Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  08:15:19

Με απόφαση Χαρδαλιά αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις από αύριο. Καταργείται η εξαίρεση, που υπήρξε από τον Πρωθυπουργό και το «αίτημα-ρουσφέτι» του συμμαθητή του Κ. Μαρκουλάκη. Κύριο

Η απάντηση - εξήγηση του Κ. Μαρκουλάκη για την ανάρτηση για το τηλεφώνημα στον Μητσοτάκη για τα θέατρα που άναψε φωτιές στα social media. Με διάφορα σχόλια, λογικά αλλά και κακοήθη για προσωπικό ρουσφέτι, αντιθεσμικό και δείγμα φαυλότητας, κόντρα στις απόψεις των λοιμολιολόγων, κόντρα άδικα στους θεατές των συναυλιών και των κινηματογράφων και άλλα παρόμοια.

Από την Παρασκευή τίθεται σε λειτουργία ειδική πλατφόρμα για την ενημέρωση επί της επιδημιολογικής εικόνας κάθε δήμου και των μέτρων που θα ισχύουν ανά περιοχή.

Πρόσθετα μέτρα στο χώρο του θεάματος για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου Covid-19, ανακοίνωσε κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέροντας ότι από την Πέμπτη αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις σε ολόκληρη την επικράτεια.

Ανακοίνωσε επίσης ότι δημιουργείται ειδική πλατφόρμα στο gov.gr όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους. Ειδικότερα, η πλατφόρμα θα τεθεί σε λειτουργία από την Παρασκευή και θα περιλαμβάνει διαφορετικό χρωματισμό ανά δήμο, ανάλογα με το επιδημιολογικό του φορτίο: (πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο). Παράλληλα, με εισαγωγή του ταχυδρομικού κώδικα μιας περιοχής ο πολίτης θα μπορεί να ενημερώνεται για τα ισχύοντα ανά περιοχή μέτρα.

O Μαρκουλάκης για το τηλεφώνημα στον Μητσοτάκη και τα θέατρα- Ήμουν απρόσεκτος, το παραδέχομαι

Η απάντηση - εξήγηση του Κ. Μαρκουλάκη για την ανάρτηση για το τηλεφώνημα στον Μητσοτάκη για τα θέατρα που άναψε φωτιές στα social media. Με διάφορα σχόλια, λογικά αλλά και κακοήθη για προσωπικό ρουσφέτι, αντιθεσμικό και δείγμα φαυλότητας, κόντρα στις απόψεις των λοιμοξιολόγων, κόντρα άδικα στους θεατές των συναυλιών και των κινηματογράφων και άλλα παρόμοια.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα το πρωί της Τρίτης, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο θέατρο στην εποχή του κορονοϊού. Με αυτή την αφορμή απάντησε και για τη φράση του, σε ενάρτησή του, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις.

Μία από τις πιο ηχηρές αντιδράσεις ήταν εκείνη της κ. Ακρίτα, η οποία αφού πρώτα γνωστοποίησε ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Μητσοτάκη και Μαρκουλάκη, στη συνέχεια καυτηρίασε το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε αυτή την απόφαση- δηλαδή να μείνουν ανοιχτά τα θέατρα- μετά τα όσα εισηγήθηκε ο ηθοποιός και όχι ακούγοντας τα όσα του είπαν ειδικοί επί του θέματος.

Είχε προηγηθεί μια ανάρτηση που έκανε ο Χρήστος Χωμενίδης ευχαριστώντας τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη για την παρέμβαση του υπέρ του θεάτρου, στην οποία ανάρτηση ο ηθοποιός απάντησε:
"Χρήστο, αν κάποιους πρέπει να ευχαριστούμε, είναι ο Πρωθυπουργός, η υπουργός Πολιτισμού κι ο ΓΓ Σύγχρονου Πολιτισμού, που πήραν πάνω τους ένα στοίχημα, ενάντια στις εισηγήσεις όλων των υγειονομικών".

To τηλεφώνημα Μαρκουλάκη στον Μητσοτάκη, η Έλενα Ακρίτα και οι αντιδράσεις

Αυτό το τελευταίο σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως με τον γνωστό ηθοποιό να δέχεται σφοδρή κριτική.
Έτσι ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης διευκρίνισε σήμερα:

"Έκανα το λάθος να είμαι απρόσεκτος στη διατύπωσή μου των ευχαριστηρίων για το ότι έμειναν ανοιχτά τα θέατρα, γράφοντας αυτή την περίφημη φράση "ενάντια στις εισηγήσεις των υγειονομικών". Προφανώς, δεν εννοώ ότι πήγε κανείς ενάντια στις εισηγήσεις των υγειονομικών, ούτε πρέπει γενικά να πηγαίνουμε ενάντια στις εισηγήσεις των υγειονομικών.

Η δική μου συμπεριφορά και ο δικός μου τρόπος μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι είμαι υπέρ των εισηγήσεων των υγειονομικών φυσικά. Τους ειδικούς θα ακούμε. Οι λέξεις ήταν λάθος, ήταν απρόσεκτες".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline