Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  12:36:46

Δίκη Χρυσής Αυγής: Επτά χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα, μετά 5,5 χρόνια με ...422 συνεδριάσεις, η απόφαση στις 7 Οκτωβρίου για τους 68. Όμως, η εισαγγελέας δεν τη θεωρεί εγκληματική οργάνωση και ζήτησε τις απαλλαγές για τους ...62. Κύριο

Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν αποφυλακιστεί μοιραία λόγω λήξεως του 18μηνου της προσωρινής κράτησης. Μαζί μ' αυτούς και ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα. Οι ηγέτες και βουλευτές της Χρυσής Αυγής ουδέποτε προσήλθαν στο δικαστήριο ως κατηγορούμενοι.

Επτά ακριβώς χρόνια, μετά τη στυγερή δολοφονία και εγκληματική δραστηριότητα με πολλά θύματα και σοβαρούς τραυματίες. Μετά από 5,5 χρόνια συνεδριάσεων, μακρόσυρτων , με τρόπο πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικό, τέλειωσε η δίκη για τη Χρυσή Αυγή, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου -

Η εισαγγελέας, προκαλώντας κατάπληξη , είχε υποστηρίξει ότι δεν υφίσταται το αδίκημα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και κατά συνέπεια όλα τ α ηγετικά στελέχη, με επικεφαλής τον φυρερίσκο Νικ. Μιχαλολιάκο και άλλους φιλοναζιστές, δεν είχαν καμία ποινική ή και ηθική ευθύνη για την τραμπούκικη, έκνομη, δολοφονική δράση- συγκρότηση. της οργάνωσης.
Περίπου 5,5 χρόνια μετά την έναρξη της δίκης για τη Χρυσή Αυγή το δικαστήριο θα ανακοινώσει και την τελική ετυμηγορία του για τους 68 κατηγορούμενους της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Μαρία Λεπενιώτη η έδρα θα ανακοινώσει την απόφασή της στις 7 Οκτωβρίου του 2020. Σήμερα ολοκλήρωσε την αγόρευση του και ο συνήγορος υπεράσπισης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Τάκης Μιχαλόλιας.

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελέας της έδρας στη σχετική πρότασή της προς το δικαστήριο είχε αναφέρει πως δεν υφίσταται το αδίκημα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης το οποίο αντιμετωπίζουν οι 65 από τους 68 συνολικά κατηγορούμενους της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ένοχοι για κακούργημα θα πρέπει να κηρυχθούν μόλις έξι κατηγορούμενοι της υπόθεσης και συγκεκριμένα ο Γιώργος Ρουπακιάς που έχει ομολογήσει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και πέντε ακόμη πρόσωπα, που αντιμετωπίζουν κατηγορία για την επίθεση σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων.

Οικογένεια Φύσσα: Η ώρα της απόφασης έφθασε – Μονόδρομος η καταδίκη της Χ.Α.

Στις 7 Οκτωβρίου του 2020 αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Την εξέλιξη αυτή, έσπευσε να σχολιάσει και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, ο οποίος έχασε τη ζωή του τον Σεπτέμβριο του 2013, στο Κερατσίνι.

«Μετά από 5,5 βασανιστικά χρόνια δικαστικής διαδικασίας, κατά την οποία δεχθήκαμε έως και ύβρεις και απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων, εμείς, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα αναμετρηθήκαμε κατά πρόσωπο με το τέρας του ναζισμού και σταθήκαμε όρθιοι» ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Και πρόσθεσε: «Η ώρα της απόφασης έφτασε. 7 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11.00. 7 μαρτυρικά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, για εμάς η συνολική καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α. είναι μονόδρομος».

«Την ημέρα της απόφασης καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσους δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα του Εφετείου» κατέληξε η οικογένεια του αδικοχαμένου μουσικού.
Υπενθυμίζεται ότι η δολοφονία του 34χρονου αποτέλεσε το έναυσμα για το ξετύλιγμα της υπόθεσης και τη δίωξη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν αποφυλακιστεί μοιραία λόγω λήξεως του 18μηνου της προσωρινής κράτησης. Μαζί μ' αυτούς και ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline