Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  23:16:43

Τέλος στη νομοθετική και διοικητική εύνοια του ΣΥΡΙΖΑ στον Κουφοντίνα κι άλλους τρομοκράτες. Όχι μόνο χωρίς «κανονικές άδειες» εξόδου αλλά και χωρίς ευεργετήματα να τοποθετούνται σε ανοικτές Αγροτικές Φυλακές όπου μετρούν διπλά οι μέρες φυλάκισης. Κύριο

Παρουσίαση του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας» από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Επισήμως τέλος στη μεταγωγή τρομοκρατών σε Αγροτικές Φυλακές, όπως είχε συμβεί προ δύο ετών με τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές Κορυδαλλού στις αγροτικές φυλακές Βόλου, δίνει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας» που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Και βεβαίως με αυστηρούς όρους περιορισμού στις φυλακές και χωρίς τις δήθεν δικαιούμενες άδειες εξόδου, κανονικά όπως οι άλλοι ποινικοί.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τίθενται αυστηρότερες προϋποθέσεις για τη μεταγωγή καταδίκων κρατούμενων στα Αγροτικά Καταστήματα Κράτησης και στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών. Κατά συνέπεια, απαγορεύεται εφεξής η μεταγωγή σε Αγροτικές Φυλακές και στην ΚΑΥΦ (Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών) στους καταδικασθέντες για εγκλήματα τρομοκρατίας.

«Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, βάζουμε φρένο στην κατάχρηση του συστήματος αδειών και πατάμε γκάζι στην κοινωνική επανένταξη των αποφυλακισθέντων» τόνισε ο υπουργός .

Παράλληλα, επαναπροσδιορίζεται η διαδικασία εισαγωγής των κρατουμένων σε Θεραπευτικά Καταστήματα Κράτησης ή νοσηλευτικά ιδρύματα. Εφεξής, οι ασθενείς κρατούμενοι θα εισάγονται μόνο με εντολή του διευθυντή της οικείας θεραπευτικής, ή ψυχιατρικής μονάδας σε ειδικό θεραπευτικό Κατάστημα Κράτησης.

Εισάγονται επίσης αυστηρότερες προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών κρατουμένων, καθώς έχουν παρατηρηθεί αυξανόμενα περιστατικά παραβίασης των όρων της άδειας, ενώ παράλληλα Προβλέπεται η ανάπτυξη του δικτύου «ΕΠΑΝΟΔΟΣ», σε διάφορες πόλεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο υποστηρικτικό πλέγμα, με τοπικούς φορείς και υπηρεσίες, για την κοινωνική επανένταξη των αποφυλακισμένων.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι αναβαθμίζεται το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης στο πλαίσιο ενίσχυσης της διαφάνειας σε όλες τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα εντός των Καταστημάτων Κράτησης.

Τέλος, εισάγεται εξαίρεση από την αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ, αναφορικά με τη διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων του Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης, καθώς σοβαροί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που αφορούν στην ασφάλεια των Καταστημάτων Κράτησης καθιστούν αναγκαία τη θεσμοθέτηση διαδικασιών που θα διασφαλίζουν την ταχεία κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline