Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  14:59:25

Σήμερα 8000 με 29 πτήσεις. Χθες 6000 με 23 πτήσεις σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Ρόδο, Κρήτη, Σκιάθο, Κω. Ήρθαν οι πρώτοι Βρετανοί, μέσα σε ανησυχίες για μεταφορά κορωνοϊού. Κύριο

Στη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου δεν αποφασίσθηκαν νέα ειδικά μέτρα και για τους Βρετανούς και τους Σέρβους, αλλά στα πλαίσια των δύο βασικών κανόνων ελέγχου αφενός στις εισόδους της χώρας και αυστηρές ποινές σε υπεύθυνους για μαζικές συνάξεις σε διάφορους χώρους.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης χθες στη σύσκεψη στο Μαξίμου κόντρα στις διάφορες φοβίες για έξαρση της πανδημίας εξαιτίας τουριστών από ορισμένες χώρες και όχι και Ελλήνων ανεύθυνων :«Το πλαίσιο είναι επαρκές. Υπάρχουν ζητήματα εφαρμογής του» τόνισε ο Πρωθυπουργός και ζήτησε «αυστηροποίηση στους ελέγχους χωρίς εκπτώσεις».
Επεσήμανε μάλιστα δύο τομείς, στους οποίους πρέπει να δοθεί έμφαση και αφορούν στην προστασία της Υγείας των εργαζομένων, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές και στην αποφυγή του συγχρωτισμού και των συναθροίσεων, ειδικά στους κλειστούς χώρους.

Ξεκίνησαν χθες, Τετάρτη, όπως είχε προγραμματιστεί οι απευθείας πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία με αποτέλεσμα οι πρώτοι τουρίστες να φτάσουν στα ελληνικά νησιά. Περίπου 6000 με 23 πτήσεις και πάνω από 7.000 σήμερα με 29 πτήσεις.
Η αλήθεια είναι πως η υποδοχή τους δεν έγινε με μουσικές, χορούς και χειροκροτήματα, όπως όταν είχαν ανοίξει γενικά οι πύλες εισόδου της χώρας, ωστόσο δεν έλειψαν οι καθιερωμένες αψίδες νερού κατά τη διάρκεια της προσγείωσης των αεροπλάνων.

Κέρκυρα: Έφτασε η πρώτη πτήση από τη Μεγάλη Βρετανία με 90 περίπου επιβάτες

Έφτασε γύρω στις 2.00 το μεσημέρι, στο αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας», η πρώτη πτήση για τη φετινή σεζόν, μετά από την άρση της απαγόρευσης αεροπορικών δρομολογίων, από τη Μεγάλη Βρετανία. Η πτήση ήταν από το Μπέρμιγχαμ με περίπου 90 επιβάτες.
Για σήμερα ήταν μία μόνο προγραμματισμένη πτήση με Βρετανούς ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας», ενώ αύριο αναμένονται δύο προγραμματισμένες πτήσεις, από το Ιστ Μίντλαντς και το Μάντσεστερ αντίστοιχα.
Οι πρώτοι Βρετανοί τουρίστες στο νησί, ελέγχονται δειγματοληπτικά με βάση τις ενδείξεις που προκύπτουν από το ειδικό barcode το οποίο έλαβαν με τη συμπλήρωση της φόρμας PLF.

Έφτασαν οι πρώτες παρέες στη Ζάκυνθο

Στις 11:30 το πρωί έφτασε στη Ζάκυνθο ένα από τα συνολικά επτά αεροπλάνα που απογειώθηκαν από τη Βρετανία. Οι υπόλοιπες πτήσεις θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του νησιού αργά το απόγευμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Συνολικά στο νησί θα φτάσουν σήμερα 900 Βρετανοί τουρίστες, που θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς τη χώρα μας από τα παρακάτω αεροδρόμια: Ιστ Μίντλαντς, Μπέρμιγχαμ, Νιούκαστλ, Λιτζ, Στάνστεντ, Μάντσεστερ και Γλασκώβη.
Να υπογραμμιστεί πως στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου βρίσκεται υγειονομικό κλιμάκιο που έχει αναλάβει τη διενέργεια τεστ στους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού.

Πρώτοι Βρετανοί τουρίστες και στη Ρόδο

Οι πρώτες πτήσεις από τη Βρετανία θα καταφτάσουν εντός της ημέρας και στη Ρόδο.
Μέχρι το βράδυ θα φτάσουν στο νησί τέσσερις πτήσεις, ενώ ανάλογη αναμένεται να είναι και η εικόνα τις επόμενες ημέρες καθώς η Ρόδος είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς.
Στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, ενώ γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε μεγάλο αριθμό τουριστών καθημερινώς.

Πρώτη πτήση στο Ηράκλειο

Στις 12:00 το μεσημέρι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» αεροπλάνο από το Μπέρμιγχαμ με 124 επιβάτες.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται σύμφωνα με το cretalive.gr να αφιχθούν ακόμη τρεις πτήσεις στον αερολιμένα, ενώ και αύριο, Πέμπτη, δεν αναμένονται περισσότερες από τέσσερις πτήσεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline