Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  13:27:52

Η «κατάρα» στην Αγιά Σοφιά συνεχίζεται μετά τον θάνατο του μουεζίνη. Αποκάλυψη βόμβα: «Χιλιάδες κρούσματα κορωνοϊού στην τελετή επαναλειτουργίας....». Κύριο

Οσα αποκαλυπτικά, που αποσιωπήθηκαν ευρύτερα στην Τουρκία από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ δήλωσε εμπειρογνώμονας δημόσιας υγείας σε κορυφαίο τουρκικό πανεπιστήμιο της Άγκυρα.

Η βάρβαρη και ανήθικη μετατροπή της σε μουσουλμανικό τζαμί του Αλλάχ και του Μωάμεθ δεν τους προστάτευσε. Το αντίθετο, τους σκιάζει το ανοσιούργημα κατά της Ορθοδοξίας. Περίπου 3.000 άτομα πιστεύεται ότι έχουν μολυνθεί με τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της τελετής επαναλειτουργίας στην Αγιά Σοφιά της Κωνσταντινούπολης στις 24 Ιουλίου, δήλωσε το Σάββατο Τούρκος εμπειρογνώμονας δημόσιας υγείας σε ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο.

Η παρουσία εκατοντάδων ασυμπτωματικών ασθενών στην τελετή τον περασμένο μήνα είναι πιθανό να οδηγήσει σε μόλυνση μεγάλης κλίμακας, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της ANKA, επικαλούμενο τον αναπληρωτή καθηγητή στο πανεπιστήμιο Hacettepe της Άγκυρας, Δρ Sarp Üner.
«Ένας απλός υπολογισμός δείχνει ότι θα υπήρχαν 1.000 ασθενείς εκεί... Εάν εξετάσουμε το ποσοστό μετάδοσης, αυτοί οι ασθενείς θα είχαν μολύνει μεταξύ 2.000 και 3.000 άλλους», δήλωσε ο Üner. «Πιστεύω ότι η συγκέντρωση στην Αγία Σοφία θα αυξήσει τα κρούσματα στην Κωνσταντινούπολη».

Η Τουρκία διοργάνωσε μια περίτεχνη τελετή για την μετατροπή του μνημείου του 6ου αιώνα σε τζαμί τον περασμένο μήνα, αφού το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας ακύρωσε διάταγμα της 10ης Ιουλίου 1934 που μετέτρεψε το βυζαντινό μνημείο σε μουσείο.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέδωσε μέσα σε λίγες ώρες διάταγμα για να μετατρέψει το μνημείο σε τζαμί, σε μια κίνηση που προκάλεσε τη διεθνή καταδίκη. Η πρώτη προσευχή της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε εκεί στις 24 Ιουλίου από χιλιάδες πιστούς, συμπεριλαμβανομένων ανώτατων κρατικών αξιωματούχων.

Οι επισκέπτες ήταν υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες και να διατηρήσουν την κοινωνική απόσταση με μόνο 1.000 VIP επισκέπτες να επιτρέπονται στον χώρο. Χιλιάδες άλλοι έκαναν την ιστορική προσευχή στην αυλή και τις γύρω περιοχές, όπου δεν παρατηρήθηκε η τήρηση της απαραίτητης απόστασης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline