Σάββατο 20 Απριλίου 2024  09:16:19

Το δύσκολο τριήμερο από τη Θεσσαλία και κάτω

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ, προειδοποιώντας για την κακοκαιρία που θα επικρατήσει στην κεντρική και νότια Ελλάδα από το απόγευμα της Πέμπτης.


Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ κακοκαιρία θα επικρατήσει στην κεντρική και νότια Ελλάδα από το απόγευμα της Πέμπτης (17-09-2020) που θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.
Πιο αναλυτικά έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

Την Πέμπτη (17-09-2020) από το απόγευμα, στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο κυρίως στα δυτικά τμήματα της.
Την Παρασκευή (18-09-2020) στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ θα επηρεαστούν οι δυτικές Κυκλάδες. Στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά.

Το Σάββατο (19-09-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και πιθανόν την Κρήτη. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Σημειώνεται ότι η κακοκαιρία που αναμένεται να χτυπήσει την χώρα μας τις επόμενες ώρες έχει ονομαστεί από τους επιστήμονες «Ιανός» και κύρια χαρακτηριστικά της είναι οι έντονες καταιγίδες και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι ιδιαίτερα σε θαλάσσια τμήματα, όπου ενδέχεται να φτάσουν σε επίπεδα θύελλας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline