Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:05:56

Aνοιχτά πια επιφανείς Ελληνοαμερικανοί (και πάλι ο Αρχιεπίσκοπος..) ποντάρουν στον Τζο Μπάιντεν. Οι στενοί δεσμοί του με τους Έλληνες Ομογενείς -«Θα γίνω... Μπαϊντενόπουλος». Κύριο

Παρά τη μεγάλη τους υποστήριξη οι ελληνοαμερικανοί απογοητεύθηκαν από τη διακυβέρνηση του Ντόναλτ Τραμπ, στη μεγάλη υποστήριξη του προς την επιθετικότητα του Ταγίπ Ερντογάν σε βάρος της Ελλάδος και της Κύπρου.

Με ένα ενωτικό μήνυμα που εναρμονιζόταν με το κεντρικό σύνθημα «Εμείς ο λαός» (We the People) του συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ - ΜΠΕ, η ομιλία του Αρχιεπίσκοπου που πραγματοποιήθηκε υπό την μορφή προσευχής είχε έντονα κοινωνικό χαρακτήρα, ζητώντας από τον Θεό να εμπνεύσει όλους τους ανθρώπους να πολεμήσουν ενάντια στην αδικία, την ανισότητα και το μίσος με στόχο την προάσπιση του κοινού καλού. Στο πρόγραμμα της τρίτης μέρας του συνεδρίου περιλαμβάνονταν σημαντικές ομιλίες, μεταξύ των οποίων αυτές της Κάμαλας Χάρις, του Μπαράκ Ομπάμα και της Χίλαρι Κλίντον.

Από αριστερά προς τα δεξιά Τσακ Σούμερ Τζων Σαρμπάνης Μάξ Μπάοκους , Ντένις Μιλ Τζο Μπάιντεν, πρώην Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, Τζιμ Χάνος , Τζωρτζ Τσούνης

Εχουμε επισημάνει αυτή τη μεταστροφή στους ελληνοαμερικανούς , σε όλα τα επίπεδα, υπέρ της υποψηφιότητας του μετριοπαθούς και αξιόπιστου(και ως αντιπροέδρου του Μπ. Ομπάμα) σε αντίθεση με την στήριξη και τις προσδοκίες από τον Ντ. Τραμπ.
Το 2008 , όταν ο Τζο Μπάιντεν ήταν αντίπαλος του Μπάρακ Ομπάμα για το χρίσμα των Δημοκρατικών, βρήκε έναν απρόσμενο σύμμαχο που δεν τον εγκατέλειψε – όπως όλοι οι άλλοι -όσο έχανε έδαφος.

Ήταν η Ελληνική κοινότητα των Ηνωμένων Πολιτειών που στήριξε οικονομικά την προσπάθειά του μέχρι το τέλος. Ο ίδιος έχει πει, ότι αυτή η υποστήριξη τον κράτησε όρθιο στην κούρσα με αποτέλεσμα να τον επιλέξει ο Ομπάμα για τη θέση του αντιπροέδρου. Από τότε είχε επισημάνει κατ' επανάληψη ότι χρωστάει στους Έλληνες την Aντιπροεδρία.

Ο Τζο Μπάιντεν σε λαμπερό φιλανθρωπικό gala της ομογένειας στα Χάμπτονς της Ν. Υόρκης -Συναντήθηκε με Έλληνες πολυεκατομμυριούχους
12 χρόνια μετά οι Έλληνες είναι και πάλι στο πλευρό του, καθώς πιστεύουν ότι η ζωή τού χρωστάει τη νίκη για τις τραγωδίες που σημάδεψαν την πορεία του, με τις απώλειες της πρώτης συζύγου του, της κόρης του και στη συνέχεια του γιου του Μπο. Οι σχέσεις του με την Ελληνοαμερικανική κοινότητα μετρούν περίπου 25 χρόνια από τότε που ήταν γερουσιαστής και υποστήριζε τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου όπως λένε στο iefimerida παράγοντες του Ελληνοαμερικανικού λόμπι. Με τη σύζυγό του Τζιλ, την αδερφή του Βάλερι και τον γιο του Χάντερ άλλωστε δίνουν συχνά το παρόν σε εκδηλώσεις της ομογένειας.

Ο Μπάιντεν παρατηρώντας ότι πολλά Ελληνικά επίθετα έχουν την κατάληξη –όπουλος είχε πει αστειευόμενος στους Έλληνες φίλους του ότι θέλει να αλλάξει κι εκείνος το επίθετό του σε ...Μπαϊντενόπουλος.

Από αριστερά προς τα δεξιά Τσακ Σούμερ Τζων Σαρμπάνης Μάξ Μπάοκους , Ντένις Μιλ Τζο Μπάιντεν, πρώην Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, Τζιμ Χάνος , Τζωρτζ Τσούνης

Η άγνωστη φιλία του Τζον Μπάιντεν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Άγνωστη για πολλούς είναι η στενή φιλία που συνδέει τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομάιο στον οποίο είχε παραθέσει το πρώτο τραπέζι ως Αντιπρόεδρος. Τότε είχε αναφέρει σε στενό κύκλο ότι από τις πολιτικές, πνευματικές και θρησκευτικές προσωπικότητες που συνάντησε στη ζωή του, μόνο δυο τον ενέπνευσαν: Ο Νέλσον Μαντέλα και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Στην πιο κρίσιμη μάχη της καριέρας του οι ισχυροί Ελληνοαμερικανοί βάζουν σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida βαθιά το χέρι στην τσέπη στηρίζοντας την προεκλογική του καμπάνια με μεγάλα ποσά. Την κούρσα της χρηματοδότησης οδηγούν ο διάσημος short seller της Wall Street Τζιμ Χάνος από το Μιλγουόκι που θεωρείται ο γκουρού των αγορών αφού η εταιρία του Kynikos Associates έχει κεφάλαιο 7 δις δολάρια και απασχολεί συχνά, με τις υψηλού ρίσκου αγορές του ,τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αλλά και ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ντένις Μίλ από τη Νέα Υόρκη.

Στο πλευρό του βρίσκεται επίσης η οικογένεια της Ελένης Τσακοπούλου που είναι αντικυβερνήτης της Καλιφόρνια και πρότεινε στον Μπάιντεν για αντιπρόεδρο την Καμάλα Χάρις. Επίσης ο κτηματομεσίτης Τζόρτζ Μάρκους από το Σαν Φραντσίσκο με καταγωγή από την Εύβοια που η περιουσία του αγγίζει το 1,2 δις δολάρια.

Ο Τζορτζ Τσούνης ιδρυτής της Chartwell Hotels, Πρόεδρος του Nassau University Medical Center και Πρόεδρος του Battery Park City Authority που αναπτύσσει πλούσια φιλανθρωπική δράση χρηματοδοτεί την καμπάνια του Μπάιντεν όπως και ο Τζον Ζαβιτσάνος που διατηρεί δικηγορική εταιρία στο Χιούστον και θεωρείται ένας από τους καλύτερους δικηγόρους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο πλευρό του βρίσκονται ακόμα τα μέλη του Κογκρέσου Ντίνα Τίτους και Τζον Σαρμπάνης καθώς και ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μάικ Δουκάκης. Στον αντίποδα, μικρότερη είναι η υποστήριξη στον Ντόναλντ Τραμπ αφού όπως εξηγούν οι καλά γνωρίζοντες, παραδοσιακά οι Ελληνοαμερικανοί στηρίζουν κυρίως τους Δημοκρατικούς και στις προηγούμενες εκλογές κάποιοι τάχθηκαν στο πλευρό του Τραμπ , λίγο πριν τη διαφαινόμενη νίκη του. Σε πρόσφατη δημοσκόπηση στην Ελλάδα για το ποιον θα ψήφιζαν οι Ελληνες αν είχαν δικαίωμα ψήφου, με συντριπτική πλειοψηφία κέρδισε ο Τζο Μπάιντεν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline