Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:31:28

Υποδείξεις επιβίωσης από τον Ν. Χαρδαλιά στα συνήθη θύματα μολύνσεων, τους 65 χρόνων και άνω. «Αποφεύγετε τις μαζικές συγκοινωνίες, τις πολλές παρέες, τις επαφές με νεαρούς και μαθητές. Καμία έξοδος χωρίς τη μάσκα σας». Κύριο

Ιδιαίτερη σύσταση επιβίωσης από τον κορωνοιό, προσοχή στις επαφές και εξόδους, εμμονή στη χρήση μάσκας στους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των νέων έκτακτων μέτρων για την Αττική για τις επόμενες 14 μέρες.

Αίσθηση προκάλεσε η ειδική αναφορά- ενημέρωση-φροντίδα για μεγαλύτερη προφύλαξη στους ηλικιωμένους 65 ετών και άνω απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των νέων έκτακτων μέτρων για την Αττική για τις επόμενες 14 μέρες.
Η χρήση μάσκας όπως είπε δεν αφορά μόνο τους κατοίκους της Αττικής αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά οι εν λόγω πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους υψηλής συνάθροισης και συγκεκριμένα δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, τράπεζες, λαϊκές αγορές και σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Να μη μετακινούνται δηλαδή με αυτά, να μην προσέρχονται σε αυτές τις μαζικές συνάξεις της καθημερινότητας, όπως οι στάσεις των λεωφορείων, ΜΕΤΡΟ, Ηλεκτρικού κλπ.

«Ο ιός είναι εδώ», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς τονίζοντας ότι πολλές από τις δραστηριότητες συμβάλλουν στην αύξησή των κρουσμάτων.
Παράλληλα, ειδικά για την Αττική ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς), καθώς και σε ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχουν συναθροίσεις (πχ πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα, πορείες – διαδηλώσεις, εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων) όπου δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας της απόστασης 1,5 μέτρου.
Το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύσει από αύριο και για 14 μέρες.

ΟΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ
Περίπου το 41% των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω εμβολιάστηκαν κατά της γρίπης στην ΕΕ το 2018, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Μεταξύ των 23 κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν πρόσφατα στοιχεία, υπήρχαν σημαντικές διαφορές στο μερίδιο ατόμων που εμβολιάστηκαν κατά της γρίπης: περίπου 7 στα 10 άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω (69%) εμβολιάστηκαν στην Ιρλανδία, με ελαφρώς χαμηλότερα ποσοστά στις Κάτω Χώρες (63%), στην Πορτογαλία (61%, στοιχεία 2017) και στο Βέλγιο (59%), ενώ λιγότερο από το 10% του ηλικιωμένου πληθυσμού εμβολιάστηκε στη Λετονία (8%).
Στην Ελλάδα το ποσοστό 56,2%. Δεν υπάρχουν δεδομένα για την Κύπρο από το 2004.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline