Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:48:19

Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε για επίσημη διαμαρτυρία ο Έλληνας πρέσβης. Αιτία δημοσίευμα της έντονα αντιπολιτευόμενης τον Μητσοτάκη, εφημερίδας «Δημοκρατία» (όντως) προσβλητικό για το Τ. Εντοργάν. Κύριο

Με ειδική ανακοίνωση του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αποδοκίμασε την προσβλητική φράση κατά του Τούρκου προέδρου.

'Οι Τούρκοι κάλεσαν για εξηγήσεις τον Έλληνα Πρέσβη. Το επίμαχο και ασυνήθιστο ως ύφος δημοσίευμα ελληνικής πολιτικής εφημερίδας.

Στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης, για πρωτοσέλιδο τίτλο ελληνικής εφημερίδας σχετικά με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. Για υβριστικό χαρακτηρισμό, τβόρι του χυδσίου για ορισμένους στην τουρκική γλώσσα μάλιστα.
Πάντως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» -χωρίς να την κατονομάζει- πως «η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται».\
Δείτε το επίμαχο πρωτοσέλιδο:

Αξίζει να σημειωθεί πως τα παραπάνω έρχονται εν μέσω των ήδη τεταμένων σχέσεων της Αθήνας με την Άγκυρα και ενώ διεξάγεται ένας διπλωματικός μαραθώνιος να πέσουν οι τόνοι στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΥΠΕΞ : Αποδοκιμάζει υβριστικό δημοσίευμα για τον Ερντογάν

Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αποδοκιμάζει υβριστικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «δημοκρατία» κατά του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.
Υποχρέωση αποχής από ύβρεις
«Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του Tύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα.

Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητος οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών.
Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.
Αφορμή για την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ ήταν το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «δημοκρατία» το οποίο έγραφε: «SIKTIR GIT (F@ck you) Mr ΕRNTOGAN..

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline