Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:01:14

Μετά τα νοσοκομεία ΥΓΕΙΑ, ΙΑΣΩ General και Metropolitan οι αμερικανοί αγοράζουν την αλυσίδα τροφίμων της Vivartia ( Δέλτα, Goody's, Everest, Flocafe, Papagallino, Μπάρμπα Στάθης κ.α.). Κύριο

Δεσμευτική πρόταση για την εξαγορά της, ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους τροφίμων της Ελλάδας, της Vivartia, κατέθεσε η αμερικανική CVC Capital.

Η Marfin Investment Grοup ΑΕ Συμμετοχών ανακοίνωσε σήμερα ότι έγινε αποδέκτης δεσμευτικής προσφοράς των επενδυτικών κεφαλαίων της CVC Capital Partners για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στη Vivartia.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η προσφορά υπόκειται στους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις για συναλλαγές αυτού του είδους (τελική έγκριση από τα αρμόδια όργανα της CVC, συμφωνία επί των όρων της σύμβασης αγοραπωλησίας).

Το διοικητικό συμβούλιο της MIG σε σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να παραχωρήσει στη CVC περίοδο αποκλειστικότητας για τη διαπραγμάτευση και ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και την 6/11/2020. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, η MIG θα προβεί στην πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου, ο οποίος θα υποστηρίξει την εταιρεία στο στάδιο των διαπραγματεύσεων και θα εξετάσει το εύλογο και δίκαιο των όρων της συναλλαγής που θα συμφωνηθούν.

Ειδικότερα, ένας πολύ γνωστός και από τους ισχυρότερους ομίλους τροφίμων στην Ελλάδα σε επίπεδο σημάτων και ιστορίας βρίσκεται σε τελικές συζητήσεις για την πώληση του με υποψήφιο αγοραστή την CVC Capital . Ο λόγος για την Vivartia κάτω από την ομπρέλα της οποίας συγκεντρώνονται μερικά από τα πλέον αναγνωρίσιμα σήματα και εταιρείες όπως οι ΔΕΛΤΑ, Goody's, Everest, Μπαρμπά Στάθης, Χρυσή Ζύμη, Flocafe , Papagallino κ.α.

Όπως ανάφερε αργά το απόγευμα της Πέμπτης, σε ενημέρωση της προς τις χρηματιστηριακές αρχές η MIG - σ.σ. ο όμιλος συμμετοχών στον οποίο ανήκει ο όμιλος Vivartia - έγινε αποδέκτης δεσμευτικής προσφοράς των επενδυτικών κεφαλαίων της «CVC CAPITAL PARTNERS» για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην «VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.». Σύμφωνα με την ανακοίνωση η προσφορά υπόκειται στους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις για συναλλαγές αυτού του είδους (τελική έγκριση από τα αρμόδια όργανα της CVC, συμφωνία επί των όρων της σύμβασης αγοραπωλησίας).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG αποφάσισε να παραχωρήσει στη CVC περίοδο αποκλειστικότητας για την διαπραγμάτευση και ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και την 6/11/2020. Κατά την διάρκεια της περιόδου αυτής η MIG θα προβεί στην πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου ο οποίος θα υποστηρίξει την εταιρία στο στάδιο των διαπραγματεύσεων και θα εξετάσει το εύλογο και δίκαιο των όρων της συναλλαγής που θα συμφωνηθούν, καταλήγει η ενημέρωση.

Ποια είναι η CVC

H CVC Capital δεν είναι άγνωστη τόσο στην MIG όσο και στην ελληνική αγορά. Οι δύο όμιλοι είχαν καθίσει ξανά στο τραπέζι και είχαν δώσει τα χέρια πριν από δύο καλοκαίρια όταν και η πρώτη απέκτησε από την δεύτερη το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ. Είχε προηγηθεί η εξαγορά των νοσοκομείων ΙΑΣΩ General και Metropolitan, κινήσεις που καθιστούν το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο ως έναν από τους ισχυρότερους παράγοντες στον τομέα της ιδιωτικής υγείας στην χώρα μας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η CVC απέκτησε, νωρίτερα φέτος, σημαντικό μειοψηφικό μερίδιο στην Skroutz ενώ αυτό το διάστημα βρίσκεται σε συζητήσεις με την Εθνική Τράπεζα για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ή CVC Capital Partners είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείας διαχειρίσεως κεφαλαίων (private equity) στον κόσμο. Από την ίδρυση της το 1981 έως και σήμερα έχει επενδύσει κεφάλαια άνω των 134 δισ. δολαρίων παγκοσμίως υλοποιώντας πάνω από 300 επενδύσεις, ενώ σήμερα διαχειρίζεται assets άξιας άνω των 80,5 δισ. δολαρίων. Έχει γραφεία σε 24 χώρες σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline