Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:49:38

«Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι...». Η ακραία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά Νίνα Κασιμάτη (με οικογενειακή θητεία στο ΠΑΣΟΚ) καλείται να δικασθεί για τις ύβρεις της κατά αστυνομικών. Η άρση της ασυλίας της χθες. Κύριο

Ως μετανοούσα χθες στο Κοινοβούλιο ζήτησε αλλά δεν το πέτυχε να μην αρθεί η ασυλία της και να μη παραπεμφθεί σε δίκη.

Στην Ολομέλεια της Βουλής ήρθε σήμερα το θέμα της άρσης ασυλίας της Νίνας Κασιμάτη, μετά από τη μήνυση που της έκαναν αστυνομικοί για σχόλιό της εναντίον τους τον Δεκέμβριο του 2019.

Η μήνυση των αστυνομικών κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ αφορά αδικήματα όπως η διέγερση σε πράξη εγκλημάτων βιαιοπραγίας ή διχόνοια, για τον αντιρατσιστικό νόμο και εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Κασιμάτη είχε γράψει στο Facebook κάτω από φωτογραφία της Ντόρας Μπακογιάννη που ήταν σε εκπομπή της ΕΡΤ και λανθασμένα αναγραφόταν ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Η διεύρυνση γκαζώνει Μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι». Το σχόλιο αυτό είχε προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων από αστυνομικές ενώσεις, την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, αλλά και τη συγγνώμη εκ των υστέρων της κυρίας Κασιμάτη.

Χθες η κυρία Κασιμάτη, αν και η πλειοψηφία της επιτροπής δεοντολογίας εισηγήθηκε την άρση της ασυλίας της, η ίδια ζήτησε να μην αρθεί. Ανέφερε ότι το σχόλιό της έγκειται στο πλαίσιο της πολιτικής της δραστηριότητας, έκανε λόγο για απίστευτη δολοφονία χαρακτήρα και για αποκομμένη χρήση του σχολίου που έκανε.

Κασιμάτη: Σκωπτικό το σχόλιο και εντός της πολιτικής δραστηριότητας

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, η κυρία Κασιμάτη ανέφερε ότι «δεν θέλω να επαναλάβω το σχόλιο που είχα κάνει τότε, επρόκειτο για πολιτική ανάλυση με έντονη χιουμοριστική σκωπτική διάθεση καθώς εκείνες τις μέρες ήταν στην επικαιρότητα διεργασίες διεύρυνσης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ατυχώς χρησιμοποίησα την επίμαχη φράση ως ρήμα κάνοντας ομοιοκαταληξία. Ο χαρακτηρισμός είναι λίαν συνηθισμένος χωρίς να έχει ποτέ ποινικοποιηθεί και χωρίς να τον έχω βάλει εγώ στον δημόσιο διάλογο ή να τον κανονικοποιώ εγώ . Το σχόλιό μου δεν είχε καμία σχέση με το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν είχα σκοπό να προσβάλω οποιονδήποτε εργαζόμενο στην Ελληνική Αστυνομία».

Η κυρία Κασιμάτη χαρακτήρισε νομικά και ουσιαστικά αβάσιμη την εις βάρος της μήνυση προσθέτοντας ότι, κατά την άποψή της, «δεν θα πρέπει να αρθεί η βουλευτική μου ασυλία γιατί το σχόλιό μου έγκειται στο πλαίσιο της πολιτικής μου δραστηριότητας». Μάλιστα, η κυρία Κασιμάτη ανέφερε πως ακόμα κι αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εξύβρισης, αυτό έχει παραγραφεί.

Η κυρία Κασιμάτη ανέφερε ακόμη ότι σήμερα το κατεξοχήν φόρουμ διαλόγου είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όλοι οι πολιτικοί χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προβάλουν τα μηνύματά τους και να σχολιάσουν την πολιτική επικαιρότητα.

Υπέρ της άρσης αποφάσισε η Βουλή

Με ψήφους 100 υπέρ, 81 κατά και έξι λευκά, η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας της Νίνας Κασιμάτη. Υπέρ της άρσης τάχθηκαν οι βουλευτές και για τον Θοδωρή Δρίτσα του ΣΥΡΙΖΑ και τον Διονύση Ακτύπη της ΝΔ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline