Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  23:44:54

Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, από αρρωστημένη εμπάθεια, χωρίς σοβαρή αιτία: Επτά χειρουργεία συμπλήρωσε η άτυχη Ιωάννα. Ίσως βγει μέσα στον Αύγουστο από την κλινική. Κύριο

Τρεις μήνες κοντά τώρα, σε μεγάλη δοκιμασία οι δικοί της και η ίδια, με κάποιες καλές ελπίδες για το μέλλον (όταν οι εγχειρήσεις φτάσουν τις... είκοσι). Προς το παρόν ακόμα χωρίς τηλεόραση και καθρέπτες.

Δυόμισι μήνες μετά την επίθεση με βιτριόλι, αλλεπάλληλα χειρουργεία και φρικτούς πόνους, τα πρώτα χαμόγελα έκαναν την εμφάνισή τους για την Ιωάννα και την οικογένειά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», η 34χρονη είναι πιθανό να πάρει εξιτήριο από το «Θριάσιο» νοσοκομείο ακόμη και μέσα στον Αύγουστο. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Ιωάννα υποβλήθηκε στο έβδομο κατά σειρά χειρουργείο. Ηταν μια επέμβαση στο αριστερό της χέρι που φέρει εγκαύματα από το καυστικό υγρό με το οποίο την περιέλουσε η δράστις της επίθεσης, ένα χειρουργείο που σύμφωνα με πληροφορίες πήγε καλά. Ωστόσο, η ψυχολογία της νεαρής παραμένει επιβαρυμένη.

Ειδικότερα, το έβδομο χειρουργείο που έκανε στο χέρι της προ ημερών ήταν και το τελευταίο σε αυτή την πρώτη φάση της προσπάθειας των γιατρών για αποκατάσταση των σοβαρών βλαβών που έχει υποστεί στο μάτι, στο πρόσωπο και στο σώμα. Το επόμενο διάστημα θα παραμείνει κλινήρης στο Θριάσιο μέχρι να επουλωθούν πλήρως οι πληγές και στη συνέχεια θα επιστρέψει στο σπίτι της στο Μοσχάτο.

Αυτό εκτιμάται ότι θα συμβεί μετά τα μέσα του Αυγούστου, κάτι που, αν μη τι άλλο, χαροποίησε την Ιωάννα, η οποία το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση, δεδομένου ότι οι πόνοι που νιώθει δεν έχουν υποχωρήσει πλήρως κι ότι η μάχη για να μην χάσει την όρασή της από το αριστερό μάτι δεν έχει κερδηθεί ακόμη. Παράλληλα, ψυχολογικά την επιβαρύνει ιδιαίτερα και η αγωνία που έχει για να δει στον καθρέφτη το πρόσωπό της, γεγονός για το οποίο την έχουν προετοιμάσει οι ειδικοί που βρίσκονταν στο πλευρό της το προηγούμενο διάστημα, αλλά αποτελεί ενδεχομένως και το δυσκολότερο κομμάτι ως προς την αποδοχή από την ίδια της εικόνας που θα έχει από εδώ και πέρα.

Το εξιτήριο που θα πάρει η Ιωάννα, πάντως, δεν σημαίνει ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος της αποκατάστασης, αφού θα ακολουθήσουν κι άλλα χειρουργεία σε μεταγενέστερο στάδιο για περαιτέρω αποκατάσταση της ζημιάς που έχει υποστεί.

Μαρτύριο και δοκιμασία διαρκής

Οι αφόρητοι πόνοι στο πρόσωπο και στο κορμί από τα εγκαύματα, το σοβαρό πρόβλημα στην όραση, η αγωνία για την αποκατάσταση των τραυμάτων και την εικόνα της, αλλά και η διαρκής εσωτερική μάχη που δίνει ως προς την ψυχολογία της για να σταθεί όρθια και να παραμείνει δυνατή, αποτελούν τη δύσκολη και σκληρή καθημερινότητα μιας νεαρής κοπέλας που το πρωί της 20ής Μαΐου ξεκίνησε για να πάει στη δουλειά της και έκτοτε βρέθηκε να βιώνει έναν εφιάλτη.

72 ημέρες μετά την επίθεση που σόκαρε το πανελλήνιο, η Ιωάννα παραμένει απομονωμένη σε ένα δωμάτιο στο Θριάσιο έχοντας νυχθημερόν στο πλευρό της τη μητέρα της (δεν έχει λείψει δευτερόλεπτο από δίπλα της), όπως φυσικά τον πατέρα της και τον αδερφό της. Καθ' όλο αυτό το διάστημα δεν είχε ουδεμία άλλη επικοινωνία με τον έξω κόσμο παρά μόνο με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν επιτυχώς την εξιχνίαση της επίθεσης εις βάρος της και τους δύο δικηγόρους της.

Ούτε κινητό τηλέφωνο, ούτε τάμπλετ, ούτε καν ραδιόφωνο. Ιδίως την εποχή που το όνομά της βρισκόταν στο επίκεντρο της επικαιρότητας, κάθε επαφή πέραν των γονιών της και του αδερφού της ήταν απαγορευτική. Αλλωστε, από το δωμάτιο της στο Θριάσιο από την πρώτη στιγμή απομακρύνθηκε η τηλεόραση, όπως και ο καθρέφτης από την τουαλέτα. Κι η αλήθεια είναι πως ακόμη δεν έχει δει το πρόσωπό της μολονότι το ζήτησε από την πρώτη στιγμή. Αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί, αφού μπορεί να δει τα σημάδια στο σώμα της, αλλά ακόμη δεν έχει βρεθεί απέναντι στον καθρέφτη...

Εντωμεταξύ, πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι νέα στοιχεία για την επίθεση με βιτριόλι εντοπίστηκαν στο φορητό υπολογιστή και στο δεύτερο κινητό της 35χρονης δράστριας.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τα στοιχεία που κατάφεραν να ανασύρουν από τις ηλεκτρονικές συσκευές οι ερευνητές των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να εδραιώνουν περισσότερο την κατηγορία σε βάρος της και παράλληλα να αποκαλύπτουν από πού προμηθεύτηκε το βιτριόλι και το αν είχε συνεργό που τη βοήθησε ακόμη και εν αγνοία του.

Η 35χρονη είναι προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές της Θήβας ενώ η Ιωάννα μεταφέρθηκε από το Θριάσιο στο Γενικό Νίκαιας, όπου εξειδικευμένοι οφθαλμίατροι δίνουν μάχη για να σώσουν το αριστερό της μάτι ενώ αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να υποβληθεί σε έβδομη χειρουργική επέμβαση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline