Τρίτη 16 Απριλίου 2024  21:01:36

Τρίτη δημοσκόπηση από προχθές με κυριαρχία Μητσοτάκη με 63% έναντι Τσίπρα στο 31%. Διπλάσια υπεροχή από ΝΔ, με πάνω από 40% και ΣΥΡΙΖΑ κάτω από 20%. Κύριο

Παράλληλες οι δημοσκοπήσεις, με ψαλίδα 20 μονάδων ανάμεσα σε ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ της Marc για τον Alpha και της Interview για τη Βεργίνα «ψαλίδα» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

Καμπανάκι για την Κυβέρνηση το αρνητικό 44,5% για τους χειρισμούς στην οικονομία, έναντι του θετικού μόνο 50,3 . Επίσης και το 34% που κρίνει αυστηρά τα μέτρα για τον κορωνοιό έναντι 43%που τα κρίνει ως αναγκαία.

Ακλόνητο ,ισχυρό και συνεχώς διευρυνόμενο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενέργησε η Marc για λογαριασμό της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα". Την τρίτη κατά το τελευταίο διήμερο, που αποκαλύπτει τις πολιτικές συνέπειες-εξελίξεις του καλοκαιριού. Σε βάρος οι περισσότερες της Αντιπολίτευσης και καθώς η Κυβέρνηση βρίσκεται στον 15ο μήνα διακυβέρνησης, Πιο συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 40,1%, έναντι 19,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν, καθηλωμένα γενικά το ΚΙΝΑΛ με 6,4%, το ΚΚΕ με 5,1%, η Ελληνική Λύση με 3,0%, το ΜέΡΑ24 μόνο με 1,5% και οι Έλληνες Για Την Πατρίδα με 1,3%. Άλλο Κόμμα απάντησε το 3,2% των ερωτηθέντων, Άκυρο-Λευκό το 1,8%, Αποχή το 4,8%, ενώ ένα ποσοστό 13,0% δηλώνει αναποφάσιστο.

Διαμετρικά αντίθετες οι δημοτικότητες Μητσοτάκη-Τσίπρα

Το 63% των συμμετεχόντων στην έρευνα εξέφρασε θετική και μάλλον θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τις αρνητικές και μάλλον αρνητικές γνώμες να περιορίζονται στο 34,4%. Στον αντίποδα, το 66,3% των ερωτηθέντων έχει αρνητική και μάλλον αρνητική γνώμη για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το 31,1% να εκφράζει θετική και μάλλον θετική γνώμη.

Γνώμες αντίθετες και για κυβέρνηση- ΣΥΡΙΖΑ

Παρότι έχουν περάσει 14 μήνες από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, η κυβέρνηση συνεχίζει να συγκεντρώνει τις θετικές γνώμες του κοινού. Πιο συγκεκριμένα το 62,5% των ερωτηθέντων εκφράζει θετική και μάλλον θετική γνώμη για την κυβέρνηση, έναντι 36,1% που έχει αρνητική ή μάλλον αρνητική γνώμη. Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι αρνητικές γνώμες υπερκεράζουν αυτές της κυβέρνησης, καθώς το 77,1% των ερωτηθέντων βλέπουν αρνητικά ή μάλλον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έναντι ενός ισχνού 20,0% που έχει θετική ή μάλλον θετική άποψη.

Οι απόψεις για κορωνοϊό, ελληνοτουρκικά, οικονομία

Όσον αφορά το θέμα του κορωνοϊού, το 44,6% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά στην προοπτική να κάνει το εμβόλιο για τον ιό, ενώ το 28,5% εξέφρασε επιφυλάξεις, την ώρα που το 26,9% απάντησε αρνητικά. Πάντως το 74,3% θεωρεί τον κορωνοϊό υπαρκτό και επικίνδυνο, ενώ ένα ποσοστό 23,9% θεωρεί τον ιό υπαρκτό αλλά όχι πιο επικίνδυνο από μια απλή γρίπη. Τέλος ένα ποσοστό 1,2% θεωρεί ότι δεν υπάρχει ο κορωνοϊός, ενώ το 0,6% των ερωτηθέντων δεν εξέφρασε άποψη.

Σε σχέση με την ένταση με την Τουρκία, το 38,1% ζήτησε σκληρότερη στάση, έναντι του 59,1% που δήλωσε επιμονή στον διάλογο. Όσον αφορά την αξιολόγηση της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά, το 59,6% έχει θετική ή μάλλον άποψη, έναντι του 35,0% του έχει αρνητική ή μάλλον αρνητικά άποψη.
Η κυβέρνηση κρίνεται οριακά θετικά για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού, με 50,3% έναντι 44,5%, Αντίθετα, η κυβέρνηση συγκεντρώνει 73,1% θετικών κρίσεων στην συνολική αντιμετώπιση της πανδημίας, έναντι 25,5% αρνητικών. Τέλος, το 66,1% των ερωτηθέντων συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί με τη χρήση μάσκας στα σχολεία, ενώ το 28,5% διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί με τη χρήση της.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline