Τρίτη 23 Απριλίου 2024  10:41:00

Οι άνθρωποι του Ντ. Τραμπ στην Ελλάδα στοχεύουν να επηρεάσουν τις 50.000 επιστολικές ψήφους για τις εκλογές του Νοεμβρίου. Γραφεία στα Ιλίσια και τηλέφωνο επικοινωνίας 8758768100. Δεν αγνοούν τις δύσκολες συνθήκες για την επανεκλογή του. Κύριο

Αισιοδοξούν οι επιτελείς της ομάδας στήριξης επανεκλογής Τραμπ στη Ελλάδα (παλαιά και νεώτερα στελέχη του Συνδέσμου Φίλων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, με ειδικότερα τμήματα Νέων και Γυναικών, μετά από γενική αναδιοργάνωση πέρυσι). 30.00 κάτοικοι Ελλάδος, θεωρούν ως δυνατό τους χαρτί το έως τώρα έργο του Ντ. Τραμπ για τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, ενώ επιπλέον 30.000 κάτοικοι Ελλάδος αμερικανοί πολίτες και ψηφοφόροι έχουν λάβει από τις ΗΠΑ επιταγή στήριξης από 1200-15-000 δολάρια λόγω πανδημίας.

Το " στρατηγείο " των Ρεπουμπλικανών έχει στηθεί στα Ιλίσια, ενώ ένα ολόκληρο call center βρίσκεται στις επάλξεις για να καθοδηγεί τους εν δυνάμει ψηφοφόρους και τους συγγενείς τους στις ΗΠΑ. Με ειδική χρέωση βέβαια για κάθε τηλεφώνημα. Μετά τη πολύχρονη ηγεσία της αείμνηστης Κ.Παπαθανασίου νέος επικεφαλής του Συνδέσμου Φίλων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ανέλαβε ο δικηγόρος Τζόναθαν Κωνσταντίνου, που έζησε πολλά χρόνια στις ΗΠΑ. Μόλις ενάμισι μήνα πριν από τις αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ στην Ελλάδα, που ελάχιστοι γνωρίζουν την παρουσία τους, φορτσάρουν τις μηχανές για την επανεκλογή του προέδρου: στόχος τους είναι όπως εξηγούν στα " ΝΕΑ" να διασφαλίσουν τουλάχιστον 50.000 επιστολικές ψήφους από τη χώρα μας υπέρ του Τραμπ και δηλώνουν αισιόδοξοι για την αποστολή τους.

Παράλληλα, επισημαίνουν πως περισσότεροι από 30.000 κάτοικοι της Ελλάδας -αμερικανοί πολίτες- έχουν λάβει από τις ΗΠΑ την κρατική επιταγή στήριξης εν μέσω πανδημίας, που αποκαλείται " Επιταγή Τραμπ", καθώς ύστερα από προσωπική του απόφαση φέρει τυπωμένο το όνομά του.

Για να επικοινωνήσει κάποιος μαζί τους θα πρέπει να καλέσει τον αριθμό 8758768100, τον οποίο διαχειρίζεται η Mediatel, με χρέωση περίπου ένα ευρώ το λεπτό. Μέσω αυτού του αριθμού οι καλούντες -ενώ καταθέτουν τον οβολό τους- λαμβάνουν οδηγίες για τα απαιτούμενα βήματα προκειμένου να αιτηθούν της επιταγής των 1.200 δολαρίων . Κάποιοι χαρακτηρίζουν τη διαδικασία ως " επίθεση φιλίας με εκλογικά ανταλλάγματα, εκείνοι όμως λένε πως απλώς βοηθούν συζητώντας με τους υποψήφιους ψηφοφόρους ενώ επισημαίνουν πως το ρεύμα του προέδρου Τραμπ είναι τόσο ισχυρό που επικοινωνούν μαζί τους ακόμη και Δημοκρατικοί. " Υπολογίζουμε ότι στην Ελλάδα ζουν περίπου 150.000 αμερικανοί πολίτες", λένε οι Ρεπουμπλικανοί στα " ΝΕΑ" - μια καθόλου ευκαταφρόνητη εκλογική βάση. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι την αμερικανική υπηκοότητα μπορεί να έχουν όχι μόνο Έλληνες που έζησαν και εργάστηκαν για κάποια χρόνια στην Αμερική, αλλά και άνθρωποι που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ και έφυγαν σε ηλικία λίγων μηνών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline