Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:39:33

Βικτόρια Χίσλοπ, μετά τον Τόμ Χάνκς: «Ευχαριστώ, που έγινα Ελληνίδα... Ναι, η Βρετανία δεν έχει την ομορφιά, την Ιστορία και τους ανθρώπους της Ελλάδας». Κύριο

Τα τελευταία 10 χρόνια μένει μόνιμα στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Η Βρετανίδα Βικτόρια Χίσλοπ συγγραφέας του best seller "Το νησί" πολιτογραφήθηκε τιμητικά Ελληνίδα.

«Τι ωραίο πράγμα, τι ωραίο δώρο αυτό για εμένα. Για πολλά χρόνια νιώθω Ελληνίδα στην καρδιά μου. Δεν έχω λόγια. Είναι κάτι που ήθελα, αλλά δεν ήξερα πώς θα γίνει. Και ξαφνικά έγινε. Δεν είναι όνειρο, είναι πραγματικότητα» ανέφερε.«Η Βρετανία δεν έχει την ομορφιά, την ιστορία και τους ανθρώπους της Ελλάδας. Όταν ταξιδεύω εδώ, είναι σαν να φτάνω στο χωριό μου, στη χώρα μου» συμπλήρωσε, μιλώντας σε εκπομπή του Mega

Η Χίσλοπ αποκάλυψε μάλιστα ότι είχε απορρίψει πρόταση από χολιγουντιανή παραγωγή για να κινηματογραφήσει το βιβλίο της: «Για μένα τα χρήματα δεν είναι τα πάντα. Συνήθως, το Χόλιγουντ, μετατρέπει τα βιβλία σε ταινίες, χωρίς σεβασμό στο μυθιστόρημα. Θα έδειχναν τους λεπρούς σαν τέρατα. Και δεν το ήθελα αυτό καθόλου. Γιατί οι λεπροί ήταν άνθρωποι όπως εμείς. Απλώς ήταν κακή τύχη να έχεις αυτό το πράγμα. Έτσι, τους αρνήθηκα. Όταν ήρθε το Mega, ήταν εύκολο για μένα να πω 'ναι'"» ανέφερε.

- Στη Χίσλοπ απονεμήθηκε τιμητικά η ελληνική ιθαγένεια για την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού . Ενθουσιασμένη δηλώνει, μέσω επιστολής η Βρετανίδα συγγραφέας, Βικτόρια Χίσλοπ με την ελληνική ιθαγένεια που έλαβε προ ημερών, με προεδρικό διάταγμα. «Το να με καλωσορίζουν και να με αποδεχτούν -επίσημα- ως Ελληνίδα ήταν ένα όνειρο για μένα. Και έφτασε η στιγμή που έγινε πραγματικότητα» αναφέρει μεταξύ άλλων και συγκινεί με όσα βιωματικά εκθέτει..

Η συγκινητική επιστολή της Χίσλοπ εντυπωσιάζει: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με τίμησε με την ελληνική ιθαγένεια. Ήταν μια υπέροχη έκπληξη και σπουδαία τιμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους μου τους φίλους στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη για όλα όσα έκαναν και τα οποία οδήγησαν σ' αυτή την ευτυχισμένη και σημαντική στιγμή της ζωής μου. Επιβεβαιώνεται η πολύ ιδιαίτερη σχέση και αγάπη που έχω γι' αυτή τη χώρα. Το να με καλωσορίσουν και να με αποδεχτούν - επίσημα - ως Ελληνίδα ήταν ένα όνειρο για μένα. Και έφτασε η στιγμή που έγινε πραγματικότητα. Τους πιο θερμούς χαιρετισμούς μου.» Υπενθυμίζεται πως, στις 17 Ιουλίου, στη Βρετανίδα συγγραφέα απονεμήθηκε τιμητικά η ελληνική ιθαγένεια για την παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας και την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού.

Η τιμητική πολιτογράφηση της Βικτόρια Χίσλοπ έγινε με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. «Πολιτογραφούμε τιμητικώς ως Ελληνίδα πολίτη την αλλοδαπή ΧΙΣΛΟΠ ΒΙΚΤΟΡΙΑ του ΤΖΟΝ ΕΒΕΡΑΡΝΤ, γεννηθείσα την 8-6-1959 στο Μπρόμλεϊ του Ηνωμένου Βασιλείου» αναφέρει το διάταγμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Για την απόφαση λαμβάνεται υπόψη η «παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας» μέσα από το έργο της Χίσλοπ, καθώς και η «ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline