Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρίσιμες ημέρες μέχρι το Δεκαπενταύγουστο

Κρίσιμες για την εξέλιξη της πανδημίας χαρακτήρισε τις επόμενες ημέρες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, που έκανε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα συνεπείς ως προς την εφαρμογή των μέτρων και τον Δεκαπενταύγουστο.

Οπως τόνισε, «τα φαινόμενα χαλάρωσης, όσο ασήμαντα και εάν πιστεύουμε ότι είναι, δρουν αθροιστικά, τροφοδοτώντας την ίδια την πανδημία. Αντίθετα οι αποστάσεις, η χρήση μάσκας, το πλύσιμο των χεριών, η αποφυγή του συνωστισμού σπάνε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Και αυτή τη στιγμή αυτό πρέπει να κάνουμε. Να σταματήσουμε με τη συμπεριφορά μας τη διασπορά του ιού.

Για να μη βρεθούμε αντιμέτωποι σε μερικές ημέρες με ένα ισχυρό δεύτερο κύμα της πανδημίας». Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή από την εξέλιξη της πανδημίας «δεν υπάρχει κανένας λόγος απόλυτου πανικού. Υπάρχει όμως λόγος απόλυτης εγρήγορσης και επιφυλακής». Και πρόσθεσε, «αντιλαμβανόμαστε την ιδιαιτερότητα της περιόδου και των χαρακτηριστικών που τη συνοδεύουν, την ανάγκη για ξεκούραση, για χαλαρότητα. Δεν λέμε μην ξεκουραστείτε, λέμε να γίνει αυτό με προσοχή».

Σχετικά με την υποχρέωση προσκόμισης αρνητικού τεστ για τους εισερχομένους στη χώρα από τα χερσαία σύνορα και για όσους εισέρχονται με πτήσεις από Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία και Μάλτα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι το μέτρο δεν αφορά παιδιά έως 10 ετών.

Πολυμέσα