Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  06:57:17

Σε διαρκή επιφυλακή στον Εβρο

Σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή για ένα νέο κύμα μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο, βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές που παρατηρούν ότι τα τελευταία 24ωρα έχουν αρχίσει να πυκνώνουν οι ροές.

Με δεδομένη την αύξηση περί το 20% στην κινητικότητα που παρατηρείται στον Έβρο, οι Αρχές τηρού πλήρως όλα τα πρωτόκολλα ώστε, για μία ακόμη φορά, να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν πλήρως απέναντι στην πρόκληση που φέρνει ενδεχόμενο νέο μεταναστευτικό κύμα. Άλλωστε, πρόκειται για μια περίοδο όπου η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας βρίσκεται στα ύψη και, υπό αυτό το πρίσμα, άπαντες παραμένουν σε εγρήγορση για τυχόν νέες προκλήσεις του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, εις βάρος της χώρας μας.

Σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, διακινητής στις Φέρρες δείχνει τουλάχιστον 12 άτομα να στοιβάζονται σε αυτοκίνητα. Μάλιστα, αρκετοί εκ των μεταναστών που συλλαμβάνονται, υποβάλλουν αίτημα πολιτικού ασύλου, ενώ υποστηρίζουν ότι ήταν κρατικοί λειτουργοί στην Τουρκία. Η κατάσταση δημιουργεί ανησυχίες για ενδεχόμενο κύμα επιχείρησης παράνομης εισβολής μεταναστών στη χώρα. Για τον σκοπό αυτό έχουν ληφθεί μέτρα επιπλέον θωράκισης του Έβρου.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι περιπολίες είναι αυξημένες τόσο μέσα στον ποταμό όσο και στις παραποτάμιες περιοχές, από δύο ομάδες τύπου ΕΚΑΜ, 30 ατόμων η μία. Οι δυνάμεις θα ενισχυθούν με τους συνοριοφύλακες που προσλήφθηκαν πρόσφατα, ενώ θα έχουν ως έδρα την Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη. Μέριμνα υπάρχει και για τα νησιά, όπου οι δυνάμεις θα ενισχυθούν με 530 συνοριοφύλακες που προσελήφθησαν το τελευταίο διάστημα. Την ίδια ώρα, έχει ανοίξει ο δρόμος για την κατασκευή νέου φράχτη στον Έβρο αλλά και την ενίσχυση του παλαιότερου, μετά και την υπογραφή και της σύμβασης με τέσσερις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.

Ο φράχτης αναμένεται πως θα παραδοθεί τμηματικά σε διάστημα 5-8 μηνών, πράγμα που κρίθηκε απαραίτητο μετά τα γεγονότα της παράνομης εισβολής του περασμένου Μαρτίου, ενώ οι αρμόδιες αρχές συμφώνησαν ότι υπάρχει ανάγκη για να δημιουργηθεί νέος φράχτης, στα ευάλωτα σημεία των χερσαίων τμημάτων στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline