Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  12:01:34

Σε όλη την Ελλάδα δεκάδες οι ...επενδύσεις από ακαλλιέργητες και εμπόρους χασίς. Πάνω από 1.000 δενδρύλλια κάνναβης στη λίμνη Πλαστήρα! Χασισοφυτεία «μαμούθ» με... 14.000 δενδρύλλια εντόπισε η αστυνομία στα Γρεβενά. Κύριο

Φυτείες από εκατοντάδες δενδρύλια χασίς σε Κρήτη, Πελοπόννησο και Θεσπρωτία τον τελευταίο καιρό.

1.Η χασισοφυτεία που ήταν στα «σπάργανα» εντοπίστηκε με την συνδρομή ελικοπτέρου της Αστυνομίας

Στα σπάργανα ήταν μια μεγάλη χασισοφυτεία με πάνω από 1000 νεαρά δενδρύλλια που καλλιεργούσαν άγνωστοι σε δύσβατη δασώδη περιοχή της λίμνης Πλαστήρα στην Καρδίτσα και εντοπίστηκε με την συνδρομή ελικοπτέρου της Αστυνομίας, όπως και μια μικρή φυτεία από μεγάλα χασισόδεντρα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που εκτελέστηκε επίγεια από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καρδίτσας, βρέθηκαν 1.070 νεαρά δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 20 εκατοστών, καθώς και άλλα 140 μέσα σε πλαστικά δοχεία έτοιμα προς μεταφύτευση, τα οποία ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε η δεύτερη φυτεία, η οποία αποτελούνταν από 11 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 1,90 μέτρου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, κατασχέθηκαν από τους χώρους των δύο φυτειών γεωργικά εργαλεία και σύνεργα ποτίσματος για την καλλιέργεια των φυτών, καθώς και είδη διαβίωσης. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών συνεχίζονται από την Ασφάλεια Καρδίτσας.

2.Χασισοφυτεία «μαμούθ» με... 14.000 δενδρύλλια εντόπισε η αστυνομία στα Γρεβενά

Μια εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας που αγαπάει πραγματικά το περιβάλλον

Το ύψος των δενδρυλλίων ήταν 1,6 μέτρα και οι δράστες είχαν κατασκευάσει σύγχρονα συστήματα άρδευσης - Για την εκρίζωση χρειάστηκε σκαπτικό μηχάνημα και τρία φορτηγά για να τη μεταφορά των χασισόδενδρων
Φυτεία με 13.852 δενδρύλλια χασίς εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές Γρεβενών σε ορεινή δασώδη και ερημική τοποθεσία του νομού.

Την φυτεία μετά από πληροφορίες εντόπισαν drone της αστυνομίας που πέταξαν πάνω από την δασώδη περιοχή. Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ένας άνδρας 43 ετών και μια γυναίκα 26 ετών και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία «για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών». Αναζητούνται να ταυτοποιηθούν 4 ακόμη άτομα που συμμετείχαν στην καλλιέργεια της χασισοφυτείας.

3.Φυτώριο κάνναβης με σχεδόν 1.000 δενδρύλλια στη Θεσπρωτία

Εκτιμάται ότι οι καλλιεργητές είναι Αλβανοί οι οποίοι περνούν τα σύνορα από αφύλακτες διαβάσεις
Πολύ κοντά στην ελληνοαλβανική μεθόριο, σε μια δασική περιοχή του Δήμου Φιλιατών στην Θεσπρωτία, έστησαν άγνωστοι μια τεράστια χασισοφυτεία με 936 δενδρύλλια στο στάδιο της ανάπτυξης. Όμως, τους χάλασαν τα σχέδια οι πιλότοι του ελικοπτέρου της Αστυνομίας, που εντόπισαν τη φυτεία.

Με την καθοδήγησή τους, έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, της Ο.Π.Κ.Ε. και του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, αλλά δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους καλλιεργητές που είχαν προλάβει να εξαφανιστούν. Από τον χώρο της καλλιέργειας κατασχέθηκαν 659 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 45 ως 80 εκατοστών και άλλα 277 νεαρά χασισόδεντρα μέσα σε γλάστρες, που προορίζονταν για μεταφύτευση.

Η Δίωξη Ναρκωτικών διενεργεί προανάκριση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών, που εκτιμάται ότι είναι Αλβανοί οι οποίοι περνούν τα σύνορα από αφύλακτες διαβάσεις, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο να διαθέτουν και Έλληνες συνεργούς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline