Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  13:29:13

Αττική, η επίφοβη περιφέρεια. Μάσκες παντού, τώρα και σε εξωτερικούς χώρους -από ουρές σε ΔΕΚΟ, στάσεις συγκοινωνιών, πλατείες, παρέες πεζοπόρων, συναυλίες, θερινά σινεμά, λαϊκές αγορές, θέατρα και Ηρώδειο ακόμα. Κύριο

Ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων στην Αττική, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς η επιδημιολογική εικόνα του Λεκανοπεδίου είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη. Εκατοντάδες στα νοσοκομεία και σε περίθαλψη κατ'οίκον, με δεκάδες στις ΜΕΘ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 310 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Ελλάδα, τα 197 εντοπίστηκαν στην Αττική, αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι από τα στοιχεία για την αύξηση των κρουσμάτων προκύπτει ότι η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται μεταξύ μέτριου και υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου.

Εξήγησε ότι παρότι αντιστοιχούν τρία κρούσματα σε 100.000 κατοίκους, το αποτέλεσμα της ιχνηλάτησης δείχνει ότι μεγάλος αριθμός των στενών επαφών τους έχει μεγάλη κινητικότητα μεταξύ δήμων, ενώ ανησυχία προκαλεί και η αύξηση των ατόμων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Με βάση τα παραπάνω αλλά και την υψηλή πληθυσμιακή πυκνότητα της Αττικής και πάντα μετά από εισήγηση των ειδικών πάρθηκε η απόφαση για την ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων.

ΟΙ ΕΞI ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

Τα έξι μέτρα που τίθενται σε ισχύ στην Αττική και θα ισχύσουν από τις 16 έως τις 30 Σεπτεμβρίου:

1. Σε όλες τις συναυλίες που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους τίθεται όριο πληρότητας 50%, υποχρέωση για παρακολούθηση αποκλειστικά από καθήμενους, υποχρεωτική χρήση μάσκας, απαγόρευση αλκοόλ και καπνίσματος.

2. Σε ό,τι αφορά τα Κέντρα Διασκέδασης (μπουζούκια, ορχήστρες) με ζωντανή μουσική, αναστέλλεται η λειτουργία τους για 14 ημέρες.

3. Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία θερινών και χειμερινών κινηματογράφων και θεάτρων τίθεται όριο πληρότητας 60% και υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την είσοδο και την έξοδο όπως και κατά τη διάρκεια της παράστασης από τους θεατές.

4. Ορίζεται ως υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς) όπως και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων (πχ πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα, πορείες, διαδηλώσεις, εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων) όπου δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας της απόστασης του 1,5 μέτρου. Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους υπόλοιπους ανοιχτούς υπαίθριους χώρους,.

5. Καθορίζεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών στο 50%, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για παραγωγούς και καταναλωτές, με 3 μέτρα απόσταση πάγκων (και με δυνατότητα παράλληλης λειτουργίας της αγοράς στην ίδια περιοχή εντός της ίδιας εβδομάδας)

6. Ορίζεται όριο 6 ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα των ΚΥΕ

Υπενθυμίζεται ότι παραμένει σε ισχύ ο κανόνας των 50 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις, όπως και το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 10:00 πμ, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα καταστήματα τροφίμων κλπ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline