Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  23:39:28

Τα 36 χρόνια η μέση ηλικία ασθενών, που επιπλέον μολύνουν πολλούς άλλους και το χειρότερο αθώους ηλικιωμένους. Το Μαξίμου μελετά ειδικό πρόγραμμα ενημέρωσης των επιπόλαιων νέων σε διακοπές. Κύριο

Ο υπουργός Υγείας αλλά και οι καθηγητές στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ευκολία μετάδοσης του κοροναϊού και συνιστούν στους πολίτες μέτρα προστασίας, να κρατούν αποστάσεις.

Μήνυμα στους πολίτες και ειδικά στους νέους στέλνει ο Βασίλης Κικίλιας με νέα του ανάρτηση στα social media.

Ο υπουργός Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ευκολία μετάδοσης του κοροναϊού και συνιστά στους πολίτες να κρατούν αποστάσεις.
«Η επικινδυνότητα του #κορονοϊού είναι η ευκολία μετάδοσής του. Αυτό συμβαίνει ακόμα και εάν είσαι νέος & νομίζεις πως είσαι άτρωτος. Ο Μέσος Όρος ηλικίας όσων έχουν νοσήσει τον Αύγουστο έχει κατέβει πια στα 36 χρόνια...» αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΟΔΥ: Αγώνας δρόμου για να σταματήσει η διασπορά του κορωνοϊού από τους νέους

Συντονισμένη ενημερωτική εκστρατεία για να μην πληγούν οι ευπαθείς

Ακόμη και με μαζική αποστολή ενημερωτικών μηνυμάτων μέσω της υπηρεσίας επείγουσας ειδοποίησης, το γνωστό μας 112, αλλά και με μεγάλη ενημερωτική καμπάνια, η οποία θα στοχεύει στους νεαρούς συμπολίτες μας, έχουν αποφασίσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ) μμ εεγκρ9ση του Μαξίμου, Φιλοδοξούν, μέσα σε κλίμα αγωνίας να προσπαθήσουν να ανατάξουν πάραυτα το μαζικό όσο και επικίνδυνο φαινόμενο των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με το οποίο νέοι και νέες, που επιστρέφουν από τους τόπους των διακοπών τους στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας ευθύνονται κυρίως για την αυξημένη διασπορά του νέου κορωναϊού SARS – COV 2 στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Αυτό αναφέρει σήμερα στο parapolitika.gr ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος προειδοποιεί επίσης με έκδηλη ανησυχία ότι «κινδυνεύουμε αυτή η διασπορά του νέου κορωναϊού, προερχόμενη από νέους και νέες που επιστρέφουν από τις διακοπές τους, να φτάσει τελικά στους συνανθρώπους μας οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και στους ηλικιωμένους. Αυτή η πορεία είναι πολύ εύκολο να ακολουθηθεί και οφείλουμε να λάβουμε μέτρα, τόσο με την αποστολή κι άλλων Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) στα νησιά μας, προκειμένου να αυξήσουμε την διενέργεια των δειγματοληψιών για τεστ, όσο και με την άμεση ενημέρωση του εν λόγω νεανικού πληθυσμού της χώρας μας».

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η είδηση, σύμφωνα με την οποία ειδικευόμενη γιατρός, ηλικίας 27 ετών, έχει ήδη διασωληνωθεί και νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας, με βαριά συμπτώματα της νόσου COVID – 19!

Η διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας λόγω COVID-19 είναι μία 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός χειρουργικής. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ η 27χρονη εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα κορωνοϊού, όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική. Το ίδιο συνέβη και με νεαρή εργαζόμενη στο γηροκομείο της Θεσσαλονίκης που πήγε σε συναυλία στη Χαλκιδική, όπου επιστρέφοντας κόλλησε σε 36 γέροντες του γηροκομείου..

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline