Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  17:28:15

Τουρκικές δημοσιογραφικές αποστολές στα Δωδεκάνησα

Παράλληλα με τις προκλητικές εκδηλώσεις των Γκρίζων Λύκων στη Σμύρνη, Τούρκοι δημοσιογράφοι του φιλοκυβερνητικού τηλεοπτικού σταθμού ATV έβγαλαν ρεπορτάζ απέναντι από τη Σύμη ότι η Ελλάδα εξοπλίζει το νησί.


Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον Alpha 98,9 ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού κάθε χρόνο η Σύμη με την Τουρκία διοργανώνουν έναν κολυμβητικό αγώνα με τη συμμετοχή Ελλήνων και Τούρκων κολυμβητών, στο πλαίσιο της ελληνοτουρκικής φιλίας. Φέτος δεν μπορούσε να γίνει λόγω κορωνοϊού και λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μας.

«Έτσι, θεώρησε ο δήμαρχος απέναντι ότι πρέπει να κάνει αυτή τη γιορτή με Τούρκους κολυμβητές και να σηκώσει μία ελληνική και μία τουρκική σημαία και να γράψει ότι "η ειρήνη θα κερδίσει"», κάνει γνωστό ο Λευτέρης Παπακαλοδούκας.
«Επειδή όμως έπρεπε να αντιδράσει ο σουλτάνος έστειλε δημοσιογράφους απέναντι από τη Σύμη και να κάνουν σχόλιο ότι το νησί έχει γεμίσει με στρατιώτες, ότι είναι έτοιμη για πόλεμο με τα απέναντι παράλια. Το κάνει μόνο και μόνο επειδή ο δήμαρχος δεν ανήκει στη δική του παράταξη», υποστηρίζει ο δήμαρχος Σύμης.

«Εξήγησα βέβαια στους ανθρώπους ότι εμείς τον στρατό τον έχουμε για να αμυνθούμε γιατί εσείς είστε επιθετικοί, όχι εμείς. Εμείς δεν διεκδικούμε κάτι. Το κατάλαβαν βέβαια οι άνθρωποι και ξέρουν ποιος είναι ο Ερντογάν», κατέληξε.
Είχε προηγηθεί ανάλογο ρεπορτάζ σχετικά με το Καστελόριζο του κρατικού δικτύου TRT με τηλεφακό από τις τουρκικές ακτές του Κας (Αντίφελλος) και προσπάθεια του ανταποκριτή και του φωτογράφου του κρατικού πρακτορείου Anadolu να μεταβούν στο ίδιο νησί.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline