Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  16:14:42

Εκτός «Καθημερινής» ο εμβληματικός Στέφανος Κασιμάτης για ασήμαντον αφορμή. Το ατυχές και όχι κακοήθες σχόλιο για τον κ. Κατρούγκαλο, η εμπαθής κριτική και η υπερβολική μάλλον αντίδραση (αλλά όχι άδειασμα) από την ιδιοκτησία της εφημερίδας. Κύριο

Οι φίλοι του θεωρούν ότι η εφημερίδα έδειξε υπερβάλλουσα ευαισθησία αποδοκιμασίας-καταδίκης, πριν το κάνει τη αναγκαία επανόρθωση πρώτος ο ίδιος.

Αδέξιος χειρισμός για ένα σπουδαίο σύγχρονο αρθρογράφο-τοπόσημο της Καθημερινής και σπάνιο στυλίστα. Στη ουσία επρόκειτο ένα ειρωνικό, ατυχές αλλά και καθόλου κακοπροαίρετο και κακόηθες σχόλιο του Κασιμάτη, με το σύνηθες ειρωνικό στυλ του, για τον πρώην υπουργό Γ. Κατρούγκαλου, του οποίου σαφώς αγνοούσε-όπως και πολλοί άλλοι- πλήρως το πρόβλημα λευχαιμίας που τον έπληξε.

Να διακόψει την συνεργασία του με την "Καθημερινή" αποφάσισε ο Στέφανος Κασιμάτης, μετά το θέμα που δημιουργήθηκε και το οποίο θεώρησε, κατά τις απόψεις φίλων του, ότι δεν τον κάλυψε η εφημερίδα του.

Προηγήθηκαν οι «σφοδρές αντιδράσεις», αρκετά εμπαθείς και ενίοτε κακοπροαίρετες, μετά την παρεξηγήσιμη αναφορά του στον πρώην υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο, για την οποία ζήτησε συγγνώμη, όπως και η εφημερίδα. Ωστόσο φαίνεται ότι είχε δημιουργηθεί ένα ψυχικό χάσμα, που δεν γεφυρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες κατά τις οποίες ο Στ. Κασιμάτης δεν συνέχιζε την αρθρογραφία-σχολιογραφία του. Δεύτερη κορυφαία απώλεια μετά εκείνη της κ, Αριστοτελίας Πελώνη, η οποία αποχώρησε να αναλάβει καθήκοντα αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου.

Η «Καθημερινή» χθες Κυριακή εξέφρασε τη λύπη της για την αποχώρηση, ευχαριστώντας τον δημοσιογράφο για την πολυετή συνεργασία, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται για δική της απόφαση.
Η αναφορά για την αποχώρηση του Στέφανου Κασιμάτη, όπως αναφέρουν οι typologies, δημοσιεύεται στο φύλλο της Κυριακής που κυκλοφορεί (20/9) και έχει ως εξής:

"Ο Στέφανος Κασιμάτης αποφάσισε να διακόψει την συνεργασία του με την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ". Το γεγονός μας λυπεί ιδιαίτερα και δεν ήταν απόφαση της εφημερίδας. Τον ευχαριστούμε για την συμβολή του όλα αυτά τα χρόνια και ευχόμαστε καλή συνέχεια και επιτυχία".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline