Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:14:14

Λυμφατικό το ...λαϊκό κίνημα κατά της χρήσης μάσκας, ιδιαίτερα στα σχολεία. Ούτε 300 στο Σύνταγμα. Παιδομάζωμα 200 σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Κύριο

Ποικιλόμορφη συγκέντρωση γονέων στο Σύνταγμα από αρνητές κάθε είδους, αναρχικούς έως θρησκόληπτους. - «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο».

Πολέμιοι της μάσκας ζητούν να αρθεί το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης τους στα σχολεία – Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα έγινε μετά από διαδικτυακό κάλεσμα και κάλυψε μόνο λίγο από το δεξιό μέρος από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα δεν προσήλθαν περισσότεροι από τρακόσους, γονείς και οπαδούς που τάσσονται κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία και είναι ενάντια στην επιβολή μέτρων προστασίας και πρόνοιας στα σχολεία . Στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα μαζί με πολλά γυναικόπαιδα δεν συγκεντρώθηκαν πάνω από 200 άτομα, στο Αίγιο μόλις πενήντα (μετά από προσκλητήριο του πρώην Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων) και ελάχιστοι άλλοι επίσης σε διάφορες πόλεις, μετά από διαδικτυακά προσκλητήρια φανατικών, επιπόλαιων ή και ανεύθυνων.

Όλα ξεκίνησαν από ένα διαδικτυακό κάλεσμα ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης για τη χρήση μάσκας. Οι «πολέμιοι» της μάσκας με σύνθημά τους: «ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΕΣΤ» και «ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» θέλουν να στείλουν το δικό τους μήνυμα την ώρα που τα κρούσματα καθημερινά παραμένουν σε τριψήφιο αριθμό.

Μια από τις διαδικτυακές αφίσες για την κινητοποίηση

Το θέμα της χρήσης μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία, το οποίο αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, έπειτα από υπόδειξη της επιτροπής για τον κορωνοϊό, εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις σε μερίδα γονέων και πολιτών στη χώρα.

Ανάμεσά τους, διακρίνονται ορισμένοι με μάσκες προβάτων, σε έναν συμβολισμό που υποστηρίζει πως η όλη πανδημία του κορωνοϊού είναι «στημένη», όπως υποστηρίζουν αρκετοί από τους ανθρώπους βρέθηκαν στο Σύνταγμα.

Ανάμεσα στα πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές, υπήρχε και κάποιο που υποστήριζε πως αντί για μάσκες στα παιδιά, όσο βρίσκονται στο σχολείο, θα πρέπει η κυβέρνηση να μειώσει την κατανάλωση του κρέατος από τους πολίτες.

Οι μερικές εκατοντάδες διαδηλωτών ενάντια στη χρήση μάσκας στο σχολείο, παρατάχθηκαν στο Σύνταγμα και πέριξ της ελληνικής Βουλής το απόγευμα της Κυριακής, ωστόσο, από όσο μπορεί κανείς να συμπεράνει από τις φωτογραφίες της διαδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι δεν φαίνεται να νοιάζονταν να τηρήσουν τις σχετικές αποστάσεις.

Ανάμεσα στα «χάπενινγκ» της διαδήλωσης ήταν και η ρίψη δεκάδων μασκών μιας χρήσης στο οδόστρωμα, τις οποίες μια γυναίκα διαδηλωτής ποδοπατούσε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.
Πολλά από τα πλακάτ στη διαδήλωση υποστήριζαν πως οι μάσκες σε μαθητές βλάπτουν την υγεία των παιδιών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline