Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020  18:44:02

Καταδίκη για άλλες περιπτώσεις αρνητών. Ρέθυμνο: Εννέα μήνες φυλάκισης στον ιερέα μετά το δημόσιο κήρυγμα κατά της χρήσης μάσκας. Κύριο

Σύμφωνα με έγκυρους νομικούς κύκλους η καταδίκη αυτή αποτελεί δεδικασμένο, υπόδειγμα για ανάλογες περιπτώσεις δημόσιας άρνησης-προτροπής για χρήση της μάσκας, κάτι το οποίο αποτελεί υποχρέωση κοινωνικής και ατομικής προστασίας.

Επίμονος και αδιάλλακτος εμφανίσθηκε στο δικαστήριο χωρίς να φορά μάσκα
Ποινή φυλάκισης 9 μηνών επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου, στον ιερέα ο οποίος παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της διέγερσης σε ανυπακοή, μετά το δημόσιο κήρυγμα κατά της χρήσης μάσκας σε νηπιαγωγείο του Ρεθύμνου.

Η ποινή μπορεί να ανασταλεί ενώ υπάρχει η δυνατότητα έφεσης εντός 10 ημερών.

Ο ιερέας πάντως είπε ότι έκανε το καθήκον του καθώς και ότι δεν νιώθει άσχημα γι αυτό που έγινε.

Νωρίτερα είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο χωρίς να φορά μάσκα. Ο ίδιος επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας το που δεν του επέτρεπε τη χρήση μάσκας, ωστόσο υπήρξε η ανάλογη προειδοποίηση από το δικαστήριο με αποτέλεσμα να συμμορφωθεί και να ξεκινήσει η δίκη.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι είχε καταθέσει και αίτημα για αναβολή το οποίο και απορρίφθηκε.

Πάντως όπως έχει αναφέρει το cretapost, ο ιερέας είχε οδηγηθεί την Τετάρτη στο δικαστικό μέγαρο φορώντας, ωστόσο, τότε, τη μάσκα του , με την υπόθεση να παίρνει αναβολή και να εκδικάζεται τελικά ,σήμερα Παρασκευή.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο παπάς κατά την διάρκεια του αγιασμού, μαινόμενος και δια μικροφώνου, καλούσε τους παρευρισκόμενους γονείς, νηπιαγωγούς και παιδιά να αντισταθούν στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

Μάλιστα κατά την διάρκεια του κηρύγματος γονείς και εκπαιδευτικοί του ζήτησαν να σταματήσει όμως εκείνος δεν πτοήθηκε.

Ο ιερέας συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Ρεθύμνου και η κατηγορία που τον βαρύνει είναι διέγερση κατά νόμων.

Το βίντεο με το κήρυγμα του ιερέα που τράβηξαν παρευρισκόμενοι έκανε το γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε ποικίλα σχόλια με αποτέλεσμα να παρέμβει ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και να ανακοινώνει κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τα μέλη του, εφημέριους της Ιερός Μητρόπολης Ρεθύμνης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline