβαιη την εκλογή του ως πρώτου επειδή είναι πρώην Πρωθυπουργός, αφού εκτόπισε από εκεί τον εκλεγμένο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Θ. Παπαθεοδώρου σε άλλη εκλογική περιφέρεια της Αττικής, όπου δεν μπόρεσε να εκλεγεί. Παρόμοια, αχαριστία αποδίδεται, ότι ο επί χρόνια μη εκλεγόμενος Χάρης Καστανίδης μπόρεσε πέρυσι να εκλεγεί, αφού απομακρύνθηκε από τη Φώφη, ο πανίσχυρος σε επιρροή επί όλου του ψηφοδελτίου Θεσσαλονίκης Ευαγ. Βενιζέλος.
.

Η κυρία Γεννηματά μιλώντας στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, μετά τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη, οι οποίοι διαφώνησαν με το νομοσχέδιο για τις πορείες και απείχαν από την ψηφοφορία, ξεκαθάρισε πως «όποιος δεν τηρήσει από εδώ και μπρος τις αποφάσεις της ΚΟ θέτει τον εαυτό του εκτός».

Μιλώντας στου βουλευτές η κυρία Γεννηματά είπε μεταξύ άλλων «έχουμε ρόλο. Είμαστε αυτοδύναμοι. Κανείς δεν μπορεί να θολώνει το μήνυμα ειδικά μετά από μία τόσο καλή μέρα όσο η χθεσινή. Είναι ευθύνη μου να υλοποιούνται αποφάσεις που λαμβάνονται διά πλειοψηφίας. Όποιος δεν τηρήσει από εδώ και μπρος τις αποφάσεις που παίρνει δημοκρατικά η ΚΟ θέτει τον εαυτό του εκτός».

Υπενθυμίζεται ότι στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ πήγε ο Γιώργος Παπανδρέου, όχι όμως και ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος ήταν στη Θεσσαλονίκη και είχε ζητήσει να συνδεθεί με skype.Δικαιολογήθηκε ότι στις ειδικές συσκέψεις για το θέμα είχε κρατήσει επιφυλακτική θέση , χωρίς να δεσμευθεί να δηλώσει υπέρ του νομοσχεδίου Χρυσοχοίδη εάν έκανε ορισμένες αλλαγές, όπως κατέληξε η σύσκεψη της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ..,

Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά

Η συγκυρία είναι κρίσιμη για τη χώρα και την παράταξη.

Οι πολίτες ζουν μέσα στην αβεβαιότητα και τον φόβο. Για τη ζωή, για την υγεία, για τη δουλειά τους, για το μέλλον τους.

Τα λάθη, οι παραλείψεις και οι συντηρητικές πολιτικές της Κυβέρνησης της ΝΔ επιτείνουν την ανασφάλεια.

Η αξιωματική αντιπολίτευση βουλιάζει στην αναξιοπιστία, δεν μπορεί να ασκήσει αποτελεσματικά το θεσμικό της ρόλο.

Ο δημόσιος βίος δηλητηριάζεται με τις αποκαλύψεις.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στη δεξιά Κυβέρνηση. Μια όαση πολιτική.

Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να μεγαλώσουμε, να δυναμώσουμε τη δημοκρατική παράταξη ξανά και να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο.

Με μαχητική αντιπολίτευση αποτελεσματική, τεκμηριωμένη, δημιουργική.

Με την αυτόνομη πορεία που είναι απόφαση Συνεδρίου μας. Στρατηγική που έχει προοδευτικό πολιτικό περιεχόμενο και ουσία. Ξέρω ότι αυτή η αυτόνομη πορεία ενοχλεί.

Τα όσα συνέβησαν χθες, διαδραματίστηκαν στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον και θόλωσαν το στίγμα μας, χτύπησαν την στρατηγική της αυτόνομης πορείας και έριξαν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Νερό που είχα νωρίτερα κόψει με τις τοποθετήσεις μου και στους δύο.

Λάθος πολιτική εκτίμηση, τουλάχιστον.

Αυτή η στάση αντικειμενικά εξυπηρετεί τους αντιπάλους.

Ευθύνη και υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε τη συντεταγμένη λειτουργία μας και την ενιαία στάση όλων στις κοινές μας αποφάσεις. Χρέος δικό μου, επιπλέον εκ του ρόλου μου, είναι η τήρηση των αποφάσεων από όλους μας.

Όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Τα όργανα λειτουργούν δημοκρατικά μόνο μέσα από το σεβασμό των αποφάσεων της πλειοψηφίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline