Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:39:25

Επίμονος, καθημερινός στόχος το «απομονωμένο» Καστελόριζο. Καθώς το «Orus Rei» πλησιάζει εκεί και έρχεται η θαρραλέα επίσκεψη Σακελλαροπούλου την Κυριακή. «Ελλάδα και Γαλλία κάνουν παράνομες περιπολίες στο Καστελόριζο». Κύριο

Εκδήλωση - πρόκληση στη Σμύρνη από τους «Γκρίζους Λύκους», συνεταίρους του Ερντογάν, για τα Δωδεκάνησα, που ανήκουν στην.... Τουρκία.

«Γεμάτο κομάντο το Καστελόριζο», αναφέρεται σε δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak, με καθημερινή τη ρητορεία Ερντογάν και υπουργών να θεωρούν πρόκληση, κάρφος στους οφθαλμούς τους το απομονωμένο ακριτικό μας νησί..

Οργιάζει η προπαγάνδα του τουρκικού Τύπου, που πότε απειλεί, πότε καταφεύγει σε στρέβλωση του διεθνούς δικαίου και πότε μεταδίδει Serlet news περί δήθεν παράνομων περιπολιών στο Καστελλόριζο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με τη βοήθεια των Γάλλων.

Με τον προκλητικό τίτλο «Η Ελλάδα δεν κάθεται ήσυχα: Σκάφη Zodiac βαριά εξοπλισμένα κάνουν παράνομες περιπολίες στο Καστελόριζο», η τουρκική φιλοκυβερνητική Yeni Safak «ενοχλείται» από την παρουσία ταχύπλοων σκαφών του Ελληνικού Στρατού στα νερά του Καστελόριζου.
«Η Αθήνα με στήριξη από τη Γαλλία κλιμακώνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα αύξησε τη στρατιωτική της κινητικότητα στο νησί Καστελόριζο, που είναι το πλέον κοντινό κομμάτι στην Τουρκία και πρέπει να είναι άοπλο. Έλληνες στρατιώτες εγκαταστάθηκαν στο νησί Καστελόριζο που βρίσκεται στα 2,1 χιλιόμετρα από το Κας του νομού Ατταλείας. Στο νησί εμφανίστηκαν φορτηγά που μετέφεραν ειδικές δυνάμεις, ενώ παρατηρήθηκε πως έκαναν συντήρηση στις στρατιωτικές θέσεις» αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Ακολουθώντας πιστά τη γραμμή της Άγκυρας για το Καστελόριζο, η Γενί Σαφάκ, και η πλειοψηφία των τουρκικών ΜΜΕ, στοχοποιεί μεθοδικά το μικρό νησί, δημιουργώντας «κλίμα» στην τουρκική κοινή γνώμη, θυμίζοντας έντονα σκηνικό... Ιμίων.

Τις τελευταίες μέρες δημοσιογραφικές αποστολές από μεγάλα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα βρίσκονται στο Κας, στα τουρκικά παράλια απέναντι από το Καστελόριζο, και με συνεχείς ανταποκρίσεις και ζωντανές συνδέσεις επιχειρούν να μεταφέρουν στην τουρκική κοινή γνώμη, κλίμα απειλής από την Ελλάδα, παρουσιάζοντας το νησί ως... «ξεκομμένο βράχο», που η χώρα μας παράνομα έχει στρατιωτικοποιήσει, για να βάλει «χέρι» στη «Γαλάζια Πατρίδα».

Στο στόχαστρο του Ερντογάν το Καστελλόριζο

Η προαναγγελία μέσω της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ για παράταση της παράνομης τουρκικής Navtex μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου προκειμένου να συνεχίσει να «κόβει βόλτες» το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσογείο, αποδεικνύει ότι η Άγκυρα θέλει να κλιμακώσει τις προκλήσεις , να δημιουργήσει τετελεσμένα και να σύρει την Ελλάδα σε έναν διάλογο με τους δικούς της όρους.
Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ακολουθώντας κατά γράμμα τη στρατηγική της Άγκυρας να στοχοποιήσει το Καστελλόριζο.

Μιλώντας μετά το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε για τέσσερις ώρες, ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «στην Ανατολική Μεσόγειο θέλουν να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας με ένα μικρό νησί μερικών χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων».

«Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί αυτό» πρόσθεσε, σύμφωνα με το Anadolu.
Παράλληλα, ο Ερντογάν εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Αθήνας με... άρωμα πολέμου. «Για την ανεξαρτησία της Τουρκίας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τη διπλωματία και τη στρατιωτική ισχύ» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:
«Τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα. Όταν έρθει η ώρα ελπίζω να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα. Ας δούμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Εκδήλωση - πρόκληση στη Σμύρνη από τους «Γκρίζους Λύκους», συνεταίρους του Ερντογάν, για τα Δωδεκάνησα, που ανήκουν στην.... Τουρκία

Οι ακροδεξιοί Γκρίζοι Λύκοι του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, στενού πολιτικού σύμμαχου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προγραμματίζουν για αύριο Τετάρτη πορεία στη Σμύρνη με την οποία ζητούν να δοθούν τα Δωδεκάνησα στην Τουρκία.

Η επιλογή της ημερομηνίας που πραγματοποιείται η πορεία δεν είναι τυχαία καθώς η συγκεκριμένη ημέρα, η 9η Σεπτεμβρίου, έχει καθιερωθεί στην Τουρκία ως η ημέρα που οι δυνάμεις του Κεμάλ εισήλθαν το 1922 στη Σμύρνη και ξεκίνησε ο διωγμός του κατά κύριο λόγο ελληνικού, αλλά και αρμενικού, πληθυσμού της πόλης.

Στο πλαίσιο της πορείας, εκπρόσωποι του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης των Γκρίζων Λύκων από του 81 νομούς της Τουρκίας θα συγκροτήσουν 12 επιτροπές, μία για κάθε ένα από τα Δωδεκάνησα και θα πραγματοποιήσουν πορεία από το κέντρο της Σμύρνης προς την παραλία, στο σημείο, όπως λένε, έριξαν οι Τούρκοι τον ελληνικό στρατό στη θάλασσα.

«Η Ελλάδα και τα σκληρά αφεντικά που βρίσκονται από πίσω της δυναμιτίζουν το καθεστώς των Δωδεκανήσων στην προσπάθειά τους να πολιορκήσουν την Τουρκία. Τεκμηριώνουν το κενό στο καθεστώς ιδιοκτησίας τους. Η Τουρκία έχει στα Δωδεκάνησα δικαιώματα, λόγο, μνήμες, ανεξίτηλα ίχνη. Λαμβάνοντας υπόψη τι συνέβη από το 1912 έως σήμερα, είναι εντελώς αντίθετο με το εθνικό πνεύμα να αρνηθούμε και να παραμελήσουμε τα δικαιώματά μας στα Δωδεκάνησα» αναφέρει σε ιδιαίτερα προκλητικό ύφος ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

«Τα νησιά αυτά αφαιρέθηκαν από εμάς μας με τρόπο άδικο, ανήθικο και παράνομο. Το καθεστώς το Δωδεκανήσων πρέπει να επανεξεταστεί. Το πρόβλημα του Αιγαίου που έχουμε με την Ελλάδα στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από μία άλλη διάσταση που έλαβε το πρόβλημα των Δωδεκανήσων» συμπληρώνει ο στενός πολιτικός σύμμαχος του Προέδρου Ερντογάν, του οποίου η πολιτική επιβίωση μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 εξαρτάται εν πολλοίς στην υποστήριξη των Γκρίζων Λύκων.

«Σε πρώτη φάση στόχος μας είναι στις εννέα του ένατου μήνα την ενάτη ώρα, δηλαδή στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, να κάνουμε μία πορεία αποφασιστικότητας για την ανεξαρτησία, στο σημείο που ρίξαμε τον εχθρό στη θάλασσα στη Σμύρνη, έχοντας 81 (σ.σ. όσοι οι νομοί της Τουρκίας) συντρόφους ιδεαλιστές σε καθεμία από τις δώδεκα επιτροπές που θα εκπροσωπούν τα Δωδεκάνησα. Πιστεύω ότι οι νέοι Τούρκοι νέοι ιδεαλιστές (Γκρίζοι Λύκοι) θα συνεισφέρουν με ενθουσιασμό στην απαραίτητη προετοιμασία και εργασία από σήμερα. Να θυμάστε ότι εάν εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας, θα χάσουμε την τιμή μας. Η τιμή, από την άλλη πλευρά, είναι η ψυχή του έθνους, η εγγύηση της ύπαρξής του, είναι ζήτημα επιβίωσης και υπερηφάνειας» αναφέρει επίσης ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline